Vali Atik’ten Anneler Günü Mesajı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 07.05.2022 - 10:34, Güncelleme: 07.05.2022 - 10:34
 

Vali Atik’ten Anneler Günü Mesajı

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Ali Fuat Atik, “Şefkat, sabır, kanaat, fedakârlık gibi tüm insani hasletlerin vücut bulmuş hali, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, yeri asla dolmayan, doldurulamayan, karşılıksız sevginin dünya üstündeki asıl sahibi kıymetli annelerimizin Anneler Günü’nü en derin muhabbet ve saygı ile kutluyorum” dedi.

Vali Atik mesajının devamında; “Hayatımızın her anında yanımızda olup sevincimizin katlanmasına, kederimizin azalmasına vesile olan muhterem annelerimize karşı gönül borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Anneler, dünyaya gözlerimizi açtığımız andan itibaren en güvenilir koruyucumuz, sınırsız sevgi ve özveri ile bizlere geleceğe uzanan yolda rehberlik eden ilk öğretmenimiz; her anlamda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen birincil güvencemizdir. Bireyin ve toplumun yetiştirilmesinde ve şekillendirilmesinde annelerin ne denli önemli olduğu tartışılmaz bir hakikattir. Bu bağlamda fedakâr ve cefakâr annelerimize sevgi ve saygı göstermeyi bir görev değil, kadınlarımızın annelikle kazandıkları bir hakkın bedeli olarak değerlendirmekteyiz. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizleri canından bir parça olarak gören, doğruluk ve güzellik adına her ne varsa öğreten ve tüm hayatını bizim hayatımızın kendisininkinden daha iyi olması için harcayan bu mübarek insanlara dünyada verilebilecek en büyük hediye, emeklerinin boşa gitmediğini gösteren gurur duyacakları evlatlar olmaktır. Annelerin istediği tek şey hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her daim yanlarında görmektir. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) "Cennet annelerin ayaklarının altındadır." kelamı, cennete giden yolun annelerin rızasından geçtiği bildiren en önemli hazine, anneleri mutlu etme adına bizlere sunulan paha biçilmez bir kılavuzdur. Bu vesileyle vatanı uğruna şehadet şerbetinin gözünü kırpmadan içecek evlatlar yetiştiren, şehit olan evladı için “Vatan sağ olsun!” diyen elleri öpülesi şehit annelerimiz ve gazi annelerimiz başta olmak üzere bizi dünyaya getiren, sabır ve sevgiyle büyüten, hayata tutunmayı öğreten, mutlulukların en güzeline layık olan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü bir kez daha yürekten kutluyor, hepsine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.
Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Ali Fuat Atik, “Şefkat, sabır, kanaat, fedakârlık gibi tüm insani hasletlerin vücut bulmuş hali, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, yeri asla dolmayan, doldurulamayan, karşılıksız sevginin dünya üstündeki asıl sahibi kıymetli annelerimizin Anneler Günü’nü en derin muhabbet ve saygı ile kutluyorum” dedi.

Vali Atik mesajının devamında; “Hayatımızın her anında yanımızda olup sevincimizin katlanmasına, kederimizin azalmasına vesile olan muhterem annelerimize karşı gönül borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Anneler, dünyaya gözlerimizi açtığımız andan itibaren en güvenilir koruyucumuz, sınırsız sevgi ve özveri ile bizlere geleceğe uzanan yolda rehberlik eden ilk öğretmenimiz; her anlamda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen birincil güvencemizdir.

Bireyin ve toplumun yetiştirilmesinde ve şekillendirilmesinde annelerin ne denli önemli olduğu tartışılmaz bir hakikattir. Bu bağlamda fedakâr ve cefakâr annelerimize sevgi ve saygı göstermeyi bir görev değil, kadınlarımızın annelikle kazandıkları bir hakkın bedeli olarak değerlendirmekteyiz.

Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizleri canından bir parça olarak gören, doğruluk ve güzellik adına her ne varsa öğreten ve tüm hayatını bizim hayatımızın kendisininkinden daha iyi olması için harcayan bu mübarek insanlara dünyada verilebilecek en büyük hediye, emeklerinin boşa gitmediğini gösteren gurur duyacakları evlatlar olmaktır. Annelerin istediği tek şey hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her daim yanlarında görmektir. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) "Cennet annelerin ayaklarının altındadır." kelamı, cennete giden yolun annelerin rızasından geçtiği bildiren en önemli hazine, anneleri mutlu etme adına bizlere sunulan paha biçilmez bir kılavuzdur.

Bu vesileyle vatanı uğruna şehadet şerbetinin gözünü kırpmadan içecek evlatlar yetiştiren, şehit olan evladı için “Vatan sağ olsun!” diyen elleri öpülesi şehit annelerimiz ve gazi annelerimiz başta olmak üzere bizi dünyaya getiren, sabır ve sevgiyle büyüten, hayata tutunmayı öğreten, mutlulukların en güzeline layık olan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü bir kez daha yürekten kutluyor, hepsine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.