Çameli Belediyesi Covid – 19 salgınına karşı önlemlerini arttırdı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.09.2021 - 09:11, Güncelleme: 08.09.2021 - 09:17
 

Çameli Belediyesi Covid – 19 salgınına karşı önlemlerini arttırdı

Çemeli’de önceki haftada bir düğünde gelinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından 24 kişi karantinaya alınmıştı. Geçtiğimiz hafta da bir başka düğünde aynı olay yaşanınca Çameli Belediyesi Covid-19 salgınına karşı önlemleri arttırdı.

Pandeminin ülkemizde görülmeye başladığı 2020 Mart ayından bu yana sağlık önlemleri alan, ilçede dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden devam eden, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması yönünde farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Çameli Belediyesi, salgının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski asgari seviyeye düşürülmesi için önlemlerini arttırdı. Çameli Belediyesi bu kapsamda, İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgesine göre 6 Eylül'den itibaren düzenlenecek Çameli Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan Nikah, Düğün, Nişan, toplantılar gibi vatandaşların katılım sağladığı etkinliklerde HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (COVID-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması isteyecek. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliklere katılmasına müsaade edilmeyecek. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığa (HES) uygulamasında yoğunluk haritasında vakaların artış görüldüğü ilçede aşı ve PCR test zorunluluğu uygulamaları sıklaştırıldı. Bu Sebeple; 1-6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; Çameli Belediyesinde  Nikah,Nişan ve Toplantı katılımlarında  negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir 2-Bu çerçevede Nikah ve Toplantılarda HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. 3- Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise girişe müsaade edilmeyecek. 4-Çameli Belediyesi Konferans Salonunda Akıllı Telefonlarda Hes Kodu uygulaması açık olması gerekmektedir ( Hes programı olmayanlarında aşı olduklarına dair aşı kartlarının yanında olması) 5-Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak Aşı Süreci tamamlanmayan ve hastalığı geçirmemiş kişilerden belediyemiz işlemleri sırasında istenilecek PRC negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için uygulanacaktır. Aşılama Süreçlerinin  ( HES ) Uygulaması Üzerinden Kontrol Edilerek Pcr Negatif Test Raporu Almaları Gerekip Gerekmediği Belirlenecektir
Çemeli’de önceki haftada bir düğünde gelinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından 24 kişi karantinaya alınmıştı. Geçtiğimiz hafta da bir başka düğünde aynı olay yaşanınca Çameli Belediyesi Covid-19 salgınına karşı önlemleri arttırdı.

Pandeminin ülkemizde görülmeye başladığı 2020 Mart ayından bu yana sağlık önlemleri alan, ilçede dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden devam eden, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması yönünde farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Çameli Belediyesi, salgının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski asgari seviyeye düşürülmesi için önlemlerini arttırdı.

Çameli Belediyesi bu kapsamda, İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgesine göre 6 Eylül'den itibaren düzenlenecek Çameli Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan Nikah, Düğün, Nişan, toplantılar gibi vatandaşların katılım sağladığı etkinliklerde HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (COVID-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması isteyecek. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliklere katılmasına müsaade edilmeyecek.

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığa (HES) uygulamasında yoğunluk haritasında vakaların artış görüldüğü ilçede aşı ve PCR test zorunluluğu uygulamaları sıklaştırıldı.

Bu Sebeple;

1-6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; Çameli Belediyesinde  Nikah,Nişan ve Toplantı katılımlarında  negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir

2-Bu çerçevede Nikah ve Toplantılarda HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.

3- Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise girişe müsaade edilmeyecek.

4-Çameli Belediyesi Konferans Salonunda Akıllı Telefonlarda Hes Kodu uygulaması açık olması gerekmektedir ( Hes programı olmayanlarında aşı olduklarına dair aşı kartlarının yanında olması)

5-Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak

Aşı Süreci tamamlanmayan ve hastalığı geçirmemiş kişilerden belediyemiz işlemleri sırasında istenilecek

PRC negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için uygulanacaktır. Aşılama Süreçlerinin  ( HES ) Uygulaması Üzerinden Kontrol Edilerek Pcr Negatif Test Raporu Almaları Gerekip Gerekmediği Belirlenecektir

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.