KOSGEB başvurularında önemli gelişme

EKONOMİ 06.02.2017 - 10:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

KOSGEB başvurularında önemli gelişme

Ekonomiye can suyu olacak 50 bin TL KOSGEB faizsiz kredisi ile ilgili Bakan Faruk Özlü çok önemli açıklamalarda bulundu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"ne başvurup programdan yararlanma hakkını elde edemeyenlere ikinci bir şans daha verilecek.   Referandum öncesi verilmesi planlanan 50 bin TL faizsiz krediyle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, twiter hesabından yaptığı açıklama yaptı, Bakan Özlü “KOSGEB kredisine başvuruda bulunan 250.000 kişiden şartlara uyan herkese 50.000 TL faizsiz kredi kullandıracağız” dedi.   Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den sonra da Başbakan Binali Yıldırım, “KOSGEB’e kayıtlı ve şartları uygun olan bütün esnafa kredi verilecek” dedi. Bu açıklamaların ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamada bulunarak, daha önce 15 bin kişiye verilebilen sıfır faizli KOSGEB kredilerinin, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla, başvuru yapan 250 bin kişiye daha ödeneceğini bildirdi. Gerekli şartları taşıyan tüm esnafın bu kredilerden yararlanacağını vurgulayan Palandöken, "250 bin esnaf, sıfır faizli ve ilk yıl ödemesiz 50 bin liralık krediyi kullanabilecek. İlk 12 ay ödeme yapılmayacak. Sonraki dönemde üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda geri ödenecek. Bu kaynak esnafımıza nefes aldıracağı gibi piyasaların da canlanmasını sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, sıfır faizli kredide KOSGEB'in Kredi Garanti Fonu ile protokol imzalayarak iş birliği yapacağına dikkati çekerek, teminat sorunu yaşayan esnaf için Kredi Garanti Fonu'un da destek vereceğini ifade etti.
Ekonomiye can suyu olacak 50 bin TL KOSGEB faizsiz kredisi ile ilgili Bakan Faruk Özlü çok önemli açıklamalarda bulundu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"ne başvurup programdan yararlanma hakkını elde edemeyenlere ikinci bir şans daha verilecek.

 

Referandum öncesi verilmesi planlanan 50 bin TL faizsiz krediyle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, twiter hesabından yaptığı açıklama yaptı, Bakan Özlü “KOSGEB kredisine başvuruda bulunan 250.000 kişiden şartlara uyan herkese 50.000 TL faizsiz kredi kullandıracağız” dedi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den sonra da Başbakan Binali Yıldırım, “KOSGEB’e kayıtlı ve şartları uygun olan bütün esnafa kredi verilecek” dedi. Bu açıklamaların ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamada bulunarak, daha önce 15 bin kişiye verilebilen sıfır faizli KOSGEB kredilerinin, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla, başvuru yapan 250 bin kişiye daha ödeneceğini bildirdi. Gerekli şartları taşıyan tüm esnafın bu kredilerden yararlanacağını vurgulayan Palandöken, "250 bin esnaf, sıfır faizli ve ilk yıl ödemesiz 50 bin liralık krediyi kullanabilecek. İlk 12 ay ödeme yapılmayacak. Sonraki dönemde üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda geri ödenecek. Bu kaynak esnafımıza nefes aldıracağı gibi piyasaların da canlanmasını sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, sıfır faizli kredide KOSGEB'in Kredi Garanti Fonu ile protokol imzalayarak iş birliği yapacağına dikkati çekerek, teminat sorunu yaşayan esnaf için Kredi Garanti Fonu'un da destek vereceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.