Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye

KÜLTÜR 19.12.2019 - 16:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Kapsamında Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Denizli Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği İşbirliği ile Denizli Anemon Otel’ de “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” konulu akşam yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.   Organizasyona; Valimiz Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, İl Protokolünün diğer üyelerinin yanı sıra yabancı uyruklu ve Türk misafirler katılım sağladı.     Etkinlik yerli ve yabancı yöresel ürünlerin ve kıyafetlerin tanıtıldığı stantlar ve sergilerin gezilmesi ile başladı.     Denizli Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Temsilcisi Mustafa Belger: Ülkemizde yaşamlarını sürdürmeye çalışan tüm yabancı misafirlerin burada bulundukları süre boyunca yaşam şartlarını kolaylaştıracak her türlü yardım ve destekte bulunduklarını ifade etti.     İl Göç İdaresi Müdür V. Maksut Burak Dağgez: “Bugün İlimizde yaşayan yabancı misafirlerimizle beraber bu güzel ve anlamlı günü kutlamak üzere burada bulunmaktayız. Umuyoruz ki bundan sonraki günlerde böyle etkinliklerle güzel anılar biriktirmeye devam ederiz.” dedi     Öncelikle etkinliğe katılan ardından Ülkemizde yaşayan tüm yabancı misafirlerin Uluslararası Göçmenler Gününü kutlayarak söze başlayan Valimiz Hasan Karahan yaptığı konuşmasında; “ Bu topraklarda bulunduğunuz sürede huzur içerisinde bir yaşam süreceksiniz ve sürmeye devam edeceksiniz. Bu vesile ile sizleri Denizli’ de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.   Konuşmaların ardından Türk ve yabancılardan oluşan müzik grubu dinletisi sunuldu, Türk Halkoyunları gösterileri ve kısa film gösterileri yapıldı.   Türkiye’ de yaşayan yabancılar kendi başarı hikâyelerini anlatan konuşmalarını yaptı.   Etkinlik fotoğraf çekimleri ile son buldu.  

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Kapsamında Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Denizli Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği İşbirliği ile Denizli Anemon Otel’ de “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” konulu akşam yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.

 

Organizasyona; Valimiz Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, İl Protokolünün diğer üyelerinin yanı sıra yabancı uyruklu ve Türk misafirler katılım sağladı.

 

 

Etkinlik yerli ve yabancı yöresel ürünlerin ve kıyafetlerin tanıtıldığı stantlar ve sergilerin gezilmesi ile başladı.

 

 

Denizli Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Temsilcisi Mustafa Belger: Ülkemizde yaşamlarını sürdürmeye çalışan tüm yabancı misafirlerin burada bulundukları süre boyunca yaşam şartlarını kolaylaştıracak her türlü yardım ve destekte bulunduklarını ifade etti.

 

 

İl Göç İdaresi Müdür V. Maksut Burak Dağgez: “Bugün İlimizde yaşayan yabancı misafirlerimizle beraber bu güzel ve anlamlı günü kutlamak üzere burada bulunmaktayız. Umuyoruz ki bundan sonraki günlerde böyle etkinliklerle güzel anılar biriktirmeye devam ederiz.” dedi

 

 

Öncelikle etkinliğe katılan ardından Ülkemizde yaşayan tüm yabancı misafirlerin Uluslararası Göçmenler Gününü kutlayarak söze başlayan Valimiz Hasan Karahan yaptığı konuşmasında; “ Bu topraklarda bulunduğunuz sürede huzur içerisinde bir yaşam süreceksiniz ve sürmeye devam edeceksiniz. Bu vesile ile sizleri Denizli’ de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Türk ve yabancılardan oluşan müzik grubu dinletisi sunuldu, Türk Halkoyunları gösterileri ve kısa film gösterileri yapıldı.

 

Türkiye’ de yaşayan yabancılar kendi başarı hikâyelerini anlatan konuşmalarını yaptı.

 

Etkinlik fotoğraf çekimleri ile son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.