Denizli Müftülüğü Kurbanlık konusunda uyarıda bulundu

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 22.06.2022 - 16:31, Güncelleme: 22.06.2022 - 16:31
 

Denizli Müftülüğü Kurbanlık konusunda uyarıda bulundu

Denizli İl Müftülüğü, Kurban alım ve satımı ile ilgili gelen sorular üzerine küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardaki şartlar konusunda vatandaşlar ve satıcılara uyarıda bulundu.

Denizli İl Müftülüğünden yapılan açıklamada;                Değerli Vatandaşlarımız; Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde müftülüğümüze ulaşan soru ve müracaatlardan kurban alım satımı yapılan yerlerde kurbanlık hayvanlarda aranan yaş şartlarını tam olarak sağlamayan bazı hayvanların da kurbanlık olarak alınıp satıldığı yönünde bilgiler ulaşmıştır. Ancak, küçükbaş hayvanların bir yaşını, büyükbaş hayvanların ise iki yaşını tamamlamış olmaları dini bir vecibedir. Dolayısıyla kurban alım satımı esnasında hem alıcıların hem de satıcıların bu hususa dikkat etmeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  
Denizli İl Müftülüğü, Kurban alım ve satımı ile ilgili gelen sorular üzerine küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardaki şartlar konusunda vatandaşlar ve satıcılara uyarıda bulundu.

Denizli İl Müftülüğünden yapılan açıklamada;               

Değerli Vatandaşlarımız; Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde müftülüğümüze ulaşan soru ve müracaatlardan kurban alım satımı yapılan yerlerde kurbanlık hayvanlarda aranan yaş şartlarını tam olarak sağlamayan bazı hayvanların da kurbanlık olarak alınıp satıldığı yönünde bilgiler ulaşmıştır.

Ancak, küçükbaş hayvanların bir yaşını, büyükbaş hayvanların ise iki yaşını tamamlamış olmaları dini bir vecibedir. Dolayısıyla kurban alım satımı esnasında hem alıcıların hem de satıcıların bu hususa dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.