OSB ve OSB dışı Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri eğitim ve öğretim desteği açıklandı

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 26.07.2022 - 09:43, Güncelleme: 26.07.2022 - 09:43
 

OSB ve OSB dışı Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri eğitim ve öğretim desteği açıklandı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgeleri içinde ve Organize Sanayi Bölgeleri dışında açılan Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören/görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği Resmi Gazete de yayımlandı.

26 Temmuz 2022 Tarihli 31904 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan ilgili tebliğe göre “eğitim ve öğretim desteği verilecek alanlar, destek tutarları ve bunlara ilişkin diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir.” 1- 5580 sayılı Kanun kapsamında organize sanayi bölgelerinde açılan özel meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Tablo-1’de yer alan alan/dallarında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları; 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarda alanlara göre ayrı ayrı olmak üzere belirlenmiştir. Tablo 1 - Organize Sanayi Bölgelerinde Açılan Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilen Alanlar ve Destek Tutarları   2- 5580 sayılı Kanun kapsamında organize sanayi bölgeleri dışında açılan özel meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Tablo-2’de yer alan alan/dallarında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları; 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarda alanlara göre ayrı ayrı olmak üzere belirlenmiştir. Tablo 2 - Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilen Alanlar ve Tutarları 3- Eğitim ve öğretim desteği, yukarıda belirlenen alanların dallarında eğitim görecek öğrencilere de uygulanır. 4- Bu Tebliğ kapsamında eğitim ve öğretim desteği alan 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflardaki öğrenciler, 5580 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında verilen eğitim ve öğretim desteğinden yararlanamazlar. 5- Makine Teknolojisi alanı ile Tasarım Teknolojileri alanı 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak Makine ve Tasarım Teknolojisi alanı olarak birleştirildiğinden, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Makine Teknolojisi alanı ile Tasarım Teknolojileri alanında öğrenim gören 11 ve 12 nci sınıf öğrencileri eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmaya devam edecektir. 6- Belirlenen destek tutarları, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Ödemeye ilişkin usulleri belirlemeye Millî Eğitim Bakanlığı yetkilidir. 7- Bu Tebliğde yer almayan hususlarda düzenleme yapmaya ve uygulamada ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. 8- Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan bu Tebliğ, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 9- Bu Tebliğ hükümleri Millî Eğitim Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı tarafından müştereken yürütülür.
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgeleri içinde ve Organize Sanayi Bölgeleri dışında açılan Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören/görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği Resmi Gazete de yayımlandı.

26 Temmuz 2022 Tarihli 31904 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan ilgili tebliğe göre “eğitim ve öğretim desteği verilecek alanlar, destek tutarları ve bunlara ilişkin diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir.”

1- 5580 sayılı Kanun kapsamında organize sanayi bölgelerinde açılan özel meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Tablo-1’de yer alan alan/dallarında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları; 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarda alanlara göre ayrı ayrı olmak üzere belirlenmiştir.

Tablo 1 - Organize Sanayi Bölgelerinde Açılan Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilen Alanlar ve Destek Tutarları

 

2- 5580 sayılı Kanun kapsamında organize sanayi bölgeleri dışında açılan özel meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Tablo-2’de yer alan alan/dallarında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları; 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarda alanlara göre ayrı ayrı olmak üzere belirlenmiştir.

Tablo 2 - Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilen Alanlar ve Tutarları

3- Eğitim ve öğretim desteği, yukarıda belirlenen alanların dallarında eğitim görecek öğrencilere de uygulanır.

4- Bu Tebliğ kapsamında eğitim ve öğretim desteği alan 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflardaki öğrenciler, 5580 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında verilen eğitim ve öğretim desteğinden yararlanamazlar.

5- Makine Teknolojisi alanı ile Tasarım Teknolojileri alanı 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak Makine ve Tasarım Teknolojisi alanı olarak birleştirildiğinden, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Makine Teknolojisi alanı ile Tasarım Teknolojileri alanında öğrenim gören 11 ve 12 nci sınıf öğrencileri eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmaya devam edecektir.

6- Belirlenen destek tutarları, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Ödemeye ilişkin usulleri belirlemeye Millî Eğitim Bakanlığı yetkilidir.

7- Bu Tebliğde yer almayan hususlarda düzenleme yapmaya ve uygulamada ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir.

8- Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan bu Tebliğ, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

9- Bu Tebliğ hükümleri Millî Eğitim Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı tarafından müştereken yürütülür.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.