Denizli’de sahte para operasyonu: 2 kişi yakalandı

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.07.2021 - 10:51, Güncelleme: 11.07.2021 - 10:54
 

Denizli’de sahte para operasyonu: 2 kişi yakalandı

Denizli’de il genelinde parada sahtecilik olaylarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 4 ayrı iş yerinde sahte parayla alışveriş yapan 2 şüpheli yakalandı. Operasyonda 100’lük ve 50’lik sahte banknotlar ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü vatandaşları sahte para konusunda uyardı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ekipleri, dört ayrı iş yerinde yaptıkları alışveriş karşılığında sahte para vermek suretiyle parada sahtecilik suçunu işledikleri tespit edilen 2 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinde ve kaldıkları apartta yapılan aramalarda 35 adet sahte 100 TL’lik (3 bin 500 TL) baknot, 18 adet sahte 50 TL’lik (900 TL) baknot ve 2 adet sahte paraların dokusunu değiştirmek ve gerçek izlenimi vermek amacıyla kullanılan mum ele geçirildi. Şüpheli şahısların aynı seriden basılmış sahte banknotları mum kullanmak suretiyle dokunulduğunda orijinal izlenimi verdikleri, bu sahte paralarla esnaflar ve diğer şahıslarla alışveriş yaparak haksız kazanç sağladıkları ve vatandaşları mağdur ettikleri tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Parada Sahtecilik suçundan adli makamlarca işlem yapıldı.   EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞLARI UYARDI Emniyet Müdürlüğü sahte para olaylarına karşı yaptığı uyarıda; “Vatandaşların alışveriş yaptıkları yerlerde, özellikle yaklaşan KURBAN BAYRAMI öncesinde kurban satış pazarları başta olmak üzere piyasaya sahte para sürmek isteyen şahısların bu durumu fırsata çevirmek isteyecekleri de göz önünde bulundurularak;  Vatandaşların tanımadıkları kişilerden aldıkları paralara dikkat etmeleri, paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri, farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alın ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri, paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları, sahte para olabileceği düşünülen ve alışveriş esnasında şüphelendikleri herhangi bir durumu en kısa sürede 112 İHBAR HATTI aracılığı ile Polise bildirmeleri hususunda duyarlı olmaları istendi.  
Denizli’de il genelinde parada sahtecilik olaylarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 4 ayrı iş yerinde sahte parayla alışveriş yapan 2 şüpheli yakalandı. Operasyonda 100’lük ve 50’lik sahte banknotlar ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü vatandaşları sahte para konusunda uyardı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ekipleri, dört ayrı iş yerinde yaptıkları alışveriş karşılığında sahte para vermek suretiyle parada sahtecilik suçunu işledikleri tespit edilen 2 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinde ve kaldıkları apartta yapılan aramalarda 35 adet sahte 100 TL’lik (3 bin 500 TL) baknot, 18 adet sahte 50 TL’lik (900 TL) baknot ve 2 adet sahte paraların dokusunu değiştirmek ve gerçek izlenimi vermek amacıyla kullanılan mum ele geçirildi.

Şüpheli şahısların aynı seriden basılmış sahte banknotları mum kullanmak suretiyle dokunulduğunda orijinal izlenimi verdikleri, bu sahte paralarla esnaflar ve diğer şahıslarla alışveriş yaparak haksız kazanç sağladıkları ve vatandaşları mağdur ettikleri tespit edilmiştir.

Olayla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Parada Sahtecilik suçundan adli makamlarca işlem yapıldı.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞLARI UYARDI

Emniyet Müdürlüğü sahte para olaylarına karşı yaptığı uyarıda; “Vatandaşların alışveriş yaptıkları yerlerde, özellikle yaklaşan KURBAN BAYRAMI öncesinde kurban satış pazarları başta olmak üzere piyasaya sahte para sürmek isteyen şahısların bu durumu fırsata çevirmek isteyecekleri de göz önünde bulundurularak;

 Vatandaşların tanımadıkları kişilerden aldıkları paralara dikkat etmeleri, paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri, farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alın ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri, paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları, sahte para olabileceği düşünülen ve alışveriş esnasında şüphelendikleri herhangi bir durumu en kısa sürede 112 İHBAR HATTI aracılığı ile Polise bildirmeleri hususunda duyarlı olmaları istendi.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.