Sanayinin liderleri açıklandı: Denizli 12’inci sırada yerini aldı

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 27.05.2022 - 14:35, Güncelleme: 27.05.2022 - 14:35
 

Sanayinin liderleri açıklandı: Denizli 12’inci sırada yerini aldı

Sanayi kapasite raporları ile TOBB Sanayi Veritabanı bilgileriyle oluşturulan Sanayinin Liderleri açıklandı. Buna göre Denizli, 3 bin 926 üründe üretim kapasitesine göre ilk 3’e en fazla giren iller sıralamasında 69 ürün ile 12. sırada yer aldı.

TOBB’a bağlı Odalar tarafından hazırlanan ve TOBB tarafından onaylanan sanayi kapasite raporlarının bir araya gelmesi ile oluşan, içerisinde 90 bin üreticinin makine parkı, üretim, ham madde ve iletişim bilgilerinin yer aldığı TOBB Sanayi Veritabanı’na kayıtlı verilerden derlenen program, yaklaşık 4 bin farklı ürün için üretim kapasitesine göre oluşturuldu. Sanayinin Liderleri Programı içerisinde; sektörel bazda birinci, ikinci ve üçüncü iller ile bir önceki yıla kıyasla sektörel bazda üretim kapasitesi değişim oranları belirlendi. Yaklaşık 4 bin farklı ürün için üretim kapasitesine göre oluşturulan programa göre, 2021’de 4 bin üründen 2 bin 463’ünde, yani yüzde 62’sinde üretim kapasitesi arttı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Sanayinin Liderler Programı kapsamında iller incelediğinde İstanbul’un bin 809 ürünün her birinde sahip olduğu üretim kapasitesiyle ilk 3 ilden biri olarak yer aldığını, İstanbul’u bin 28 ürünle İzmir, 772 ürünle de Kocaeli’nin takip ettiğini görüyoruz. Denizli ise sıralamada 69 üründe birinci, 77 üründe ikinci ve 74 üründe de üçüncü olarak toplamda 220 ürün ile 12. sırada yer almıştır. Bu tablo ile Denizli’nin ne kadar geniş bir üretim çeşitliliği olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Denizli’nin geniş üretim yelpazesi, üretim kapasitesi ve yeni yatırım alanları ile bu rakamın çok daha yukarı çıkacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Sanayi kapasite raporları ile TOBB Sanayi Veritabanı bilgileriyle oluşturulan Sanayinin Liderleri açıklandı. Buna göre Denizli, 3 bin 926 üründe üretim kapasitesine göre ilk 3’e en fazla giren iller sıralamasında 69 ürün ile 12. sırada yer aldı.

TOBB’a bağlı Odalar tarafından hazırlanan ve TOBB tarafından onaylanan sanayi kapasite raporlarının bir araya gelmesi ile oluşan, içerisinde 90 bin üreticinin makine parkı, üretim, ham madde ve iletişim bilgilerinin yer aldığı TOBB Sanayi Veritabanı’na kayıtlı verilerden derlenen program, yaklaşık 4 bin farklı ürün için üretim kapasitesine göre oluşturuldu.

Sanayinin Liderleri Programı içerisinde; sektörel bazda birinci, ikinci ve üçüncü iller ile bir önceki yıla kıyasla sektörel bazda üretim kapasitesi değişim oranları belirlendi. Yaklaşık 4 bin farklı ürün için üretim kapasitesine göre oluşturulan programa göre, 2021’de 4 bin üründen 2 bin 463’ünde, yani yüzde 62’sinde üretim kapasitesi arttı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Sanayinin Liderler Programı kapsamında iller incelediğinde İstanbul’un bin 809 ürünün her birinde sahip olduğu üretim kapasitesiyle ilk 3 ilden biri olarak yer aldığını, İstanbul’u bin 28 ürünle İzmir, 772 ürünle de Kocaeli’nin takip ettiğini görüyoruz. Denizli ise sıralamada 69 üründe birinci, 77 üründe ikinci ve 74 üründe de üçüncü olarak toplamda 220 ürün ile 12. sırada yer almıştır. Bu tablo ile Denizli’nin ne kadar geniş bir üretim çeşitliliği olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Denizli’nin geniş üretim yelpazesi, üretim kapasitesi ve yeni yatırım alanları ile bu rakamın çok daha yukarı çıkacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.