Denizli’de yılanlar kış uykusundan uyandı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 05.04.2022 - 13:35, Güncelleme: 05.04.2022 - 13:35
 

Denizli’de yılanlar kış uykusundan uyandı

Denizli’de yoğun bir kış döneminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte doğa olayları bir bir yerine gelmeye başladı. Meyve ağaçlarının çiçek açtığı Denizli’de, Çameli İlçesi’nde kış uykusundan erken uyanan 2,5 metrelik yılan görenleri şaşırttı.

Çameli İçesi, Karadağ Mevkii’nde Doktor Özcan Özçelik, bahçesinde çalışma yaptığı esnada karayılan cinsi bir çift yılanı görünce önce tedirgin oldu sonra şaşırdı. 2,5 metre uzunluğunda olduğu belirtilen yılanların biri kaçarak uzaklaşırken diğerini cep telefonu kamerasına yansıdı. İlk defa bu mevsimde yılanla karşılaştığını ifade eden Dr. Özcan Özçelik, "Yılanları normalde Nisan sonu Haziran başı gibi doğada görmeye alışıktık. Arazide çalışırken yılanı gördüm hemen elime alıp inceledim. Kuyruğunda yarası vardı. Tedavi edip doğaya saldım, Ama bu hayvan fare ve çeşitli hayvanlarla beslendiği için bu hayvanlardaki mikropları ısırdığı kişiye taşıyabilir. Çameli de zehirli yılanlar da var. Vatandaşlar bunlara karşı dikkatli olmalı. Bir yılan sizden kaçıyorsa ondan korkmayın, yılan sizden kaçmıyorsa o yılandan korkun" dedi.
Denizli’de yoğun bir kış döneminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte doğa olayları bir bir yerine gelmeye başladı. Meyve ağaçlarının çiçek açtığı Denizli’de, Çameli İlçesi’nde kış uykusundan erken uyanan 2,5 metrelik yılan görenleri şaşırttı.

Çameli İçesi, Karadağ Mevkii’nde Doktor Özcan Özçelik, bahçesinde çalışma yaptığı esnada karayılan cinsi bir çift yılanı görünce önce tedirgin oldu sonra şaşırdı. 2,5 metre uzunluğunda olduğu belirtilen yılanların biri kaçarak uzaklaşırken diğerini cep telefonu kamerasına yansıdı.

İlk defa bu mevsimde yılanla karşılaştığını ifade eden Dr. Özcan Özçelik, "Yılanları normalde Nisan sonu Haziran başı gibi doğada görmeye alışıktık. Arazide çalışırken yılanı gördüm hemen elime alıp inceledim. Kuyruğunda yarası vardı. Tedavi edip doğaya saldım, Ama bu hayvan fare ve çeşitli hayvanlarla beslendiği için bu hayvanlardaki mikropları ısırdığı kişiye taşıyabilir. Çameli de zehirli yılanlar da var. Vatandaşlar bunlara karşı dikkatli olmalı. Bir yılan sizden kaçıyorsa ondan korkmayın, yılan sizden kaçmıyorsa o yılandan korkun" dedi.

Çameli İlçesi'nde karayılan görüldü

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.