DSO Meclis Üyeleri Uzun Bir Aradan Sonra Biraraya Geldi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 01.09.2021 - 16:43, Güncelleme: 01.09.2021 - 16:43
 

DSO Meclis Üyeleri Uzun Bir Aradan Sonra Biraraya Geldi

Denizli Sanayi Odası Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı Pamukkale Tenis Kulübü Marla Restaurant'ta gerçekleştirildi. Toplantıda yatırım konusu ele alındı.

Meclis Başkan Vekili Hasan Serkan Taşevli’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli ekonomisi ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Keçeci, “Türkiye’de yılın ilk yarısında düzenlenen teşvik belgesi sayısı geçen yıla göre %49 artmış. Geçen senenin pandemi etkisinde geçen bir yıl olduğunu düşünürsek bu artış oldukça normal diyebiliriz. Asıl dikkat çekilmesi gereken konu, yatırımların nerelerde yapıldığıdır. 2021 yılı ilk yarısında Türkiye’de gerçekleştirilen yatırımların tutar bakımından; %64’ü en gelişmiş 1. ve 2. Bölgelerde, sadece %11’i az gelişmiş olan 5. ve 6. bölgelerde öngörüldü. Teşvik unsurları düşük olsa da yatırımcılar gelişmiş illeri tercih etmeye devam ediyor. Teşvik sistemimiz ne yazık ki bir süredir kendisinden beklenen faydayı yaratmıyor.” diye konuştu. Yatırım verilerini il bazı GSYH verileri ile birlikte okuyunca da teşvik sisteminin olumlu sonuçları olmadığını belirten Keçeci, “Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’ya en çok katkı sağlayan illerimiz de yine yatırım yapan ama bu yatırımları teşvik edilmeyen illerimiz. Denizli özelinde konuya eğilecek olursak, bir sanayi kenti olarak Denizli’de verilen yatırım teşvik belgelerine bağlı yatırım tutarlarında; hizmetler sektörü %6, enerji sektörü %3, madencilik %6, imalat sanayi %82 pay alıyor. Biz hala, her şeye rağmen yatırım yapan bir sanayiciler topluluğuyuz.”  dedi. Meclis toplantısına konuk olarak katılan Vakıfbank T.A.O Denizli Bölge Müdürü Dr. Mehmet Beycan, DSO Meclis üyelerine Çıpa Kredisi hakkında bilgi verdikten sonra hep birlikte akşam yemeği yenildi. Uzun bir aradan sonra ilk defa bir araya gelen DSO meclis üyeleri, sohbet etme imkanı yakaladı.
Denizli Sanayi Odası Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı Pamukkale Tenis Kulübü Marla Restaurant'ta gerçekleştirildi. Toplantıda yatırım konusu ele alındı.

Meclis Başkan Vekili Hasan Serkan Taşevli’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli ekonomisi ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Başkan Keçeci, “Türkiye’de yılın ilk yarısında düzenlenen teşvik belgesi sayısı geçen yıla göre %49 artmış. Geçen senenin pandemi etkisinde geçen bir yıl olduğunu düşünürsek bu artış oldukça normal diyebiliriz. Asıl dikkat çekilmesi gereken konu, yatırımların nerelerde yapıldığıdır. 2021 yılı ilk yarısında Türkiye’de gerçekleştirilen yatırımların tutar bakımından; %64’ü en gelişmiş 1. ve 2. Bölgelerde, sadece %11’i az gelişmiş olan 5. ve 6. bölgelerde öngörüldü. Teşvik unsurları düşük olsa da yatırımcılar gelişmiş illeri tercih etmeye devam ediyor. Teşvik sistemimiz ne yazık ki bir süredir kendisinden beklenen faydayı yaratmıyor.” diye konuştu.

Yatırım verilerini il bazı GSYH verileri ile birlikte okuyunca da teşvik sisteminin olumlu sonuçları olmadığını belirten Keçeci, “Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’ya en çok katkı sağlayan illerimiz de yine yatırım yapan ama bu yatırımları teşvik edilmeyen illerimiz. Denizli özelinde konuya eğilecek olursak, bir sanayi kenti olarak Denizli’de verilen yatırım teşvik belgelerine bağlı yatırım tutarlarında; hizmetler sektörü %6, enerji sektörü %3, madencilik %6, imalat sanayi %82 pay alıyor. Biz hala, her şeye rağmen yatırım yapan bir sanayiciler topluluğuyuz.”  dedi.

Meclis toplantısına konuk olarak katılan Vakıfbank T.A.O Denizli Bölge Müdürü Dr. Mehmet Beycan, DSO Meclis üyelerine Çıpa Kredisi hakkında bilgi verdikten sonra hep birlikte akşam yemeği yenildi. Uzun bir aradan sonra ilk defa bir araya gelen DSO meclis üyeleri, sohbet etme imkanı yakaladı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.