Denizli’de okul pansiyonunda kalan 65 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.05.2022 - 10:54, Güncelleme: 18.05.2022 - 10:54
 

Denizli’de okul pansiyonunda kalan 65 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’nde bulunan okulun pansiyonunda kalan 65 lise öğrencisi ve 1 öğretmen gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Merkezefendi İlçesi’nde kız meslek lisesi olarak bilinen Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrenci pansiyonundaki 65 öğrenci ve 1 öğretmen akşam yemeği sonrası baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri görüldü. Yedikleri akşam yemeğinden dolayı gıda zehirlenmesi geçirdiği düşülen öğrenciler için, okul yönetiminin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine pansiyona çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Pansiyona gelen sağlık ekipleri, şikâyetleri bulunan öğrencileri hastanelere kaldırdı. Öğrencilerin tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu ve İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici'nin de incelemelerde bulunduğu pansiyondaki zehirlenmeyle ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri pansiyona gelerek öğrencilerin akşam yemeğinde yedikleri tavuk, pilav ve mantar çorbasından incelenmek üzere örnek aldı. Yemeklerde yapılacak testten sonra öğrencilerin hangi yemekten zehirlenip zehirlenmediği belli olacak.
Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’nde bulunan okulun pansiyonunda kalan 65 lise öğrencisi ve 1 öğretmen gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Merkezefendi İlçesi’nde kız meslek lisesi olarak bilinen Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrenci pansiyonundaki 65 öğrenci ve 1 öğretmen akşam yemeği sonrası baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri görüldü.

Yedikleri akşam yemeğinden dolayı gıda zehirlenmesi geçirdiği düşülen öğrenciler için, okul yönetiminin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine pansiyona çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Pansiyona gelen sağlık ekipleri, şikâyetleri bulunan öğrencileri hastanelere kaldırdı. Öğrencilerin tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu ve İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici'nin de incelemelerde bulunduğu pansiyondaki zehirlenmeyle ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri pansiyona gelerek öğrencilerin akşam yemeğinde yedikleri tavuk, pilav ve mantar çorbasından incelenmek üzere örnek aldı. Yemeklerde yapılacak testten sonra öğrencilerin hangi yemekten zehirlenip zehirlenmediği belli olacak.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.