Kurban Pazarının en pahalı kurbanı Merinos cinsi koyun

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 09.07.2021 - 12:24, Güncelleme: 09.07.2021 - 12:29
 

Kurban Pazarının en pahalı kurbanı Merinos cinsi koyun

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde kurban pazarında hareketlilik devam ediyor. 80 kilo ağırlığı olan Merinos cinsi koyunun fiyatı 5 bin TL olarak sahibini bekliyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarlarında hareketlilik artıyor. Çameli kurban pazarında küçükbaş hayvan satışı yapan Kızılkaya Mahallesi’nden üretici Hasan Aslan (60) 150 küçükbaş hayvanının çoğunu sattı. Sürüsünün içinde 6 adet merinos cinsi koyunundan elinde kalan ve kilosu 80 ila 100 kilo arası gelen bir kurbanlığının fiyatını 5 bin TL olarak belirledi. Sütünün çokluğu ve etinin lezzetli olduğu bilinen Merinos cinsi koyunun, etinin yağsız olduğunu belirten Hasan Arslan; “İnekten fazla yer ama yediğini inkar etmez” dedi. Elinde tek kalan Merinos cinsi kurbanlık için 5 bin TL isteyen Arslan, kurbanlığını alacak sahibini bekliyor. Çameli Kurban pazarının en pahalı küçükbaş hayvanı olan Merinos cinsi koyunu kimin alacağı ise merak ediliyor.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde kurban pazarında hareketlilik devam ediyor. 80 kilo ağırlığı olan Merinos cinsi koyunun fiyatı 5 bin TL olarak sahibini bekliyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarlarında hareketlilik artıyor. Çameli kurban pazarında küçükbaş hayvan satışı yapan Kızılkaya Mahallesi’nden üretici Hasan Aslan (60) 150 küçükbaş hayvanının çoğunu sattı. Sürüsünün içinde 6 adet merinos cinsi koyunundan elinde kalan ve kilosu 80 ila 100 kilo arası gelen bir kurbanlığının fiyatını 5 bin TL olarak belirledi.

Sütünün çokluğu ve etinin lezzetli olduğu bilinen Merinos cinsi koyunun, etinin yağsız olduğunu belirten Hasan Arslan; “İnekten fazla yer ama yediğini inkar etmez” dedi. Elinde tek kalan Merinos cinsi kurbanlık için 5 bin TL isteyen Arslan, kurbanlığını alacak sahibini bekliyor.

Çameli Kurban pazarının en pahalı küçükbaş hayvanı olan Merinos cinsi koyunu kimin alacağı ise merak ediliyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.