KADEM: “Şiddetin Bahanesi Olmaz”

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 26.11.2021 - 10:20, Güncelleme: 26.11.2021 - 10:20
 

KADEM: “Şiddetin Bahanesi Olmaz”

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde ‘Şiddetin Bahanesi Olmaz’ sloganıyla KADEM Genel Merkezi ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırlanan kampanyanın lansmanı Denizli KADEM Temsilciliği’nde gerçekleşti.

KADEM üyelerinin il temsilciliğinde bir araya geldiği toplantıda KADEM Denizli İl Temsilcisi Aysel Harktı yaptığı açıklamada, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında “Şiddetin Bahanesi Olmaz” sloganıyla hazırladığımız kampanyamızın tanıtım programına hepiniz hoş geldiniz.  KADEM her yıl “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde coğrafi sınır tanımaksızın, tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor. Önceki yıllarda “Sen Varsan Şiddete Yer Yok”, “Şiddete Göz Yumma”, “Şiddete Hakkın Yok” gibi kampanyalar düzenleyen ve kamuoyunun dikkatini kadına şiddet sorununa yönelten KADEM, bu kez ‘Şiddetin Bahanesi Olmaz” sloganıyla topluma sesleniyor. Neden bu kampanya? Özellikle son yıllarda aşk, sevgili, eş gibi kelimelerin; cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya gelmesine sıklıkla tanık oluyoruz. Hem araştırmalar hem de medyaya yansıyan acı olaylar bunu doğrular nitelikte. Oysaki sevgi; şiddet, cinayet, istismar ile yan yana gelmemesi gereken bir kavram… Biz bu sonuçlardan yola çıkarak, şiddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan bir kampanya düzenledik. “Şiddetin Bahanesi olmaz” sloganlı kampanyamızda, karşılıklı sevgi ile çıkılan yolda özellikle kadınların maruz kaldığı şiddet türlerine dikkat çekmek istedik. Kampanya filmimizde kadınlara ‘sevgi ile şiddet yan yana gelmez, kendini kandırma’ mesajı veriliyor. Bu şekilde, şiddeti besleyen, sürekliliğini sağlayan davranışlar konusunda kadın/erkek herkeste bir farkındalık oluşturulması hedefliyor şiddetin bahanesi olmaz diyoruz. Son olarak, Unutma! Sevgi ile şiddet yan yana gelmez. Hiçbir duygu ve davranış, şiddetin gerekçesi olamaz.” ifadelerine yer verdi.
25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde ‘Şiddetin Bahanesi Olmaz’ sloganıyla KADEM Genel Merkezi ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırlanan kampanyanın lansmanı Denizli KADEM Temsilciliği’nde gerçekleşti.

KADEM üyelerinin il temsilciliğinde bir araya geldiği toplantıda KADEM Denizli İl Temsilcisi Aysel Harktı yaptığı açıklamada, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında “Şiddetin Bahanesi Olmaz” sloganıyla hazırladığımız kampanyamızın tanıtım programına hepiniz hoş geldiniz. 

KADEM her yıl “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde coğrafi sınır tanımaksızın, tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor.

Önceki yıllarda “Sen Varsan Şiddete Yer Yok”, “Şiddete Göz Yumma”, “Şiddete Hakkın Yok” gibi kampanyalar düzenleyen ve kamuoyunun dikkatini kadına şiddet sorununa yönelten KADEM, bu kez ‘Şiddetin Bahanesi Olmaz” sloganıyla topluma sesleniyor.

Neden bu kampanya?

Özellikle son yıllarda aşk, sevgili, eş gibi kelimelerin; cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya gelmesine sıklıkla tanık oluyoruz. Hem araştırmalar hem de medyaya yansıyan acı olaylar bunu doğrular nitelikte. Oysaki sevgi; şiddet, cinayet, istismar ile yan yana gelmemesi gereken bir kavram… Biz bu sonuçlardan yola çıkarak, şiddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan bir kampanya düzenledik.

“Şiddetin Bahanesi olmaz” sloganlı kampanyamızda, karşılıklı sevgi ile çıkılan yolda özellikle kadınların maruz kaldığı şiddet türlerine dikkat çekmek istedik. Kampanya filmimizde kadınlara ‘sevgi ile şiddet yan yana gelmez, kendini kandırma’ mesajı veriliyor.

Bu şekilde, şiddeti besleyen, sürekliliğini sağlayan davranışlar konusunda kadın/erkek herkeste bir farkındalık oluşturulması hedefliyor şiddetin bahanesi olmaz diyoruz.

Son olarak, Unutma! Sevgi ile şiddet yan yana gelmez. Hiçbir duygu ve davranış, şiddetin gerekçesi olamaz.” ifadelerine yer verdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.