Kırsal Kalkınma Destek Başvuruları Devam Ediyor

EKONOMİ 22.02.2021 - 09:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Kırsal Kalkınma Destek Başvuruları Devam Ediyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında 50 hibe desteği başvurularının devam ettiğini açıkladı.   Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında 50 hibe desteği başvuruları devam etmektedir. Başvuru sürecinde sektör paydaşlarının karar alma süreçlerine katkı sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüzce bilgilendirme toplantıları, web üzerinden online eğitimler ve yerel yayın kuruluşları gibi farklı argümanlar kullanılarak potansiyel yatırımcılara ulaşılmıştır.     Bu çerçevede Covid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya yaptığı konuşmada; “ Bakanlığımızca yeni teknolojileri içeren yatırımların desteklenmesi ve sürdürülebilir tarımı kalıcı kılınmasını sağlamak amacıyla 2005 yılından itibaren Kırsal Kalkınma Destekleri uygulanmaktadır. Başarılı projelerin desteklendiği bu programda ilimizde şu ana kadar 110 Milyon Türk Lirası tutarındaki yatırım desteklenmiş olup 56 Milyon Türk Lirası tutarda yatırımcılara hibe olarak ödenmiştir. Bakanlığımızca desteklenen projeler ile 1572 kişiye istihdam olanağı sağlanmıştır.  2020 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının 2021-2025 yılları arasında uygulanması programa alınmıştır. Hibe programına başvurular devam etmekte olup kadınlara ve tarımsal amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine pozitif ayrımcılık tanınmaktadır. Tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular da hibe desteği verildiğini de sözlerine ekledi. ERKAYA; 3 Milyon Türk Lirasına kadar yatırımların desteklendiğini, yatırımcıların son günleri beklemeden en geç ekonomik yatırımlar programında 09 Nisan 2021, altyapı yatırımları programında 23 Mart 2021 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerektiğini ve kurumunun kapılarının yatırımcılara her zaman açık olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasına son vermiştir.”     İl Müdürü Yılmaz Erkaya’ nın konuşmasına müteakip konu uzmanlarınca yapılan sunumun ardından toplantı sona ermiştir.  

Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında 50 hibe desteği başvurularının devam ettiğini açıkladı.

 

Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında 50 hibe desteği başvuruları devam etmektedir. Başvuru sürecinde sektör paydaşlarının karar alma süreçlerine katkı sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüzce bilgilendirme toplantıları, web üzerinden online eğitimler ve yerel yayın kuruluşları gibi farklı argümanlar kullanılarak potansiyel yatırımcılara ulaşılmıştır.

 

 

Bu çerçevede Covid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya yaptığı konuşmada; “ Bakanlığımızca yeni teknolojileri içeren yatırımların desteklenmesi ve sürdürülebilir tarımı kalıcı kılınmasını sağlamak amacıyla 2005 yılından itibaren Kırsal Kalkınma Destekleri uygulanmaktadır. Başarılı projelerin desteklendiği bu programda ilimizde şu ana kadar 110 Milyon Türk Lirası tutarındaki yatırım desteklenmiş olup 56 Milyon Türk Lirası tutarda yatırımcılara hibe olarak ödenmiştir. Bakanlığımızca desteklenen projeler ile 1572 kişiye istihdam olanağı sağlanmıştır.  2020 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının 2021-2025 yılları arasında uygulanması programa alınmıştır. Hibe programına başvurular devam etmekte olup kadınlara ve tarımsal amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine pozitif ayrımcılık tanınmaktadır. Tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular da hibe desteği verildiğini de sözlerine ekledi. ERKAYA; 3 Milyon Türk Lirasına kadar yatırımların desteklendiğini, yatırımcıların son günleri beklemeden en geç ekonomik yatırımlar programında 09 Nisan 2021, altyapı yatırımları programında 23 Mart 2021 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerektiğini ve kurumunun kapılarının yatırımcılara her zaman açık olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasına son vermiştir.”  

 

İl Müdürü Yılmaz Erkaya’ nın konuşmasına müteakip konu uzmanlarınca yapılan sunumun ardından toplantı sona ermiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.