İŞKUR’un hibe desteği ile yaşama yeniden tutundu

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 09.07.2021 - 14:53, Güncelleme: 09.07.2021 - 14:53
 

İŞKUR’un hibe desteği ile yaşama yeniden tutundu

Denizli’de 29 yaşında işyerinde çalışırken geçirdiği beyin kanaması sonucu bir yıl yatağa bağlı kalıktan sonra 5 yıl içinde ayağa kalkan Mehmet Ali Erdoğdu, İŞKUR’un hibe desteği ile yaşama yeniden tutundu.

1984 yılında Denizli’nin Çivril ilçesinde doğdu. İlkokulu bitirdiğinde berberin yanında çırak olarak çalışmaya başladı. Ustalığını aldı. Kendi işyerini açtı. Evlendi ve üç çocuğu dünyaya geldi. 29 yaşında işyerinde çalışmakta iken geçirdiği beyin kanaması sonrası felç durumu oluştu ve yüzde 100 engelli oldu. Çevresindeki hiç kimseyi tanımıyordu ve bir yıl yatağa bağlı olarak yaşadı. 5 yıl devam eden tedavi sürecinde ameliyatlar ile 34 yaşında ayağa kalkabildi.    Üç çocuğu ve eşi ile birlikte yaşam mücadelesine engelli ve işsiz olarak devam ederken bir gün, eşi yerel gazetede Denizli İŞKUR’un kendi işletmesini kuran engellilere yönelik hibe desteği olduğunu okudu. Denizli merkezinde bulunan İŞKUR binasına gidecek kadar bile cebinde parası yoktu. Arkadaşının da yardımıyla eşi ile birlikte Denizli İŞKUR’a gitti. Yapacağı iş ile ilgili proje hazırlaması gerektiğini öğrendi. Yaşadığı yer itibariyle küçükbaş hayvancılık işini yapabileceğini düşündü. Projesini hazırladı ve Denizli İŞKUR’a başvuruda bulundu. 2018 yılında projesi kabul edildi.  İŞKUR’dan aldığı hibe destek sayesinde 11 Mayıs 2018 yılında 26 koyun ile küçükbaş hayvancılık işine başladı. Kısa sürede hayvanlarının sayısını 70’e kadar çıkardı. Bu süre zarfında tedavisine de devam edilen Mehmet Ali Erdoğdu yaşama Denizli İŞKUR aracılığıyla yeniden tutundu. Erdoğdu. “ Eşim bana gazetedeki haberi söylediğinde, habere inanmamıştım. Hatta eşime öfkelendim. Ama eşim vazgeçmemiş haberin aslını araştırmış. Onun da desteği ile Denizli İŞKUR’a gittim. Haber doğruydu. Orada yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Çünkü ben 29 yaşında felç oldum. Tedavi sürecinde kendimi iyileştirmeye çalıştım. Hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da üç çocuğumu ve eşimi düşünüyordum. Kendim yaşama tutunmalıydım çünkü yaşamı benim yaşamıma bağlı canlar vardı. Geçirdiğim rahatsızlık benim ayağımı ve elimi kısmen hala geri vermedi. Artık berberlik de yapamayacaktım. Ancak hayattaki en umutsuz olduğum, artık ne yapacağımı bilmediğim bir zamanda Denizli İŞKUR benim elim ayağım oldu. Bana sağlanan hibe destek ile 26 koyun aldım. Bu hayvanlar bana da çocuklarıma da can oldular. Eşimin ve çocuklarımın da desteğiyle işle ilgili zorlukları daha kolay atlattım” dedi. Sözlerine devam eden Erdoğdu, “Bugün projenin kabul edildiği tarihten bugüne 3 yıl geçmiş. Üç yıl yaptığım işi başarılı bir şekilde sürdürdüğüm için Denizli İŞKUR yetkililerince bana başarı belgesi verildi. Bu başarı sadece benim değil Denizli İŞKUR’un da başarısıdır. Devletimizden Allah binlerce kez razı olsun” dedi.
Denizli’de 29 yaşında işyerinde çalışırken geçirdiği beyin kanaması sonucu bir yıl yatağa bağlı kalıktan sonra 5 yıl içinde ayağa kalkan Mehmet Ali Erdoğdu, İŞKUR’un hibe desteği ile yaşama yeniden tutundu.

