Hacı Ahmet Pakel Camii’nin Açılışı Yapıldı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 20.09.2021 - 10:34, Güncelleme: 20.09.2021 - 11:54
 

Hacı Ahmet Pakel Camii’nin Açılışı Yapıldı

Denizli’nin Kanaat önderlerinden Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, vuslata erişinin 5. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programla anıldı. Vefatından 2 yıl önce temelini attığı Hacı Ahmet Pakel Camii’nin açılışı büyük bir katılımla yapıldı.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı’nın kurucusu, Nakşibendi Şeyhlerinden Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, 17 Eylül 2016 yılında solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Her yıl vefatı nedeniyle düzenlenen anma programı geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilememişti. Bu yıl gerçekleştirilen anma programında, vefatından 2 yıl önce temelini kendisinin attığı Hacı Ahmet Pakel Camii’nin bu yıl açılışı yapıldı. Açılışa, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Milli Eğitim İl Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, davetliler, Vakıf mensuplar ve Denizlili vatandaşlar katıldı. Anma programı dolayısı ile düzenlenen programda Merhum Hacı Ahmet Pakel Hazretleri adına Mevlid-i Şerif okundu, Denizli ve şehir dışından katılanlara yemek ikramında bulunuldu. Açılış programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim’in ardından açılışda konuşma yapan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milletvekili Şahin Tin ve AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör yaptığı konuşmalarında, Hacı Ahmet Pakel Hazretleri ile yaşadıkları anılarını anlatırken, Pakel’in Hak yolu davasındaki samimiyetine, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olduğu ve yetiştirdiği talebeleri ile örnek insanlar yetiştirdiklerine şahit olduklarını belirttiler. “ÖMRÜNÜ HAK YOLUNA HİZMET İÇİN ADADI” Açılışta konuşan Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, davetlileri selamlamasının ardından, “ Merhum büyüğümüz Hacı Ahmet Pakel Hazretleri kimdir?  Ömrünü talebelerin en güzel şekilde yetişmesi için, halkın kurtuluşa ermesi için ömrünü hak yoluna feda etmiş Allah dostudur.  Ege Bölgesinin en güzide okullarından olan Çivril İmama Hatip lisesinin yapılmasını sağlamış dernek başkanlığını yapmıştır. İnsanların kurtuluşa erebilmesi için ömrünü feda etmiş olan ve insanlığın bataklıktan kurtulabilmesi için insanları hak yoluna davet eden Allah dostudur. Ömrünün son nefesinde kadar insanların kurtuluşa ermesi için hak yoluna davet etmiştir. 43 sene Çivril İmam Hatip Lisesi dernek başkanlığı yaparak evlatlarımızın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmıştır. Ve hayatını hala dernek başkanlığı görevini sürdürürken kaybetmiştir. “O’NU ANMAK DEĞİL ANLAMAK LAZIM” Bizler bugün burada merhum büyüğümüzü anma programı adı altında toplansak ta, amaç anmak değil O’nu anlamaktır asıl gaye… Hacı Ahmet Pakel’in yaşantısını örnek almak, Allah’ın emirlerine riayet edişi Peygamber Efendimizin yolunda, izinde gidişini örnek almamız gerekmektedir. Allah yolunda, vatan, millet ve bayrak için en iyi şekilde yaşamak ve inşaları bu yönde telkin etmek amacı ile ömrünün son anına kadar çalışmıştır. Bu gün kıymetli büyüğümüzün adını verdiğimiz Hacı Ahmet Pakel Camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.
Denizli’nin Kanaat önderlerinden Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, vuslata erişinin 5. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programla anıldı. Vefatından 2 yıl önce temelini attığı Hacı Ahmet Pakel Camii’nin açılışı büyük bir katılımla yapıldı.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı’nın kurucusu, Nakşibendi Şeyhlerinden Hacı Ahmet Pakel Hazretleri, 17 Eylül 2016 yılında solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Her yıl vefatı nedeniyle düzenlenen anma programı geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilememişti. Bu yıl gerçekleştirilen anma programında, vefatından 2 yıl önce temelini kendisinin attığı Hacı Ahmet Pakel Camii’nin bu yıl açılışı yapıldı.

Açılışa, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Milli Eğitim İl Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, davetliler, Vakıf mensuplar ve Denizlili vatandaşlar katıldı.

Anma programı dolayısı ile düzenlenen programda Merhum Hacı Ahmet Pakel Hazretleri adına Mevlid-i Şerif okundu, Denizli ve şehir dışından katılanlara yemek ikramında bulunuldu.

Açılış programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim’in ardından açılışda konuşma yapan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milletvekili Şahin Tin ve AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör yaptığı konuşmalarında, Hacı Ahmet Pakel Hazretleri ile yaşadıkları anılarını anlatırken, Pakel’in Hak yolu davasındaki samimiyetine, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olduğu ve yetiştirdiği talebeleri ile örnek insanlar yetiştirdiklerine şahit olduklarını belirttiler.

“ÖMRÜNÜ HAK YOLUNA HİZMET İÇİN ADADI”

Açılışta konuşan Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan, davetlileri selamlamasının ardından, “ Merhum büyüğümüz Hacı Ahmet Pakel Hazretleri kimdir?  Ömrünü talebelerin en güzel şekilde yetişmesi için, halkın kurtuluşa ermesi için ömrünü hak yoluna feda etmiş Allah dostudur.  Ege Bölgesinin en güzide okullarından olan Çivril İmama Hatip lisesinin yapılmasını sağlamış dernek başkanlığını yapmıştır. İnsanların kurtuluşa erebilmesi için ömrünü feda etmiş olan ve insanlığın bataklıktan kurtulabilmesi için insanları hak yoluna davet eden Allah dostudur. Ömrünün son nefesinde kadar insanların kurtuluşa ermesi için hak yoluna davet etmiştir. 43 sene Çivril İmam Hatip Lisesi dernek başkanlığı yaparak evlatlarımızın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmıştır. Ve hayatını hala dernek başkanlığı görevini sürdürürken kaybetmiştir.

“O’NU ANMAK DEĞİL ANLAMAK LAZIM”

Bizler bugün burada merhum büyüğümüzü anma programı adı altında toplansak ta, amaç anmak değil O’nu anlamaktır asıl gaye… Hacı Ahmet Pakel’in yaşantısını örnek almak, Allah’ın emirlerine riayet edişi Peygamber Efendimizin yolunda, izinde gidişini örnek almamız gerekmektedir. Allah yolunda, vatan, millet ve bayrak için en iyi şekilde yaşamak ve inşaları bu yönde telkin etmek amacı ile ömrünün son anına kadar çalışmıştır. Bu gün kıymetli büyüğümüzün adını verdiğimiz Hacı Ahmet Pakel Camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.