Öğrenciler, Yaz Okulları ile Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Başarılarına Başarı Katıyor

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 04.08.2022 - 09:25, Güncelleme: 04.08.2022 - 09:25
 

Öğrenciler, Yaz Okulları ile Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Başarılarına Başarı Katıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nca ücretsiz olarak 04 Temmuz 2022 tarihinde başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulları devam ediyor. Kurslar ve yaz okullarının verimliliğinin yüksek olması öğrenci ve velilerce memnuniyetle karşılandı.

Denizli’de de devam eden yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Hayırseverler Ortaokuluna ziyarette bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8'inci sınıf öğrencileri için Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Yabancı Dil derslerinden kurslar açıldı. 12. Sınıf ve mezun öğrenciler için ise "Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve mantık derslerinden kurslar açıldı. Yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kursları 4 Temmuz’da başladı ve 28 Ağustos tarihinde sona erecek. İlimiz genelinde 19 ilçemizde yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 946 kurs açıldı. Sekizinci sınıf düzeyinde 12.609, on ikinci sınıf düzeyinde ise 4.562 öğrencimiz bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyor. Yaz okulları temel eğitim düzeyinde 4,  5,  6, 7 ve 8. sınıflara yönelik; ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden ilimiz geneli 452 kurs açtık. Bu kurslarda da 7.942 öğrencimiz 28 Ağustos’a kadar eğitimlerine devam edecekler” dedi. Öğrencilere mutlaka bir hedefleri olması gerektiğini belirten Müdür Ekici  “Hedefiniz her zaman en yüksek olsun. İnsan hedefleri olursa başarıya ulaşır. Sizler bu kurslara katılarak diğer arkadaşlarınıza göre bir adım öndesiniz. Yeni sınav sistemlerinde soru tipleri değişti. Kitap okuyan, kelime hazinesini geliştiren, yorumlama yeteneği olan, grafik okuma yeteneği olan ve görsel zekâya sahip olabilen bireyler daha başarılı oluyor. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca ücretsiz olarak 04 Temmuz 2022 tarihinde başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulları devam ediyor. Kurslar ve yaz okullarının verimliliğinin yüksek olması öğrenci ve velilerce memnuniyetle karşılandı.

Denizli’de de devam eden yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Hayırseverler Ortaokuluna ziyarette bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8'inci sınıf öğrencileri için Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Yabancı Dil derslerinden kurslar açıldı. 12. Sınıf ve mezun öğrenciler için ise "Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve mantık derslerinden kurslar açıldı.

Yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kursları 4 Temmuz’da başladı ve 28 Ağustos tarihinde sona erecek. İlimiz genelinde 19 ilçemizde yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 946 kurs açıldı. Sekizinci sınıf düzeyinde 12.609, on ikinci sınıf düzeyinde ise 4.562 öğrencimiz bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyor.

Yaz okulları temel eğitim düzeyinde 4,  5,  6, 7 ve 8. sınıflara yönelik; ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden ilimiz geneli 452 kurs açtık. Bu kurslarda da 7.942 öğrencimiz 28 Ağustos’a kadar eğitimlerine devam edecekler” dedi.

Öğrencilere mutlaka bir hedefleri olması gerektiğini belirten Müdür Ekici  “Hedefiniz her zaman en yüksek olsun. İnsan hedefleri olursa başarıya ulaşır. Sizler bu kurslara katılarak diğer arkadaşlarınıza göre bir adım öndesiniz. Yeni sınav sistemlerinde soru tipleri değişti. Kitap okuyan, kelime hazinesini geliştiren, yorumlama yeteneği olan, grafik okuma yeteneği olan ve görsel zekâya sahip olabilen bireyler daha başarılı oluyor. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.