1984 yılında Denizli’nin Çivril ilçesinde doğdu. İlkokulu bitirdiğinde berberin yanında çırak olarak çalışmaya başladı. Ustalığını aldı. Kendi işyerini açtı. Evlendi ve üç çocuğu dünyaya geldi. 29 yaşında işyerinde çalışmakta iken geçirdiği beyin kanaması sonrası felç durumu oluştu ve yüzde 100 engelli oldu. Çevresindeki hiç kimseyi tanımıyordu ve bir yıl yatağa bağlı olarak yaşadı. 5 yıl devam eden tedavi sürecinde ameliyatlar ile 34 yaşında ayağa kalkabildi. 

 

Üç çocuğu ve eşi ile birlikte yaşam mücadelesine engelli ve işsiz olarak devam ederken bir gün, eşi yerel gazetede Denizli İŞKUR’un kendi işletmesini kuran engellilere yönelik hibe desteği olduğunu okudu. Denizli merkezinde bulunan İŞKUR binasına gidecek kadar bile cebinde parası yoktu. Arkadaşının da yardımıyla eşi ile birlikte Denizli İŞKUR’a gitti. Yapacağı iş ile ilgili proje hazırlaması gerektiğini öğrendi. Yaşadığı yer itibariyle küçükbaş hayvancılık işini yapabileceğini düşündü. Projesini hazırladı ve Denizli İŞKUR’a başvuruda bulundu. 2018 yılında projesi kabul edildi.  İŞKUR’dan aldığı hibe destek sayesinde 11 Mayıs 2018 yılında 26 koyun ile küçükbaş hayvancılık işine başladı. Kısa sürede hayvanlarının sayısını 70’e kadar çıkardı. Bu süre zarfında tedavisine de devam edilen Mehmet Ali Erdoğdu yaşama Denizli İŞKUR aracılığıyla yeniden tutundu.

Erdoğdu. “ Eşim bana gazetedeki haberi söylediğinde, habere inanmamıştım. Hatta eşime öfkelendim. Ama eşim vazgeçmemiş haberin aslını araştırmış. Onun da desteği ile Denizli İŞKUR’a gittim. Haber doğruydu. Orada yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Çünkü ben 29 yaşında felç oldum. Tedavi sürecinde kendimi iyileştirmeye çalıştım. Hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da üç çocuğumu ve eşimi düşünüyordum. Kendim yaşama tutunmalıydım çünkü yaşamı benim yaşamıma bağlı canlar vardı. Geçirdiğim rahatsızlık benim ayağımı ve elimi kısmen hala geri vermedi. Artık berberlik de yapamayacaktım. Ancak hayattaki en umutsuz olduğum, artık ne yapacağımı bilmediğim bir zamanda Denizli İŞKUR benim elim ayağım oldu. Bana sağlanan hibe destek ile 26 koyun aldım. Bu hayvanlar bana da çocuklarıma da can oldular. Eşimin ve çocuklarımın da desteğiyle işle ilgili zorlukları daha kolay atlattım” dedi.

Sözlerine devam eden Erdoğdu, “Bugün projenin kabul edildiği tarihten bugüne 3 yıl geçmiş. Üç yıl yaptığım işi başarılı bir şekilde sürdürdüğüm için Denizli İŞKUR yetkililerince bana başarı belgesi verildi. Bu başarı sadece benim değil Denizli İŞKUR’un da başarısıdır. Devletimizden Allah binlerce kez razı olsun” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.