Sportif Yetenek Taramasında Yeni Dönem Başladı

SPOR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 12.01.2022 - 15:26, Güncelleme: 12.01.2022 - 15:26
 

Sportif Yetenek Taramasında Yeni Dönem Başladı

Türk sporu adına geleceğin yıldızlarını erken yaşta keşfetmek için hayata geçirilen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı başladı. Denizli’de 5. Sınıfta öğrenim gören 2916 öğrenci taramadan geçecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde çalışmalara yeniden start verildi. Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan uzman bir ekiple yeni dönemin ilk çalışması Lütfi Ege Anadolu Lisesinde yapıldı. BİLİMSEL VERİLER KULLANILIYOR 8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydediliyor. Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydediliyor. Analiz edilecek sonuçlara göre öğrenciler, yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirilecek. İlerlemesi takip edilecek sporculardan belirli kriterler dahilinde seçilenler ise elit düzeyde sporcuların yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri bünyesine davet edilecek. PANDEMİ BAŞLAYINCA ARA VERİLMİŞTİ Üç yıl önce ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik başlayan projede 2020 yılının ilk aylarında dünyayı etkileyen coronavirüs pandemisi dolayısıyla ara verilmiş ve geçen süreçte yapılamamıştı. Sabah saatlerinde başlayan taramalar esnasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile projeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Çağlar ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde izledi. İBANOĞLU “SPOR ALTYAPISINA YETENEK KEŞFİ YAPILIYOR” Proje koordinatörü Enver Tarhan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan İl Müdürü İbanoğlu, yaptığı açıklamada projenin devamlı hale gelmesinin önemine değindi. Ülkemizde ki spor altyapısının sistemli ve sağlam temeller üzerinde yükselmesi için yapılan bu çalışmaların çok değerli olduğunu belirten İbanoğlu, analiz edilen sonuçlara göre öğrencilerin yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirileceğini kaydetti. VELİLER E-DEVLETTEN SONUÇLARI GÖREBİLECEK Sportif Yetenek Taramasının il merkezinin ardından 13 Ocak Perşembe günü Tavas ilçesinden başlayarak sırasıyla tüm ilçelerde yapılacağı kaydedildi. Taramaların ilk aşamasında ölçüm sonuçları başarılı görülen öğrencilerin ikinci aşama çalışmalarına davet edileceği belirtilirken, ölçüm sonuçlarının yayınlanmasının ardından e-devlet üzerinden öğrenci velileri tarafından görüntülenebileceği ifade edildi.  
Türk sporu adına geleceğin yıldızlarını erken yaşta keşfetmek için hayata geçirilen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı başladı. Denizli’de 5. Sınıfta öğrenim gören 2916 öğrenci taramadan geçecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde çalışmalara yeniden start verildi. Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan uzman bir ekiple yeni dönemin ilk çalışması Lütfi Ege Anadolu Lisesinde yapıldı.

BİLİMSEL VERİLER KULLANILIYOR

8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydediliyor. Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydediliyor. Analiz edilecek sonuçlara göre öğrenciler, yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirilecek. İlerlemesi takip edilecek sporculardan belirli kriterler dahilinde seçilenler ise elit düzeyde sporcuların yetiştirildiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri bünyesine davet edilecek.

PANDEMİ BAŞLAYINCA ARA VERİLMİŞTİ

Üç yıl önce ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik başlayan projede 2020 yılının ilk aylarında dünyayı etkileyen coronavirüs pandemisi dolayısıyla ara verilmiş ve geçen süreçte yapılamamıştı. Sabah saatlerinde başlayan taramalar esnasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile projeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Çağlar ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde izledi.

İBANOĞLU “SPOR ALTYAPISINA YETENEK KEŞFİ YAPILIYOR”

Proje koordinatörü Enver Tarhan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan İl Müdürü İbanoğlu, yaptığı açıklamada projenin devamlı hale gelmesinin önemine değindi. Ülkemizde ki spor altyapısının sistemli ve sağlam temeller üzerinde yükselmesi için yapılan bu çalışmaların çok değerli olduğunu belirten İbanoğlu, analiz edilen sonuçlara göre öğrencilerin yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendirileceğini kaydetti.

VELİLER E-DEVLETTEN SONUÇLARI GÖREBİLECEK

Sportif Yetenek Taramasının il merkezinin ardından 13 Ocak Perşembe günü Tavas ilçesinden başlayarak sırasıyla tüm ilçelerde yapılacağı kaydedildi. Taramaların ilk aşamasında ölçüm sonuçları başarılı görülen öğrencilerin ikinci aşama çalışmalarına davet edileceği belirtilirken, ölçüm sonuçlarının yayınlanmasının ardından e-devlet üzerinden öğrenci velileri tarafından görüntülenebileceği ifade edildi.  

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.