Kimlik Bildirme Kanunu'na uymayanlara ceza yağacak

DENİZLİ 30.12.2016 - 11:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kimlik Bildirme Kanunu'na uymayanlara ceza yağacak

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, OHAL Kapsamında yapılan düzenlemeler ile Kanun Hükmünde Kararname ile 'Kimlik Bildirme Kanunu' yeniden düzenlenerek, kazanç amacı ile kiralama yapan, başta apartlar olmak üzere, özel veya resmi konaklama yerleri, özel hastaneler ile günübirlik evlerin 22 Ocak 2017 tarihinden itibaren sistem üzerinden anlık olarak bilgi aktarımı yapılması gerektiği bildirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ise şöyle; 22 Kasım 2016 Tarih ve 678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında bazı Düzenlemeler yapılması hakkında Kanun Hükmümde Kararname ve 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununda yapılan değişikliklerle 'Kimlik Bildirme Kanunu' yeniden düzenlenmiş ve 22 Kasım 2016 günü 29896 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.   KOLLUK KUVVETLERİNE BİLDİRİLECEK Kanun gereği; özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, özel sağlık müesseseleri ve günübirlik kiralanan evlerin sorumlu işleticileri, tüm kayıtlarını bilgisayarda tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar sistemine bağlanmak, mevcut bili, belge ve kayıtlarının anlık gönderilebilmesi için 22 Ocak 2017 tarihine kadar süre verilmiş, sistem üzerinden anlık olarak bildirme zorunluluğu getirilmiş olup, bu tür tesisler ile apartların, kullanmış oldukları bilgisayar sistemlerini, genel kolluğun bilgisayar terminallerine bağlamaları gerektiği Kanun kapsamına alınmış olup, bağlanmayan anlık iletmeyen işyerlerine gerekli idari para cezaları uygulanacaktır.   KANUN KAPSAMINA ALINDI Günübirlik kiraya verilen evlerle ilgili olarak doğrudan saatlik,günlük, haftalık gibi sürelerle kiralama yapılan yerlerde, ilk etapta ruhsat şartı aranmaksızın, kazanç amacı ile kiralama faaliyeti yapan tüm geçici kiralamaların bildirilmesi ve özel veya resmi her türlü konaklama yerleri, özel hastaneler ile günübirlik evlerde bu kanun kapsamına alınmıştı.   VERİLERİ GÖNDERMEYENE CEZA Sisteme bağlanmayan tesislere 10 bin TL. siteme bağlandıktan sonra anlık veri göndermeyen (kiralama yapan şahsın kimlik bildirimini yapmayan) veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara ise 5 bin TL. idari para cezası uygulaması öngörülmüş, bu fiillerin tekrarı halinde işletme ruhsatları iptal edileceği hükmü bağlanmıştır.   SON BAŞVURU  22 OCAK Belirtilen Kimlik Bildirme sistemi ile ilgili olarak işyeri sorumlu veya yetkililerin bağlı bulunduğu kolluk kuvvetlerine ( Jandarma ve Polis Merkez Amirlikleri) 22 Ocak 2017 tarihine kadar müracaatta bulunmaları, mevcut Kimlik Bildirim sistemi ile ilgili olarak gerekli kayıtlarını yaptırmaları gerektirmektedir.   Basın ve Kamuoyuna duyurulur.  
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, OHAL Kapsamında yapılan düzenlemeler ile Kanun Hükmünde Kararname ile 'Kimlik Bildirme Kanunu' yeniden düzenlenerek, kazanç amacı ile kiralama yapan, başta apartlar olmak üzere, özel veya resmi konaklama yerleri, özel hastaneler ile günübirlik evlerin 22 Ocak 2017 tarihinden itibaren sistem üzerinden anlık olarak bilgi aktarımı yapılması gerektiği bildirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ise şöyle; 22 Kasım 2016 Tarih ve 678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında bazı Düzenlemeler yapılması hakkında Kanun Hükmümde Kararname ve 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununda yapılan değişikliklerle 'Kimlik Bildirme Kanunu' yeniden düzenlenmiş ve 22 Kasım 2016 günü 29896 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

KOLLUK KUVVETLERİNE BİLDİRİLECEK

Kanun gereği; özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, özel sağlık müesseseleri ve günübirlik kiralanan evlerin sorumlu işleticileri, tüm kayıtlarını bilgisayarda tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar sistemine bağlanmak, mevcut bili, belge ve kayıtlarının anlık gönderilebilmesi için 22 Ocak 2017 tarihine kadar süre verilmiş, sistem üzerinden anlık olarak bildirme zorunluluğu getirilmiş olup, bu tür tesisler ile apartların, kullanmış oldukları bilgisayar sistemlerini, genel kolluğun bilgisayar terminallerine bağlamaları gerektiği Kanun kapsamına alınmış olup, bağlanmayan anlık iletmeyen işyerlerine gerekli idari para cezaları uygulanacaktır.

 

KANUN KAPSAMINA ALINDI

Günübirlik kiraya verilen evlerle ilgili olarak doğrudan saatlik,günlük, haftalık gibi sürelerle kiralama yapılan yerlerde, ilk etapta ruhsat şartı aranmaksızın, kazanç amacı ile kiralama faaliyeti yapan tüm geçici kiralamaların bildirilmesi ve özel veya resmi her türlü konaklama yerleri, özel hastaneler ile günübirlik evlerde bu kanun kapsamına alınmıştı.

 

VERİLERİ GÖNDERMEYENE CEZA

Sisteme bağlanmayan tesislere 10 bin TL. siteme bağlandıktan sonra anlık veri göndermeyen (kiralama yapan şahsın kimlik bildirimini yapmayan) veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara ise 5 bin TL. idari para cezası uygulaması öngörülmüş, bu fiillerin tekrarı halinde işletme ruhsatları iptal edileceği hükmü bağlanmıştır.

 

SON BAŞVURU  22 OCAK

Belirtilen Kimlik Bildirme sistemi ile ilgili olarak işyeri sorumlu veya yetkililerin bağlı bulunduğu kolluk kuvvetlerine ( Jandarma ve Polis Merkez Amirlikleri) 22 Ocak 2017 tarihine kadar müracaatta bulunmaları, mevcut Kimlik Bildirim sistemi ile ilgili olarak gerekli kayıtlarını yaptırmaları gerektirmektedir.

 

Basın ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.