Bülent Çavuşoğlu, “Hastane depreme dayanıklı değilse yıllardır niye hizmet vermeye devam ediyor”

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 07.06.2022 - 10:36, Güncelleme: 07.06.2022 - 10:36
 

Bülent Çavuşoğlu, “Hastane depreme dayanıklı değilse yıllardır niye hizmet vermeye devam ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklılığı konusunun iktidar partisi tarafından yıllardır gündeme getirildiğini ama nedense bir türlü somut adım atılmadığını belirterek, binlerce hasta ve hasta yakını ile sağlık çalışanlarının hayatının risk edildiğini söyledi.

Denizli’nin yakın tarihinde Devlet Hastanesinin sürekli gündeme gelmesine rağmen, hastanenin tam kapasite çalışmaya devam ettiğini, hastanede görev yapan doktor ve sağlık çalışanları ile binlerce hasta ve hasta yakınının hayatlarının risk edildiğini ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Pamukkale Üniversitesi 2000’li yılların başında hastanede çalışma yapıyor ve gerekli görülen bloklarda deprem güçlendirmesi yapıyor. Aynı üniversite 2017 yılında yeni bir rapor hazırlayarak 2 blokta güçlendirme yapılabileceğini, diğer blokların yıkılması gerektiğini belirtiyor. Ancak üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmıyor. 2008 yılında katıldığı bir toplantıda dönemin Denizli Belediye Başkanı hastaneyi ‘gecekondu’ olarak nitelendiriyor ve belediye olarak herhangi bir tasarrufta bulunamadıklarından şikayet ediyor ve TOKİ’nin yani yapacağı devlet hastanesi ile sorunun çözüleceğini belirtiyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Sema Ramazanoğlu da katıldığı bir programda hastanenin depreme dayanıksız olduğuna dikkat çekerek, yeni yapılacak şehir hastanesiyle bu sorunun aşılacağını söylüyor ama binlerce hasta ve hasta yakını ile sağlık çalışanının hayatı risk edilmeye devam ediyor” dedi. 20 yıldır iktidarda olan AKP’nin Devlet Hastanesini sürekli gündeme getirmesine rağmen gerekli adımları bir türlü atmadığını belirten Çavuşoğlu, “Hastane depreme dayanıklı değilse yıllardır niye hizmet vermeye devam ediyor. Daha önce yapılan güçlendirme neden işe yaramadı? Güçlendirmeyi yapan PAÜ, neden daha sonra farklı bir rapor verdi? Olası bir depremde bir kişi bile hayatını kaybetse bunun sorumlusu kim olacak? İnsan shayatı bu kadar ucuz mu” diye sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklılığı konusunun iktidar partisi tarafından yıllardır gündeme getirildiğini ama nedense bir türlü somut adım atılmadığını belirterek, binlerce hasta ve hasta yakını ile sağlık çalışanlarının hayatının risk edildiğini söyledi.

Denizli’nin yakın tarihinde Devlet Hastanesinin sürekli gündeme gelmesine rağmen, hastanenin tam kapasite çalışmaya devam ettiğini, hastanede görev yapan doktor ve sağlık çalışanları ile binlerce hasta ve hasta yakınının hayatlarının risk edildiğini ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Pamukkale Üniversitesi 2000’li yılların başında hastanede çalışma yapıyor ve gerekli görülen bloklarda deprem güçlendirmesi yapıyor. Aynı üniversite 2017 yılında yeni bir rapor hazırlayarak 2 blokta güçlendirme yapılabileceğini, diğer blokların yıkılması gerektiğini belirtiyor. Ancak üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hiçbir işlem yapılmıyor. 2008 yılında katıldığı bir toplantıda dönemin Denizli Belediye Başkanı hastaneyi ‘gecekondu’ olarak nitelendiriyor ve belediye olarak herhangi bir tasarrufta bulunamadıklarından şikayet ediyor ve TOKİ’nin yani yapacağı devlet hastanesi ile sorunun çözüleceğini belirtiyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Sema Ramazanoğlu da katıldığı bir programda hastanenin depreme dayanıksız olduğuna dikkat çekerek, yeni yapılacak şehir hastanesiyle bu sorunun aşılacağını söylüyor ama binlerce hasta ve hasta yakını ile sağlık çalışanının hayatı risk edilmeye devam ediyor” dedi.

20 yıldır iktidarda olan AKP’nin Devlet Hastanesini sürekli gündeme getirmesine rağmen gerekli adımları bir türlü atmadığını belirten Çavuşoğlu, “Hastane depreme dayanıklı değilse yıllardır niye hizmet vermeye devam ediyor. Daha önce yapılan güçlendirme neden işe yaramadı? Güçlendirmeyi yapan PAÜ, neden daha sonra farklı bir rapor verdi? Olası bir depremde bir kişi bile hayatını kaybetse bunun sorumlusu kim olacak? İnsan shayatı bu kadar ucuz mu” diye sordu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.