Acıpayam’da 7 mahallede Şap tedbirleri alındı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.03.2022 - 08:24, Güncelleme: 30.03.2022 - 08:24
 

Acıpayam’da 7 mahallede Şap tedbirleri alındı

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde bir mahallede görülen şap hastalığı sonrası şap hastalığının yayılmaması için 7 mahallede tedbirler alındı.

Acıpayam, Darıveren Mahallesi’nde görülen şap hastalığı sonrası mahalleye yakın 7 mahallede tedbir alındığı açıklandı. Buna göre, Darıveren, Dedebağ, Kuzuören, Aliveren, Kumafşar, Bedirbey ve Köke mahallelerinde kısıtlama kararı verildi. Mahallelerde 30 gün boyunca hayvan hareketlerine yasak getirildi. Yapılan açıklamada; “Bölgemiz hayvancılığın zarar görmemesi, hastalığın önüne geçilmesi açısından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, karantina tedbirlerinin uyulması temizlik ve dezenfeksiyon kurallarının uyulması önem arz etmektedir. Aşılama çalışmaları bölgede çoğunluğu tamamlanmış olup yoğun bir şekilde devam etmektedir” denildi.
Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde bir mahallede görülen şap hastalığı sonrası şap hastalığının yayılmaması için 7 mahallede tedbirler alındı.

Acıpayam, Darıveren Mahallesi’nde görülen şap hastalığı sonrası mahalleye yakın 7 mahallede tedbir alındığı açıklandı. Buna göre, Darıveren, Dedebağ, Kuzuören, Aliveren, Kumafşar, Bedirbey ve Köke mahallelerinde kısıtlama kararı verildi. Mahallelerde 30 gün boyunca hayvan hareketlerine yasak getirildi.

Yapılan açıklamada; “Bölgemiz hayvancılığın zarar görmemesi, hastalığın önüne geçilmesi açısından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, karantina tedbirlerinin uyulması temizlik ve dezenfeksiyon kurallarının uyulması önem arz etmektedir. Aşılama çalışmaları bölgede çoğunluğu tamamlanmış olup yoğun bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.