İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Otel ve Pansiyonlara Bilgilendirme Toplantısı

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 14.01.2022 - 17:07, Güncelleme: 14.01.2022 - 17:07
 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Otel ve Pansiyonlara Bilgilendirme Toplantısı

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren konaklama tesislerini Basit Konaklama Tesisi İşletme Belgesi başvuru süreci hakkında bilgilendirmek amacıyla, 12 ve 13 Ocak tarihlerinde, Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonunda ve Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu MTAL Konferans Salonunda iki ayrı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıların açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 27 Temmuz 2021’de yaptığı kanun değişikliği ve 25 Eylül’de yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında artık tüm konaklama tesislerinin Bakanlık çatısı altında toplanacağını, bu uygulamanın belediye belgeli tesis ve bakanlık belgeli tesis ayırımını kısmen ortadan kaldırarak hizmet kalitesine ve turist memnuniyetine belirli bir standart getireceğini, önümüzdeki dönemlerde yapılacak çalışmalarla birlikte Denizli’ye gelecek ve Denizli’de konaklayacak turist sayısında ciddi bir artış beklediklerini dile getirdi. Akyol konuşmasının devamında, şehrimizin turizminin geliştirilmesi ve bu yolla ekonomik kalkınmasının sağlanması konusunda devlet-özel sektör işbirliğinin son derece önemli olduğunu, tüm tesislerin süreç hakkında eksiksiz bilgilendirilerek varsa sorunların çözümü için ortak akılla çalışılacağını, hiçbir vatandaşın, hiçbir turistin ve hiçbir tesisin mağdur edilmemesi için gerekli önlemlerin beraber alınacağını vurguladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununda yaptığı değişikliğe istinaden; yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmiş olan ve ruhsat tarihi 27.07.2021 ve öncesine ait olan tüm konaklama tesislerinin (ruhsatında konaklama, pansiyon, otel, motel, apart otel, suit otel vb. ifadelerin yer alması gerekiyor) herhangi bir oda veya yatak sayısı sınırlaması bulunmaksızın 28.07.2022 tarihine kadar kendi şehirlerindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine başvurarak Basit Konaklama Tesisi İşletme Belgesine başvurması gerekiyor. Başvuru formu ve ilgili yönetmeliğe denizli.ktb.gov.tr adresinde Başvurular ve Yönergeler kısmından ulaşılabiliyor.
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren konaklama tesislerini Basit Konaklama Tesisi İşletme Belgesi başvuru süreci hakkında bilgilendirmek amacıyla, 12 ve 13 Ocak tarihlerinde, Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonunda ve Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu MTAL Konferans Salonunda iki ayrı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıların açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 27 Temmuz 2021’de yaptığı kanun değişikliği ve 25 Eylül’de yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında artık tüm konaklama tesislerinin Bakanlık çatısı altında toplanacağını, bu uygulamanın belediye belgeli tesis ve bakanlık belgeli tesis ayırımını kısmen ortadan kaldırarak hizmet kalitesine ve turist memnuniyetine belirli bir standart getireceğini, önümüzdeki dönemlerde yapılacak çalışmalarla birlikte Denizli’ye gelecek ve Denizli’de konaklayacak turist sayısında ciddi bir artış beklediklerini dile getirdi. Akyol konuşmasının devamında, şehrimizin turizminin geliştirilmesi ve bu yolla ekonomik kalkınmasının sağlanması konusunda devlet-özel sektör işbirliğinin son derece önemli olduğunu, tüm tesislerin süreç hakkında eksiksiz bilgilendirilerek varsa sorunların çözümü için ortak akılla çalışılacağını, hiçbir vatandaşın, hiçbir turistin ve hiçbir tesisin mağdur edilmemesi için gerekli önlemlerin beraber alınacağını vurguladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununda yaptığı değişikliğe istinaden; yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmiş olan ve ruhsat tarihi 27.07.2021 ve öncesine ait olan tüm konaklama tesislerinin (ruhsatında konaklama, pansiyon, otel, motel, apart otel, suit otel vb. ifadelerin yer alması gerekiyor) herhangi bir oda veya yatak sayısı sınırlaması bulunmaksızın 28.07.2022 tarihine kadar kendi şehirlerindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine başvurarak Basit Konaklama Tesisi İşletme Belgesine başvurması gerekiyor. Başvuru formu ve ilgili yönetmeliğe denizli.ktb.gov.tr adresinde Başvurular ve Yönergeler kısmından ulaşılabiliyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.