Kuzugöbeğinin kilosu 3 bin 500 TL’ye satılıyor

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 14.09.2021 - 10:00, Güncelleme: 14.09.2021 - 10:00
 

Kuzugöbeğinin kilosu 3 bin 500 TL’ye satılıyor

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bahar aylarında toplanan şifa kaynağı Kuzugöbeği ilçe halkının geçimine katkı sağlıyor. İlkbaharda dağlardan toplanan Kuzugöbeği kurutularak Avrupa’ya ihraç ediliyor. Kilosu 3 bin 500 TL’den satılıyor.

Bölge halkının baharın gelmesi ile dağlardan topladığı şifa kaynağı Kuzugöbeği yaşken 80 ile 150 TL’den satılırken kurutulduktan sonra 3 bin 500 TL’den Avrupa’ya ihraç ediliyor. 7-8 kilo yaş kuzugöbeğinden 1 kilo kuru çıkarılan Kuzugöbeği altından daha değerli hale geliyor. Vatandaşların topladığı Kuzugöbeklerini toplayan toptancı esnafı, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan Kuzugöbekleri çuvallar halinde İstanbul’daki firmalar aracılığı ve kendi imkanları ile Fransa, Belçika, Almanya, İsviçre ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Bu yıl kuraklığın yaşanması nedeniyle yeterli üretim lokasyonun olmaması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda 2 bin TL’ye ihraç edilen Kuzugöbeği bu yıl 3 bin 500 TL’den alıcı buluyor. Esnaf Mehmet Gün ve İsmail Karaca, vatandaşlardan topladıkları Kuzugöbeğini kuruttuktan sonra çuvallarla İstanbul’a götürüyor. Kurutulmuş kuzugöbeği mantarını 7 ülkeye ihraç ettiklerini anlatan Karaca, "Kuzugöbeği mantarı bahar mevsiminde ilçemiz için önemli bir gelir kaynağıdır. İlçede yaşayanlar, ormanlık alanlarda mantar toplar. Yaş halinin kilosu 80- 150 lira arasında değişiyor. Biz kurutup satışını yapıyoruz. Kurutulmuş olarak kilosunu 3 bin 500 liraya satıyoruz. Ürünü Fransa, Belçika, Almanya İsviçre, Hollanda gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Özellikle mantar kültürünün yaygın olduğu Fransa'dan yoğun talep var" diye konuştu.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bahar aylarında toplanan şifa kaynağı Kuzugöbeği ilçe halkının geçimine katkı sağlıyor. İlkbaharda dağlardan toplanan Kuzugöbeği kurutularak Avrupa’ya ihraç ediliyor. Kilosu 3 bin 500 TL’den satılıyor.

Bölge halkının baharın gelmesi ile dağlardan topladığı şifa kaynağı Kuzugöbeği yaşken 80 ile 150 TL’den satılırken kurutulduktan sonra 3 bin 500 TL’den Avrupa’ya ihraç ediliyor. 7-8 kilo yaş kuzugöbeğinden 1 kilo kuru çıkarılan Kuzugöbeği altından daha değerli hale geliyor.

Vatandaşların topladığı Kuzugöbeklerini toplayan toptancı esnafı, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan Kuzugöbekleri çuvallar halinde İstanbul’daki firmalar aracılığı ve kendi imkanları ile Fransa, Belçika, Almanya, İsviçre ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Bu yıl kuraklığın yaşanması nedeniyle yeterli üretim lokasyonun olmaması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda 2 bin TL’ye ihraç edilen Kuzugöbeği bu yıl 3 bin 500 TL’den alıcı buluyor. Esnaf Mehmet Gün ve İsmail Karaca, vatandaşlardan topladıkları Kuzugöbeğini kuruttuktan sonra çuvallarla İstanbul’a götürüyor.

Kurutulmuş kuzugöbeği mantarını 7 ülkeye ihraç ettiklerini anlatan Karaca, " Kuzugöbeği mantarı bahar mevsiminde ilçemiz için önemli bir gelir kaynağıdır. İlçede yaşayanlar, ormanlık alanlarda mantar toplar. Yaş halinin kilosu 80- 150 lira arasında değişiyor. Biz kurutup satışını yapıyoruz. Kurutulmuş olarak kilosunu 3 bin 500 liraya satıyoruz. Ürünü Fransa, Belçika, Almanya İsviçre, Hollanda gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Özellikle mantar kültürünün yaygın olduğu Fransa'dan yoğun talep var" diye konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.