Tehlike arz eden 9 köpek ırkının üretilmesi ve beslenmesi yasaklandı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 10.01.2022 - 15:43, Güncelleme: 10.01.2022 - 15:43
 

Tehlike arz eden 9 köpek ırkının üretilmesi ve beslenmesi yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Denizli Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada tehlike arz eden 9 köpek ırkının üretilmesi ve sahiplenilmesi yasaklandığı belirtildi. Verilen hükme riayet etmeyenlerin cezalandırılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14 üncü maddesi hükmü uyarınca, '' American Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tose, American Staffordshire Terrier ve American Bully '' ırkı köpekleri üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişi, satışını ve reklamını yapmak yasaklanmış olup bu hükme aykırı davrananlara 5199 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamında idari yaptırım uygulanacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14 üncü maddesinin ( I ) bendi kapsamında '' American Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tose, American Staffordshire Terrier ve American Bully '' ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlenmiş olup '' Tehlike Arz Eden Hayvanlar İle İlgili Genelge'' 07.12.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Hayvan sahiplerince, Genelge yürürlüğe girdiği tarihte sahiplerinin elinde bulundurulan söz konusu hayvanların kısırlaştırılarak 14.01.2022 tarihine kadar PETVET sistemine kaydettirilmek üzere İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurularak gerekli kayıtları yaptırmaları gerekmektedir. Söz konusu köpek sahiplerinin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan görseller aşağıdaki gibidir.
Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Denizli Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada tehlike arz eden 9 köpek ırkının üretilmesi ve sahiplenilmesi yasaklandığı belirtildi. Verilen hükme riayet etmeyenlerin cezalandırılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14 üncü maddesi hükmü uyarınca, '' American Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tose, American Staffordshire Terrier ve American Bully '' ırkı köpekleri üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişi, satışını ve reklamını yapmak yasaklanmış olup bu hükme aykırı davrananlara 5199 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamında idari yaptırım uygulanacaktır.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14 üncü maddesinin ( I ) bendi kapsamında ''

American Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tose, American Staffordshire Terrier ve American Bully '' ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlenmiş olup '' Tehlike Arz Eden Hayvanlar İle İlgili Genelge'' 07.12.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Hayvan sahiplerince, Genelge yürürlüğe girdiği tarihte sahiplerinin elinde bulundurulan söz konusu hayvanların kısırlaştırılarak 14.01.2022 tarihine kadar PETVET sistemine kaydettirilmek üzere İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurularak gerekli kayıtları yaptırmaları gerekmektedir.

Söz konusu köpek sahiplerinin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan görseller aşağıdaki gibidir.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.