Çameli ile Bilesuvar ili arasında Kardeş Kent Protokolü İmzalandı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.05.2022 - 13:48, Güncelleme: 11.05.2022 - 13:48
 

Çameli ile Bilesuvar ili arasında Kardeş Kent Protokolü İmzalandı

Azerbaycan Bilesuvar ili ile Çameli Belediyesi arasında dostane ilişkilerin kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

10 Mayıs 2022  tarihinde Bilesuvar İli İcra Hakimiyeti tarafından, Çameli Belediyesi ile Bilesuvar bölgesi arasında dostane ilişkilerin kurulması amacıyla “Kardeşlik Şehirleri” konulu protokolün imza töreni düzenlendi. Törende Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün ve Çameli Belediyesi Meclis Üyesi İlhan Kandemir ‘de yer aldı Protokolü Bilesuvar İli İcra Hakimiyeti Başkanı Faiq Gurbetov ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan imzaladı. Törende konuşan Bilesuvar İli İcra Hakimiyeti Başkanı Faiq Gurbetow; "Aynı soy, dil, din, kültür ve birçok karşılıklı bağa sahip olmanın Azerbaycan-Türk arasındaki ilişkilerin sürekli gelişmesi olduğunu söyledi. Milli lider Heyder Aliyev'in "Tek millet, iki devlet" olarak nitelendirdiği Azerbaycan-Türk devletleri arasındaki ilişkiler, her iki ülkenin liderliğinde yürütülen politika neticesinde istikrarlı bir şekilde gelişmektedir. Faiq Gurbetov, tüm dünyaya örnek olan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi ve sürekli güçlenmesinden istifade ederek, bölgelerimizin her alanda dostluk ve ortaklık ilişkilerinden karşılıklı olarak faydalanması gerektiğini kaydetti. Bilesuvar ili ile Çameli ilçemiz arasında bugün imzalanan bu protokol, işbirliğimizin üst düzeyde gelişmesine ve kapsamlı ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacaktır"dedi. Törende konuşan Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini ileterek, ilişkilerimizin bundan sonra da her yönlü geliştirilmesi için çalışacaklarını kaydetti. Bilesuvar ile kardeş olmaktan ve ağırlanmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Çameli Doğası, tabiatı ve Turizm alanında güzel bir ilçemiz. Bilesuvar her türlü iş birliğine hazırız. Bugün attığımız imzayla kardeşliğimiz, kültürel ve sosyal projelerle taçlanacak” Bu protokol İcra Hakimiyeti Başkanı Faiq Gurbetov’a ilgi ve alakaları ayrıca misafirperverliği için teşekkür ederiz. Görüşmede, karşılıklı ilgi gören alanlarda iş birliği, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İmzaların atılmasının ardından Kardeşlik ilişkilerinin kuruluşu dolayısıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.
Azerbaycan Bilesuvar ili ile Çameli Belediyesi arasında dostane ilişkilerin kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

10 Mayıs 2022  tarihinde Bilesuvar İli İcra Hakimiyeti tarafından, Çameli Belediyesi ile Bilesuvar bölgesi arasında dostane ilişkilerin kurulması amacıyla “Kardeşlik Şehirleri” konulu protokolün imza töreni düzenlendi. Törende Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün ve Çameli Belediyesi Meclis Üyesi İlhan Kandemir ‘de yer aldı

Protokolü Bilesuvar İli İcra Hakimiyeti Başkanı Faiq Gurbetov ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan imzaladı.

Törende konuşan Bilesuvar İli İcra Hakimiyeti Başkanı Faiq Gurbetow; "Aynı soy, dil, din, kültür ve birçok karşılıklı bağa sahip olmanın Azerbaycan-Türk arasındaki ilişkilerin sürekli gelişmesi olduğunu söyledi. Milli lider Heyder Aliyev'in "Tek millet, iki devlet" olarak nitelendirdiği Azerbaycan-Türk devletleri arasındaki ilişkiler, her iki ülkenin liderliğinde yürütülen politika neticesinde istikrarlı bir şekilde gelişmektedir. Faiq Gurbetov, tüm dünyaya örnek olan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi ve sürekli güçlenmesinden istifade ederek, bölgelerimizin her alanda dostluk ve ortaklık ilişkilerinden karşılıklı olarak faydalanması gerektiğini kaydetti. Bilesuvar ili ile Çameli ilçemiz arasında bugün imzalanan bu protokol, işbirliğimizin üst düzeyde gelişmesine ve kapsamlı ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacaktır"dedi.

Törende konuşan Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini ileterek, ilişkilerimizin bundan sonra da her yönlü geliştirilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Bilesuvar ile kardeş olmaktan ve ağırlanmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Çameli Doğası, tabiatı ve Turizm alanında güzel bir ilçemiz. Bilesuvar her türlü iş birliğine hazırız. Bugün attığımız imzayla kardeşliğimiz, kültürel ve sosyal projelerle taçlanacak” Bu protokol İcra Hakimiyeti Başkanı Faiq Gurbetov’a ilgi ve alakaları ayrıca misafirperverliği için teşekkür ederiz.

Görüşmede, karşılıklı ilgi gören alanlarda iş birliği, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İmzaların atılmasının ardından Kardeşlik ilişkilerinin kuruluşu dolayısıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.