PAÜ Hastanesinden İki Dernek Başkanı

SAĞLIK (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.07.2021 - 16:29, Güncelleme: 13.07.2021 - 16:29
 

PAÜ Hastanesinden İki Dernek Başkanı

PAÜ Hastanesi Beyin Cerrahi AD. Başkanı Prof. Dr. Erdal Coşkun Türk Omurga Dernek Başkanlığına ve Üroloji AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay ise Endoüroloji Derneği’nin 2021-2022 dönemi başkanı seçildiler.

Türkiye’ de omurga hastalıkları ile ilgili bilgilerin arttırılması, uzmanlık dönemi ve sonrasında hekimlerin bu konuda bilgilendirilmeleri ve eğitilmeleri, bu amaçlara yönelik olarak kongre, kurs ve toplantılar düzenleme amacıyla 1990 yılında İzmir'de kurulan Türk Omurga Derneği'nin yeni dönem seçimleri yapıldı. Gerçekleşen genel kurul toplantısı sonucunda yeni dönem başkanı, alanında başarılı çalışmalara imza atan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Erdal Coşkun oldu. Yeni görevinde kutlamaları kabul eden Prof. Dr. Coşkun, "Türk Omurga Derneği, bu alanda çalışan Beyin Cerrahisi ve Ortopedistleri ortak bir platformda buluşturmak amacıyla kuruldu. Yeni dönemde dünyada söz sahibi olan Türk hekimlerinin, omurga alanındaki ortak çalışma ve deneyimlerini tüm meslektaşlarımıza yaymayı, derneğimizi ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Bu süre zarfında dernek kurullarımız ve üyelerimiz ile birlikte önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.  Üroloji biliminin bir alt birimi olan Endoüroloji konusunda bilim adamları ve hekimleri bünyesinde toplayarak bu konunun Türkiye’de gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 1988 yılında kurulan derneğin İstanbul’da gerçekleşen genel kurul toplantısı sonucunda yeni dönem Yönetim ve Denetleme kurulları seçildi. Dernek başkanlığına dernekte uzun yıllar önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay seçildi. Yeni görevine ilişkin tebrikleri kabul eden Prof. Dr. Tuncay, “Endoüroloji Derneği 2021-2022 dönemi Dernek Başkanı seçilmemde bana destek olan tüm dernek üyelerine çok teşekkür ederim. Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte bu değerli görevi en iyi şekilde sürdürmek için büyük bir özveriyle çalışacağız” dedi.  PAÜ Hastanesi yönetimi olarak biz de iki hocamızı da kutluyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.  
PAÜ Hastanesi Beyin Cerrahi AD. Başkanı Prof. Dr. Erdal Coşkun Türk Omurga Dernek Başkanlığına ve Üroloji AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay ise Endoüroloji Derneği’nin 2021-2022 dönemi başkanı seçildiler.

Türkiye’ de omurga hastalıkları ile ilgili bilgilerin arttırılması, uzmanlık dönemi ve sonrasında hekimlerin bu konuda bilgilendirilmeleri ve eğitilmeleri, bu amaçlara yönelik olarak kongre, kurs ve toplantılar düzenleme amacıyla 1990 yılında İzmir'de kurulan Türk Omurga Derneği'nin yeni dönem seçimleri yapıldı. Gerçekleşen genel kurul toplantısı sonucunda yeni dönem başkanı, alanında başarılı çalışmalara imza atan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Erdal Coşkun oldu.



Yeni görevinde kutlamaları kabul eden Prof. Dr. Coşkun, "Türk Omurga Derneği, bu alanda çalışan Beyin Cerrahisi ve Ortopedistleri ortak bir platformda buluşturmak amacıyla kuruldu. Yeni dönemde dünyada söz sahibi olan Türk hekimlerinin, omurga alanındaki ortak çalışma ve deneyimlerini tüm meslektaşlarımıza yaymayı, derneğimizi ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Bu süre zarfında dernek kurullarımız ve üyelerimiz ile birlikte önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.



 Üroloji biliminin bir alt birimi olan Endoüroloji konusunda bilim adamları ve hekimleri bünyesinde toplayarak bu konunun Türkiye’de gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 1988 yılında kurulan derneğin İstanbul’da gerçekleşen genel kurul toplantısı sonucunda yeni dönem Yönetim ve Denetleme kurulları seçildi. Dernek başkanlığına dernekte uzun yıllar önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay seçildi.

Yeni görevine ilişkin tebrikleri kabul eden Prof. Dr. Tuncay, “Endoüroloji Derneği 2021-2022 dönemi Dernek Başkanı seçilmemde bana destek olan tüm dernek üyelerine çok teşekkür ederim. Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte bu değerli görevi en iyi şekilde sürdürmek için büyük bir özveriyle çalışacağız” dedi.

  PAÜ Hastanesi yönetimi olarak biz de iki hocamızı da kutluyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.