Koronavirüs testi PCR kimlere yapılacak? Bilim Kurulu'nda PCR testi kararı!

SAĞLIK (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.01.2022 - 09:46, Güncelleme: 13.01.2022 - 09:46
 

Koronavirüs testi PCR kimlere yapılacak? Bilim Kurulu'nda PCR testi kararı!

PCR testi zorunluluğu ile ilgili Bilim Kurulu Toplantısı'nda son dakika karar alındı. İngiltere ve bazı Avrupa ülkelerini PCR testi zorunluluğunu ortadan kaldırmasının ardından Sağlık Bakanlığı da Türkiye'deki koronavirüs testi için yeni güncelleme yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdikleri Bilim Kurulu toplantısının ardından PCR testi şartlarının değiştiğini duyurdu. Koronavirüs belirtisi göstermeksizin aşı olmayanlar için istenen PRC testinin durumu da bu karar sonrası gündeme geldi. Peki, PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? Koronavirüs testi kimlere yapılacak PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? sorusunun yanıtı Sağlık Bakanlığı'ndan gelen kararın ardından gündemde yer aldı. Covid-19 riskine karşı yapılan PCR testi için düzenleme yapıldı. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, " Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır." dedi. PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI? Bilim Kurulu'nda alınan kararları açıklayan Sağlık Bakanı Koca, şu ifadelerde bulundu; Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır. Salgını gündemimizden çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim. İZOLASYON SÜRESİNDE GÜNCELLEME Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler. İNGİLTERE'DEN PCR TESTİ KARARI İngiltere’de artan Covid-19 vakaları sonrası yeni kurallar uygulamaya giriyor. Ülkede alınan yeni kararla birlikte, Covid-19 semptomu göstermeyen kişilerin PCR testi yaptırması gerekmeyecek. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı’ndan (UKHSA) yapılan açıklamada, değişikliğin Covid-19’un yaygınlığını ve hızlı testlerin doğruluğunu yansıttığı belirtildi.
PCR testi zorunluluğu ile ilgili Bilim Kurulu Toplantısı'nda son dakika karar alındı. İngiltere ve bazı Avrupa ülkelerini PCR testi zorunluluğunu ortadan kaldırmasının ardından Sağlık Bakanlığı da Türkiye'deki koronavirüs testi için yeni güncelleme yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdikleri Bilim Kurulu toplantısının ardından PCR testi şartlarının değiştiğini duyurdu. Koronavirüs belirtisi göstermeksizin aşı olmayanlar için istenen PRC testinin durumu da bu karar sonrası gündeme geldi. Peki, PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? Koronavirüs testi kimlere yapılacak

PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? sorusunun yanıtı Sağlık Bakanlığı'ndan gelen kararın ardından gündemde yer aldı. Covid-19 riskine karşı yapılan PCR testi için düzenleme yapıldı. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, " Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır." dedi.

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI?

Bilim Kurulu'nda alınan kararları açıklayan Sağlık Bakanı Koca, şu ifadelerde bulundu;

Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır. Salgını gündemimizden çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim.

İZOLASYON SÜRESİNDE GÜNCELLEME

Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler.

İNGİLTERE'DEN PCR TESTİ KARARI

İngiltere’de artan Covid-19 vakaları sonrası yeni kurallar uygulamaya giriyor. Ülkede alınan yeni kararla birlikte, Covid-19 semptomu göstermeyen kişilerin PCR testi yaptırması gerekmeyecek.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı’ndan (UKHSA) yapılan açıklamada, değişikliğin Covid-19’un yaygınlığını ve hızlı testlerin doğruluğunu yansıttığı belirtildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.