Akyol’dan Dünya Turizm Günü Kutlama Mesajı

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 27.09.2021 - 11:56, Güncelleme: 27.09.2021 - 11:56
 

Akyol’dan Dünya Turizm Günü Kutlama Mesajı

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Dünya Turizm Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Turhan Veli Akyol; “Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından ilk kez 1979 yılında kabul edilmiş, ülkemizde ise 2002 yılından beri kutlanmakta olan 27 Eylül Dünya Turizm Günü, bu yıl “Tourism for Inclusive Growth” (Kapsayıcı Büyüme için Turizm) teması ile kutlanmaktadır.  Coğrafi konumumuz, iklimimiz, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimiz sayesinde ülkemizin 7 bölgesi de yılın her ayında yerli ve yabancı turisti çekecek cazibeye sahiptir. Bu nedenle de turizm, ülkemiz için en önemli sektörlerden biri olup kapsayıcı ve birleştirici bir role sahiptir. Tarihe, tarife, kelama ve kaleme sığmayan eşsiz güzellikteki Denizlimiz de kültürüyle, doğasıyla, tarihiyle, yöresel yemekleriyle, gelenek ve görenekleriyle, arkeolojik alanları ve müzeleriyle, travertenleriyle, antik kentleriyle, aynı zamanda termal ve sağlık turizmi, eko turizm, inanç turizmi, yayla turizmi, hava sporları gibi alternatif turizm çeşitleriyle de büyük potansiyele sahip olup biz de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu potansiyeli hem ülke hem de dünya çapında çok yönlü olarak geliştirmeye ve ilimizi tanıtmaya devam etmekteyiz. Denizli’nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini koruyup geliştirme, gelecek nesillere aktarma, sürdürülebilir turizm anlayışını benimseyerek ilimizi ülke turizminde öncü illerden biri haline getirme misyonumuzdan vazgeçmeyerek Bakanlığımızın 2023 Turizm Strateji Planında belirtilen ilkeler ışığında çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. 27 Eylül Dünya Turizm Günü vesileyle ülkemizdeki tüm turizm sektörü çalışanlarının dünya turizm gününü kutlar, sağlıklı günlerde buluşmayı dilerim."
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Dünya Turizm Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Turhan Veli Akyol; “Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından ilk kez 1979 yılında kabul edilmiş, ülkemizde ise 2002 yılından beri kutlanmakta olan 27 Eylül Dünya Turizm Günü, bu yıl “Tourism for Inclusive Growth” (Kapsayıcı Büyüme için Turizm) teması ile kutlanmaktadır.  Coğrafi konumumuz, iklimimiz, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimiz sayesinde ülkemizin 7 bölgesi de yılın her ayında yerli ve yabancı turisti çekecek cazibeye sahiptir. Bu nedenle de turizm, ülkemiz için en önemli sektörlerden biri olup kapsayıcı ve birleştirici bir role sahiptir.

Tarihe, tarife, kelama ve kaleme sığmayan eşsiz güzellikteki Denizlimiz de kültürüyle, doğasıyla, tarihiyle, yöresel yemekleriyle, gelenek ve görenekleriyle, arkeolojik alanları ve müzeleriyle, travertenleriyle, antik kentleriyle, aynı zamanda termal ve sağlık turizmi, eko turizm, inanç turizmi, yayla turizmi, hava sporları gibi alternatif turizm çeşitleriyle de büyük potansiyele sahip olup biz de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu potansiyeli hem ülke hem de dünya çapında çok yönlü olarak geliştirmeye ve ilimizi tanıtmaya devam etmekteyiz.

Denizli’nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini koruyup geliştirme, gelecek nesillere aktarma, sürdürülebilir turizm anlayışını benimseyerek ilimizi ülke turizminde öncü illerden biri haline getirme misyonumuzdan vazgeçmeyerek Bakanlığımızın 2023 Turizm Strateji Planında belirtilen ilkeler ışığında çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

27 Eylül Dünya Turizm Günü vesileyle ülkemizdeki tüm turizm sektörü çalışanlarının dünya turizm gününü kutlar, sağlıklı günlerde buluşmayı dilerim."

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.