DENİB’den Marble İzmir’de Alım Heyeti Etkinliği

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.03.2022 - 15:26, Güncelleme: 30.03.2022 - 15:26
 

DENİB’den Marble İzmir’de Alım Heyeti Etkinliği

27. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 30 Mart 2022 Çarşamba günü başladı. Denizli’nin 59 firmayla temsil edildiği ve DENİB’in alım heyeti etkinliği düzenlediği fuarın açılış konuşmasında görüşlerini paylaşan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi.

“Geçtiğimiz sene 4,6 milyar dolar olarak gerçekleşen rekor il geneli ihracatımıza, doğal taş sektörü de yine rekor bir değerle katkı sağladı. 2021’de doğal taş sektörü ihracatımız yüzde 37,5 artarak 287 milyon dolar oldu. Doğal taş sektörü toplam ihracatımızdan yüzde 6,3 pay aldı. Öncelikle, sektörde faaliyet gösteren; ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyoruz, nice başarılı ve bereketli yıllar diliyoruz. Sektörü daha detaylı incelediğimizde 123 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Geride bıraktığımız yılda en çok doğal taş ihracatı gerçekleştirdiğimiz ilk ülke yüzde 53 artış ve 132 milyon dolarlık ihracatla ABD olurken; ardından 36,6 milyon dolarla Fransa, 25,2 milyon dolarla Çin Halk Cumhuriyeti, 17,5 milyon dolarla Avustralya ve 9,4 milyon dolarla Romanya geldi. Ülke sayısının bu denli çeşitlilik göstermesi, sektörün gücünü de bir bakıma ortaya koyuyor.” İşlenmiş Taşlar Grubunda Denizli Liderliğe Yükseldi “Önemle vurgulamak istediğimiz bir diğer nokta da işlenmiş taşlar olarak adlandırılan 6802 grubunda Denizli’nin liderliğe yükselmiş olması. Bu grupta uzun yıllardan bu yana ikinci veya üçüncü sırada yer alıyorduk, ancak 2021’de ilk kez birinci sıraya yükseldik. Ülkemizin 1 milyar 250 milyon dolarlık işlenmiş taş ihracatının yüzde 20’sini Denizli’den yapıyoruz. Geçtiğimiz sene 245 milyon dolar işlenmiş taş ihracatı gerçekleştirdik. Başka bir deyişle, toplam doğal taş ihracatımız olan 287 milyon doların yaklaşık yüzde 85’i daha katma değerli ürün olan işlenmiş taşlar grubundan. Özellikle ABD pazarında Denizlili ihracatçılarımızın algısı çok iyi durumda. Önümüzdeki dönemde, sektörümüzün bu başarısının katlanarak artacağını düşünüyoruz.” Denizli Fuarda 59 Firmayla Temsil Ediliyor Fuarda 350 Kişilik Alım Heyeti Organizasyonu “30 Mart 2022 tarihinde başlayan ve 02 Nisan 2022’ye kadar devam edecek olan fuarda Denizli’yi 59 firmamızla temsil ediyoruz. Öte yandan, Ticaret Bakanlığımızın destekleri ve DENİB, EİB, İMMİB ve BAİB organizatörlüğünde düzenlenecek etkinlikte uluslararası alıcıları fuara davet ettik. 36 farklı ülkeden 350’ye yakın alıcı ithalatçı, ihracatçı firmalarımızla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Fuarın ve alım heyeti etkinliğinin tüm katılımcılarımız için hayırlı olmasını diliyoruz, herkese başarılı bir fuar dönemi diliyoruz.”
27. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 30 Mart 2022 Çarşamba günü başladı. Denizli’nin 59 firmayla temsil edildiği ve DENİB’in alım heyeti etkinliği düzenlediği fuarın açılış konuşmasında görüşlerini paylaşan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi.

“Geçtiğimiz sene 4,6 milyar dolar olarak gerçekleşen rekor il geneli ihracatımıza, doğal taş sektörü de yine rekor bir değerle katkı sağladı. 2021’de doğal taş sektörü ihracatımız yüzde 37,5 artarak 287 milyon dolar oldu. Doğal taş sektörü toplam ihracatımızdan yüzde 6,3 pay aldı. Öncelikle, sektörde faaliyet gösteren; ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyoruz, nice başarılı ve bereketli yıllar diliyoruz.

DENİB’den Marble İzmir’de Alım Heyeti Etkinliği

Sektörü daha detaylı incelediğimizde 123 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Geride bıraktığımız yılda en çok doğal taş ihracatı gerçekleştirdiğimiz ilk ülke yüzde 53 artış ve 132 milyon dolarlık ihracatla ABD olurken; ardından 36,6 milyon dolarla Fransa, 25,2 milyon dolarla Çin Halk Cumhuriyeti, 17,5 milyon dolarla Avustralya ve 9,4 milyon dolarla Romanya geldi. Ülke sayısının bu denli çeşitlilik göstermesi, sektörün gücünü de bir bakıma ortaya koyuyor.”

İşlenmiş Taşlar Grubunda Denizli Liderliğe Yükseldi

“Önemle vurgulamak istediğimiz bir diğer nokta da işlenmiş taşlar olarak adlandırılan 6802 grubunda Denizli’nin liderliğe yükselmiş olması. Bu grupta uzun yıllardan bu yana ikinci veya üçüncü sırada yer alıyorduk, ancak 2021’de ilk kez birinci sıraya yükseldik. Ülkemizin 1 milyar 250 milyon dolarlık işlenmiş taş ihracatının yüzde 20’sini Denizli’den yapıyoruz.

Geçtiğimiz sene 245 milyon dolar işlenmiş taş ihracatı gerçekleştirdik. Başka bir deyişle, toplam doğal taş ihracatımız olan 287 milyon doların yaklaşık yüzde 85’i daha katma değerli ürün olan işlenmiş taşlar grubundan. Özellikle ABD pazarında Denizlili ihracatçılarımızın algısı çok iyi durumda. Önümüzdeki dönemde, sektörümüzün bu başarısının katlanarak artacağını düşünüyoruz.”

DENİB’den Marble İzmir’de Alım Heyeti Etkinliği

Denizli Fuarda 59 Firmayla Temsil Ediliyor

Fuarda 350 Kişilik Alım Heyeti Organizasyonu “30 Mart 2022 tarihinde başlayan ve 02 Nisan 2022’ye kadar devam edecek olan fuarda Denizli’yi 59 firmamızla temsil ediyoruz. Öte yandan, Ticaret Bakanlığımızın destekleri ve DENİB, EİB, İMMİB ve BAİB organizatörlüğünde düzenlenecek etkinlikte uluslararası alıcıları fuara davet ettik.

36 farklı ülkeden 350’ye yakın alıcı ithalatçı, ihracatçı firmalarımızla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Fuarın ve alım heyeti etkinliğinin tüm katılımcılarımız için hayırlı olmasını diliyoruz, herkese başarılı bir fuar dönemi diliyoruz.”

DENİB’den Marble İzmir’de Alım Heyeti Etkinliği

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.