Havaların soğumasıyla balık tezgahları şenlendi

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 05.10.2021 - 11:12, Güncelleme: 05.10.2021 - 11:19
 

Havaların soğumasıyla balık tezgahları şenlendi

Denizli’de hamsi bolluğunun ardından şimdi de istavrit bolluğu yaşanıyor. Balıkçı esnafı deniz suyu sıcaklığının düşmesi ile birlikte mezgitin az çıktığını, istavritte ise bolluk yaşandığını belirtti.

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda balık çeşitliği artarken fiyatlarda da düşüş yaşanıyor. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte balığa talep arttı. Balıkçılar ilerleyen günlerde balığın daha çok bollaşmasını ve giderek fiyatların düşmesini bekliyor. Tezgahların dolmasıyla geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları yarı yarıya düşerken, vatandaşlar da balığa rağbet göstermeye başladı. Geçen yıl kilosu 20 TL’den olan istavritin fiyatı bu yıl 7 buçuk TL’den satılıyor. “BALIK ÇEŞİTLERİ DAHA ÇOK ARTACAK” Denizli’de 18 yıldır balık satışı yapan Engin Tozlu, “Sezon çok güzel devam ediyor. Balıklarımız gün geçtikçe bollaşmaya başladı. Her çeşit balık yavaş yavaş geliyor. suların soğumasıyla beraber balık çeşitleri daha çok artacak. Küçük balıklarda sardalye, palamut, istavrit gibi birçok balık görünmeye başladı. Bizler Marmara’dan gelen balıkları müsilajdan dolayı satmıyoruz. Müşterilerin tepkisinden dolayı. Denizli’deki balık fiyatları normal olup çok fazla fiyat farkı yok. Denizi bulunan illere göre çok fiyat farkı bulunmuyor. Bu yıl tezgahlarımızda bolluk ve bereket olmasını bekliyoruz. Şu anda tezgahlarımızda en ucuz balıklarımız hamsi ve sardalye 35-40 TL arasında iken, en pahalıları ise 200 TL ile kalkan balığı ve 120 TL ile de lüfer yer alıyor. Vatandaşlarımızın ilgisi küçük balıklara yönelik. Büyük balıklarda ise levrek, palamut, istavrit tercih ediyorlar. Balıklarımız et ürünlerine göre uygun olduğu için vatandaşlarımız balığa yöneliyor” şeklinde konuştu.   Denizli’de balık satın alan Halil Küçük, “Balık fiyatlarında geçen yıla oranla biraz artış var. Bu yıl tezgahlara baktığımız zaman bereketli görünüyor. En çok hamsi almaya yöneliyoruz. Sebebi uygun olduğu için ama fiyatları daha da düşerse güzel olur. Bütün vatandaşlarımız alıp yesin. Şu anda hamsi aldım. Evde kızartıp ailecek yiyeceğiz. Çok sağlıklı olduğu için herkesin yemesi gerekiyor” diye konuştu.
Denizli’de hamsi bolluğunun ardından şimdi de istavrit bolluğu yaşanıyor. Balıkçı esnafı deniz suyu sıcaklığının düşmesi ile birlikte mezgitin az çıktığını, istavritte ise bolluk yaşandığını belirtti.

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda balık çeşitliği artarken fiyatlarda da düşüş yaşanıyor. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte balığa talep arttı. Balıkçılar ilerleyen günlerde balığın daha çok bollaşmasını ve giderek fiyatların düşmesini bekliyor. Tezgahların dolmasıyla geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları yarı yarıya düşerken, vatandaşlar da balığa rağbet göstermeye başladı. Geçen yıl kilosu 20 TL’den olan istavritin fiyatı bu yıl 7 buçuk TL’den satılıyor.



BALIK ÇEŞİTLERİ DAHA ÇOK ARTACAK”
Denizli’de 18 yıldır balık satışı yapan Engin Tozlu, “Sezon çok güzel devam ediyor. Balıklarımız gün geçtikçe bollaşmaya başladı. Her çeşit balık yavaş yavaş geliyor. suların soğumasıyla beraber balık çeşitleri daha çok artacak. Küçük balıklarda sardalye, palamut, istavrit gibi birçok balık görünmeye başladı. Bizler Marmara’dan gelen balıkları müsilajdan dolayı satmıyoruz. Müşterilerin tepkisinden dolayı. Denizli’deki balık fiyatları normal olup çok fazla fiyat farkı yok. Denizi bulunan illere göre çok fiyat farkı bulunmuyor. Bu yıl tezgahlarımızda bolluk ve bereket olmasını bekliyoruz. Şu anda tezgahlarımızda en ucuz balıklarımız hamsi ve sardalye 35-40 TL arasında iken, en pahalıları ise 200 TL ile kalkan balığı ve 120 TL ile de lüfer yer alıyor. Vatandaşlarımızın ilgisi küçük balıklara yönelik. Büyük balıklarda ise levrek, palamut, istavrit tercih ediyorlar. Balıklarımız et ürünlerine göre uygun olduğu için vatandaşlarımız balığa yöneliyor” şeklinde konuştu.

 



Denizli’de balık satın alan Halil Küçük, “Balık fiyatlarında geçen yıla oranla biraz artış var. Bu yıl tezgahlara baktığımız zaman bereketli görünüyor. En çok hamsi almaya yöneliyoruz. Sebebi uygun olduğu için ama fiyatları daha da düşerse güzel olur. Bütün vatandaşlarımız alıp yesin. Şu anda hamsi aldım. Evde kızartıp ailecek yiyeceğiz. Çok sağlıklı olduğu için herkesin yemesi gerekiyor” diye konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.