Denizli’nin müze hayali gerçeğe dönüyor

BÜYÜKŞEHİR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.01.2022 - 11:24, Güncelleme: 11.01.2022 - 11:24
 

Denizli’nin müze hayali gerçeğe dönüyor

Denizli'nin uzun yıllardır hayalini kurduğu Denizli Kent Müzesi’nin yapımına başladıklarının müjdesini veren Başkan Zolan, “Söz verdik yapıyoruz” dedi. Başkan Zolan, müzenin Denizli turizmine çok büyük katkı sağlayacağını, kentin tarihi değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir rol oynayacağını söyledi.

Denizli'nin uzun yıllardır hayalini kurduğu kent müzesi yapım protokolünün 21 Aralık 2021’de imzalanmasının ardından ihaleyi alan firma Denizli Kent Müzesi projesine başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği kapsamında inşa edilecek projenin 450 gün yapım süresi olacağı ve yaklaşık 27 milyon liraya mal olacağı ifade edildi. Çevre güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından taş binalar olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi’nin Denizli Kent Müzesi olarak hayata geçmesi için çalışmalar başladı. Eski Endüstri Meslek Lisesi’nin restorasyonu ile ortaya çıkacak Denizli Kent Müzesi için ilk etapta işe zamana karşı özelliğini ve görevini yitirmiş çatı sistemlerinden başlandığı belirtildi. "Hayırlı ve uğurlu olsun" Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllardır hayali kurulan kent müzesinin Denizli turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir rol oynayacağını söyledi. Başkan Osman Zolan, "Denizli’miz başta Pamukkale’miz olmak üzere, termal sularımız, kayak merkezimiz, 19 antik kentimiz ve adını sayamayacağımız birçok doğal, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip. Denizli’mizi turizm sektöründe daha da ileri noktalara götürmek, şehrimizin değerlerini yarınlarımıza ulaştırmak ve Denizli’mizin güzelliğine güzellik katmak için hepimizin hayali olan kent müzesi inşasına söz verdiğimiz gibi başladık. Çok şükür söz verdik yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Denizli'nin uzun yıllardır hayalini kurduğu Denizli Kent Müzesi’nin yapımına başladıklarının müjdesini veren Başkan Zolan, “Söz verdik yapıyoruz” dedi. Başkan Zolan, müzenin Denizli turizmine çok büyük katkı sağlayacağını, kentin tarihi değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir rol oynayacağını söyledi.

Denizli'nin uzun yıllardır hayalini kurduğu kent müzesi yapım protokolünün 21 Aralık 2021’de imzalanmasının ardından ihaleyi alan firma Denizli Kent Müzesi projesine başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği kapsamında inşa edilecek projenin 450 gün yapım süresi olacağı ve yaklaşık 27 milyon liraya mal olacağı ifade edildi. Çevre güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından taş binalar olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi’nin Denizli Kent Müzesi olarak hayata geçmesi için çalışmalar başladı. Eski Endüstri Meslek Lisesi’nin restorasyonu ile ortaya çıkacak Denizli Kent Müzesi için ilk etapta işe zamana karşı özelliğini ve görevini yitirmiş çatı sistemlerinden başlandığı belirtildi.

Denizli kent müzesi yapımına başlandı

"Hayırlı ve uğurlu olsun"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllardır hayali kurulan kent müzesinin Denizli turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir rol oynayacağını söyledi. Başkan Osman Zolan, "Denizli’miz başta Pamukkale’miz olmak üzere, termal sularımız, kayak merkezimiz, 19 antik kentimiz ve adını sayamayacağımız birçok doğal, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip. Denizli’mizi turizm sektöründe daha da ileri noktalara götürmek, şehrimizin değerlerini yarınlarımıza ulaştırmak ve Denizli’mizin güzelliğine güzellik katmak için hepimizin hayali olan kent müzesi inşasına söz verdiğimiz gibi başladık. Çok şükür söz verdik yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Denizli kent müzesi planı

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.