Sağlık-Sen’den ‘Anneler, Ebeler ve Hemşireler Günü’ Programı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.05.2022 - 10:58, Güncelleme: 30.05.2022 - 10:58
 

Sağlık-Sen’den ‘Anneler, Ebeler ve Hemşireler Günü’ Programı

Sağlık-Sen Denizli Şubesi tarafından düzenlenen ‘Anneler, Ebeler ve Hemşireler Günü’ Programı, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sağlık çalışanlarının buluştuğu programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Sağlık-Sen’in emek ve hak mücadelesine kararlılıkla devam ettiğine dikkat çekti. Dural, sendikal mücadeleyi her alanda sürdürdüklerini dile getirerek, “Hem sahada hem de masada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refah seviyesini yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hukuk ve mevzuat alanında da üyelerimizin her zaman yanındayız. Kurulduğumuz günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını çözmeyi, taleplerini kazanıma dönüştürmeyi kendimize şiar edindik” dedi. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Dural, 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmaları anlattı. Dural, “3600 ek göstergeyle ilgili çeşitli haberler yapılıyor, taslaklar ortaya çıkıyor. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapacağı açıklamalar dışındaki iddialara itibar edilmemeli. Gerekli açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacaktır” ifadelerini kullandı. Sözleşmeli personelle ilgili çalışmaların da bu yıl içeresinde tamamlanacağını hatırlatan Dural, kamuda keşmekeşe neden olan sözleşmeli istihdam türlerine son verilmesi gerektiğini söyledi. “İstihdamı Artırmaya Yönelik Adımlar İvedilikle Atılmalı”Sağlık çalışanlarının yaşadığı pek çok sorunun temelinde istihdam yetersizliği olduğuna dikkat çeken Dural, “İstihdam yetersizliği yüzünden sağlık çalışanları aşırı işi yükü altında eziliyor. Yapılması gereken istihdamı artırmaya yönelik adımların ivedilikle atılmasıdır. Bu adım sağlık sisteminin geleceği açısından elzemdir” diye konuştu.  Şube Başkanı Koçoğlu: Ebelik ve Hemşirelik Kadim MesleklerdendirEbelik ve hemşirelik mesleğinin kadim meslekler arasında olduğuna vurgu yapan Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Her İki meslekte kutsal mesleklerdir. Bu kutsal mesleklere gereken önem gösterilmelidir. Hemşire ve ebe sayısının azlığı iş yükü artışına neden olmaktadır. OECD ve Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde bir ebe-hemşire, dört ebe-hemşirenin yapması gereken işi tek başına yapmaktadır. Sağlık-Sen olarak ebe ve hemşire arkadaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Programa sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanı sıra Muğlu Şube Başkanı Özcan Çiçek de katıldı. Programda Sağlık-Sen Denizli Şubesi tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilen Servergazi Devlet Hastanesi’nde hemşire Sultan Ova, ‘Yılın Ebesi’ seçilen Acıpayan Akalan Sağlık Evi Ebesi Serap Şahan ve ’Yılın Hemşiresi’ seçilen Denizli Devlet Hastanesi çalışanı Nursel İstek’e ödülleri takdim edildi.
Sağlık-Sen Denizli Şubesi tarafından düzenlenen ‘Anneler, Ebeler ve Hemşireler Günü’ Programı, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sağlık çalışanlarının buluştuğu programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Sağlık-Sen’in emek ve hak mücadelesine kararlılıkla devam ettiğine dikkat çekti.

Dural, sendikal mücadeleyi her alanda sürdürdüklerini dile getirerek, “Hem sahada hem de masada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refah seviyesini yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hukuk ve mevzuat alanında da üyelerimizin her zaman yanındayız. Kurulduğumuz günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını çözmeyi, taleplerini kazanıma dönüştürmeyi kendimize şiar edindik” dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Dural, 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmaları anlattı.

Dural, “3600 ek göstergeyle ilgili çeşitli haberler yapılıyor, taslaklar ortaya çıkıyor. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapacağı açıklamalar dışındaki iddialara itibar edilmemeli. Gerekli açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personelle ilgili çalışmaların da bu yıl içeresinde tamamlanacağını hatırlatan Dural, kamuda keşmekeşe neden olan sözleşmeli istihdam türlerine son verilmesi gerektiğini söyledi.

“İstihdamı Artırmaya Yönelik Adımlar İvedilikle Atılmalı”Sağlık çalışanlarının yaşadığı pek çok sorunun temelinde istihdam yetersizliği olduğuna dikkat çeken Dural, “İstihdam yetersizliği yüzünden sağlık çalışanları aşırı işi yükü altında eziliyor. Yapılması gereken istihdamı artırmaya yönelik adımların ivedilikle atılmasıdır. Bu adım sağlık sisteminin geleceği açısından elzemdir” diye konuştu. 

Şube Başkanı Koçoğlu: Ebelik ve Hemşirelik Kadim MesleklerdendirEbelik ve hemşirelik mesleğinin kadim meslekler arasında olduğuna vurgu yapan Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Her İki meslekte kutsal mesleklerdir. Bu kutsal mesleklere gereken önem gösterilmelidir. Hemşire ve ebe sayısının azlığı iş yükü artışına neden olmaktadır. OECD ve Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde bir ebe-hemşire, dört ebe-hemşirenin yapması gereken işi tek başına yapmaktadır. Sağlık-Sen olarak ebe ve hemşire arkadaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Programa sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanı sıra Muğlu Şube Başkanı Özcan Çiçek de katıldı.

Programda Sağlık-Sen Denizli Şubesi tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilen Servergazi Devlet Hastanesi’nde hemşire Sultan Ova, ‘Yılın Ebesi’ seçilen Acıpayan Akalan Sağlık Evi Ebesi Serap Şahan ve ’Yılın Hemşiresi’ seçilen Denizli Devlet Hastanesi çalışanı Nursel İstek’e ödülleri takdim edildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.