Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 17.07.2021 - 11:49, Güncelleme: 17.07.2021 - 11:49
 

Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi, kurban pazarlarında denetim yaparak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyararak sahte para konusunda bilgilendirdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 20-23 Temmuz tarihleri arasında, Kurban Bayramı öncesi, kurban alım satım sırasında vatandaşların dolandırıcılık, hırsızlık ve sahte para olaylarından mağdur olmamaları konusunda broşür dağıtarak bilgi verdi. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılana açıklamada; Kurban Bayramı öncesinde Kurbanlık Hayvan alımı-satımı sırasında vatandaşlarımızın “Dolandırıcılık, Hırsızlık ve Sahte Para” suçlarından mağdur olmamaları ve bu tür suçların önlenmesine yönelik, farkındalık oluşturmak, konuya dikkat çekmek amacıyla ilimizde bulunan hayvan pazarında KOM Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, olarak vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıldı. Hazırlanan “Bankonotlarda Sahteciliğe Dikkat” ile “Dolandırıcılara ve Hırsızlara Karşı Dikkatli Olun” konulu broşürler dağıtıldı. GERÇEK PARA İLE KARŞILAŞTIRIN Bu bağlamda vatandaşların alışveriş esnasında tanımadıkları kişilerden aldıkları paralara dikkat etmeleri, Banknotların üzerinde bulunan güvenlik özelliklerinin kontrol edilerek kuşku duyulan paraların, gerçek banknotlar ile karşılaştırılması, paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri, farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alın ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri, paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları uyarısı yapıldı. Dolandırıcılık ile ilgili olarak vatandaşların alışveriş esnasında yanlarında fazla nakit para bulundurmamaları, hayvan satışları sonucunda kazanılan parayı üzerlerinde tutmayarak bankaya yatırmaları, internette ve e-devlette yer alan Tarım ve Orman Bakanlığı sekmesinin küpe numarası ile hayvan sorgulama bölümünde kontrol etmeleri ve her türlü şüpheli durumun en kısa sürede 112 ihbar hattı aracılığı ile polise bildirmeleri hususunda bilgi verildi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi, kurban pazarlarında denetim yaparak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyararak sahte para konusunda bilgilendirdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 20-23 Temmuz tarihleri arasında, Kurban Bayramı öncesi, kurban alım satım sırasında vatandaşların dolandırıcılık, hırsızlık ve sahte para olaylarından mağdur olmamaları konusunda broşür dağıtarak bilgi verdi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılana açıklamada;

Kurban Bayramı öncesinde Kurbanlık Hayvan alımı-satımı sırasında vatandaşlarımızın “Dolandırıcılık, Hırsızlık ve Sahte Para” suçlarından mağdur olmamaları ve bu tür suçların önlenmesine yönelik, farkındalık oluşturmak, konuya dikkat çekmek amacıyla ilimizde bulunan hayvan pazarında KOM Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, olarak vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıldı. Hazırlanan “Bankonotlarda Sahteciliğe Dikkat” ile “Dolandırıcılara ve Hırsızlara Karşı Dikkatli Olun” konulu broşürler dağıtıldı.

GERÇEK PARA İLE KARŞILAŞTIRIN

Bu bağlamda vatandaşların alışveriş esnasında tanımadıkları kişilerden aldıkları paralara dikkat etmeleri, Banknotların üzerinde bulunan güvenlik özelliklerinin kontrol edilerek kuşku duyulan paraların, gerçek banknotlar ile karşılaştırılması, paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri, farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alın ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri, paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları uyarısı yapıldı.

Dolandırıcılık ile ilgili olarak vatandaşların alışveriş esnasında yanlarında fazla nakit para bulundurmamaları, hayvan satışları sonucunda kazanılan parayı üzerlerinde tutmayarak bankaya yatırmaları, internette ve e-devlette yer alan Tarım ve Orman Bakanlığı sekmesinin küpe numarası ile hayvan sorgulama bölümünde kontrol etmeleri ve her türlü şüpheli durumun en kısa sürede 112 ihbar hattı aracılığı ile polise bildirmeleri hususunda bilgi verildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.