Goalball Milli Takımı, Altın Madalyanın Sahibi Oldu

SPOR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 04.09.2021 - 08:42, Güncelleme: 04.09.2021 - 08:42
 

Goalball Milli Takımı, Altın Madalyanın Sahibi Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencisi Şeydanur Kaplan’ın da kadrosunda yer aldığı Goalball Kadın Milli Takımımız, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları finalinde karşılaştığı ABD’yi 9-2 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Mücadele yönünden üst seviyede bir turnuva izlediklerini ve ekran başında millilerin heyecan ve mutluluğuna ortak olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, tüm sporcu ve antrenörleri tebrik etti. Tokyo’da düzenlenen Paralimpik Oyunları 2020’nin finalinde ABD ile karşılaşan Goalball Kadın Milli Takımı, 9-2 galip gelerek altın madalyanın sahibi oldu. PAÜ öğrencisi Şeydanur Kaplan’ın yanı sıra Kader Çelik, Sevda Altunoluk, Sevtap Altunoluk, Reyhan Yılmaz ve Fatma Gül Güler'den oluşan Goalball Kadın Milli Takımı, Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nın ardından üst üste ikinci kez paralimpik şampiyonu oldu. Goalball Kadın Milli Takımı, grup maçlarında tek yenilgisini ABD’ye karşı 4-3’lük skorla almıştı. İlk maçta Japonya’yı 7-1’lik skor ile yenen milliler, Brezilya’yı 8-4 yenerek çeyrek finalde Avustralya ile mücadele etti. Çeyrek final mücadelesini 10-6 kazanan milli takım, yarı finalde karşılaştığı Japonya’yı 8-5’lik skor ile saf dışı ederek adını finale yazdırmıştı. Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Millilerimizin Başarısı Bizleri Gururlandırdı” Kazanılan şampiyonluk ile ilgili olarak duygularını aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları söyledi: “Tokyo’da düzenlenen Paralimpik Oyunları, mücadele yönünden üst seviye bir turnuva olmuştur. Goalball Kadın Milli Takımımızın belli bir disiplin içinde mücadeleyi maçların her anına yayması, maç sonlarındaki heyecan ve mutlulukları ekranları başında onların mutluluğuna ortak olan bizleri gururlandırmıştır. Bilindiği gibi turnuva öncesi bir araya geldiğimiz öğrencimiz Şeydanur, kamp dönemi hazırlıkları ile fiziki ve mental durumu hakkında bilgi vermiş, görüşmede altın madalya ile ülkeye dönmek istediklerini ifade etmişti. Kararlılığı, mücadelesi ve başarılarından dolayı öğrencimiz Şeydanur ile birlikte milli takım sporcularımızı ve onların antrenörlerini tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.”
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencisi Şeydanur Kaplan’ın da kadrosunda yer aldığı Goalball Kadın Milli Takımımız, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları finalinde karşılaştığı ABD’yi 9-2 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Mücadele yönünden üst seviyede bir turnuva izlediklerini ve ekran başında millilerin heyecan ve mutluluğuna ortak olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, tüm sporcu ve antrenörleri tebrik etti.

Tokyo’da düzenlenen Paralimpik Oyunları 2020’nin finalinde ABD ile karşılaşan Goalball Kadın Milli Takımı, 9-2 galip gelerek altın madalyanın sahibi oldu. PAÜ öğrencisi Şeydanur Kaplan’ın yanı sıra Kader Çelik, Sevda Altunoluk, Sevtap Altunoluk, Reyhan Yılmaz ve Fatma Gül Güler'den oluşan Goalball Kadın Milli Takımı, Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nın ardından üst üste ikinci kez paralimpik şampiyonu oldu.

Goalball Kadın Milli Takımı, grup maçlarında tek yenilgisini ABD’ye karşı 4-3’lük skorla almıştı. İlk maçta Japonya’yı 7-1’lik skor ile yenen milliler, Brezilya’yı 8-4 yenerek çeyrek finalde Avustralya ile mücadele etti. Çeyrek final mücadelesini 10-6 kazanan milli takım, yarı finalde karşılaştığı Japonya’yı 8-5’lik skor ile saf dışı ederek adını finale yazdırmıştı.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Millilerimizin Başarısı Bizleri Gururlandırdı”

Kazanılan şampiyonluk ile ilgili olarak duygularını aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları söyledi: “Tokyo’da düzenlenen Paralimpik Oyunları, mücadele yönünden üst seviye bir turnuva olmuştur. Goalball Kadın Milli Takımımızın belli bir disiplin içinde mücadeleyi maçların her anına yayması, maç sonlarındaki heyecan ve mutlulukları ekranları başında onların mutluluğuna ortak olan bizleri gururlandırmıştır. Bilindiği gibi turnuva öncesi bir araya geldiğimiz öğrencimiz Şeydanur, kamp dönemi hazırlıkları ile fiziki ve mental durumu hakkında bilgi vermiş, görüşmede altın madalya ile ülkeye dönmek istediklerini ifade etmişti. Kararlılığı, mücadelesi ve başarılarından dolayı öğrencimiz Şeydanur ile birlikte milli takım sporcularımızı ve onların antrenörlerini tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.