Çameli’de kurulan çadırlarda Yörük Kültürü yaşatıldı

KÜLTÜR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 16.06.2022 - 14:25, Güncelleme: 16.06.2022 - 14:25
 

Çameli’de kurulan çadırlarda Yörük Kültürü yaşatıldı

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, Arıkaya İlk ve Ortaokulu yılsonu şenliği programı düzenlendi. Yörük Gelenek ve Göreneklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanan şenlikte bir birinden renkli görüntüler yaşandı.

Çameli ve Muğla’dan gelen Yörüklerin geleneksel kıyafetlerle sergilediği gelenek ve görenekler tarihi hava oluşturdu. Şenlikte, kukladan yapılan deve gezdirildi. Çameli Arıkaya Muhtarı Hikmet Güngör, Sofular Muhtarı Özcan Mustu, Gürsu Muhtarı Zafer Gök ise şenlikte Tarla An (tarla sınır ölçü) konulu tiyatro gösterisiyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ın da katıldığı yılsonu şenliğinde; “Yörük Geleneğini ve Kültürünü yaşatmak ve milletimize aslını ve özünü hatırlatmak için yoğun bir çaba gösteren ve kültürünün sonuna kadar özünü yaşayan Yörüklerle bir arada olmaktan dolayı şeref duydum. Böyle bir kültürü yaşatmak için özveriyle çalışan ve şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Arıkaya ilk ve Ortaokulu yılsonu şenliğinde çadırlar kuruldu, unutulmaya yüz tutmuş meslekler sergilendi. Hallaç, kirman ve ipten eğirme ve yayık ayranı yapıldı. Halk oyunları ekibi gösterisi, tarla an tiyatrosu ile devam etti. Yörüklerin kullandığı alet ve edevattan yapılan eşyaların sergilediği şenlikte duanın ardından Yörük göçü başladı. Canlandırılan Yörük göçü, vatandaşların büyük beğenisini topladı.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, Arıkaya İlk ve Ortaokulu yılsonu şenliği programı düzenlendi. Yörük Gelenek ve Göreneklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanan şenlikte bir birinden renkli görüntüler yaşandı.

Çameli ve Muğla’dan gelen Yörüklerin geleneksel kıyafetlerle sergilediği gelenek ve görenekler tarihi hava oluşturdu. Şenlikte, kukladan yapılan deve gezdirildi. Çameli Arıkaya Muhtarı Hikmet Güngör, Sofular Muhtarı Özcan Mustu, Gürsu Muhtarı Zafer Gök ise şenlikte Tarla An (tarla sınır ölçü) konulu tiyatro gösterisiyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ın da katıldığı yılsonu şenliğinde; “Yörük Geleneğini ve Kültürünü yaşatmak ve milletimize aslını ve özünü hatırlatmak için yoğun bir çaba gösteren ve kültürünün sonuna kadar özünü yaşayan Yörüklerle bir arada olmaktan dolayı şeref duydum. Böyle bir kültürü yaşatmak için özveriyle çalışan ve şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Arıkaya ilk ve Ortaokulu yılsonu şenliğinde çadırlar kuruldu, unutulmaya yüz tutmuş meslekler sergilendi. Hallaç, kirman ve ipten eğirme ve yayık ayranı yapıldı. Halk oyunları ekibi gösterisi, tarla an tiyatrosu ile devam etti. Yörüklerin kullandığı alet ve edevattan yapılan eşyaların sergilediği şenlikte duanın ardından Yörük göçü başladı. Canlandırılan Yörük göçü, vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.