Müge Anlı'daki Büyükşen cinayetinde 24 gözaltı!

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.07.2021 - 13:17, Güncelleme: 13.07.2021 - 13:17
 

Müge Anlı'daki Büyükşen cinayetinde 24 gözaltı!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında araştırılan ve tüm Türkiye'nin gündemine oturan Büyükşen cinayetiyle ilgili flaş gelişme yaşandı. Cinayeti araştırması için kurulan özel ekibin araştırmaları sonucu şüpheli 24 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler ev ve arabalarında gözaltına alınırken ele geçirilen delillere de el koyuldu.

3 yıl önce Konya'da işlenen ve Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla Türkiye'nin gündemine oturan Büyükşen cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. Sabah saatlerinde eş zamanlı yapılan operasyonla olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 24 kişi gözaltına alındı. Olay, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi. Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Saldırgan çiftin kızları Büşra Büyükşen'in iddiasına göre, Büyükşen'e de tüfeğin dipçiğiyle vurdu. Büşra Büyükşen, komşularının otomobiline binip, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarmanın yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü çalışmalarda, katil zanlısına ulaşılamadı. Çiftin çocuk doktoru oğlu Osman Büyükşen ise cinayetin aydınlatılabilmesi için Müge Anlı ile Tatlı Sert'e katılıp, anne ve babasının katilini aramaya başladı. Osman Büyükşen'in girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip, cinayeti çözmek için çalışma başlattı. 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla gündem olan Büyükşen cinayeti için kurulan özel ekibin çalışmaları sonucu, bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında aile üyelerinin de olduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. ÇOCUKLARI VE DÜNÜRLERİ GÖZALTINDA Jandarmanın özel ekibi, İsmil Mahallesi'ndeki birçok adrese operasyon düzenledi. Gözaltına alınan kişiler arasında Büyükşen çiftinin büyük oğlu Uğur Büyükşen, kızları Büşra Büyükşen, gelinleri Betül Büyükşen ve gelinlerinin kuzeni Mehmet Ali Dayanır yer aldı. 24 şüpheli ev ve arabalarında gözaltına alınırken ulaşılan delillere de el konuldu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltılarla ilgili açıklaması şöyle: "03.09.2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen'in öldürülmesi olayıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak, ikamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alındıkları, Şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığı'nda adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Kaynak:Ahaber
Müge Anlı ile Tatlı Sert programında araştırılan ve tüm Türkiye'nin gündemine oturan Büyükşen cinayetiyle ilgili flaş gelişme yaşandı. Cinayeti araştırması için kurulan özel ekibin araştırmaları sonucu şüpheli 24 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler ev ve arabalarında gözaltına alınırken ele geçirilen delillere de el koyuldu.

3 yıl önce Konya'da işlenen ve Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla Türkiye'nin gündemine oturan Büyükşen cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. Sabah saatlerinde eş zamanlı yapılan operasyonla olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 24 kişi gözaltına alındı.

Olay, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi. Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Saldırgan çiftin kızları Büşra Büyükşen'in iddiasına göre, Büyükşen'e de tüfeğin dipçiğiyle vurdu. Büşra Büyükşen, komşularının otomobiline binip, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Jandarmanın yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü çalışmalarda, katil zanlısına ulaşılamadı. Çiftin çocuk doktoru oğlu Osman Büyükşen ise cinayetin aydınlatılabilmesi için Müge Anlı ile Tatlı Sert'e katılıp, anne ve babasının katilini aramaya başladı. Osman Büyükşen'in girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip, cinayeti çözmek için çalışma başlattı.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla gündem olan Büyükşen cinayeti için kurulan özel ekibin çalışmaları sonucu, bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında aile üyelerinin de olduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ÇOCUKLARI VE DÜNÜRLERİ GÖZALTINDA

Jandarmanın özel ekibi, İsmil Mahallesi'ndeki birçok adrese operasyon düzenledi. Gözaltına alınan kişiler arasında Büyükşen çiftinin büyük oğlu Uğur Büyükşen, kızları Büşra Büyükşen, gelinleri Betül Büyükşen ve gelinlerinin kuzeni Mehmet Ali Dayanır yer aldı. 24 şüpheli ev ve arabalarında gözaltına alınırken ulaşılan delillere de el konuldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltılarla ilgili açıklaması şöyle:

"03.09.2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen'in öldürülmesi olayıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak, ikamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alındıkları, Şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığı'nda adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Ahaber

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.