Merkezefendi Belediyesi Anadolu imam Hatip Lisesi Psikomedya Etwining Projesi

EĞİTİM 06.04.2021 - 13:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:58
 

Merkezefendi Belediyesi Anadolu imam Hatip Lisesi Psikomedya Etwining Projesi

Denizli’de Mart 2020 itibariyle tanıştığımız pandemi sürecinde “Psikolojik Sağlamlık” kavramının ne kadar önemli olduğu öne çıktı. Bu noktada Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Psikolojik Danışmanı Fatma Zehra Kocatürk koordinatörlüğünde 9. Sınıf öğrencileri PsikoMedya projesi kapsamında 4 aylık süre boyunca “Psikolojik Sağlamlık”la alakalı birçok etkinlik gerçekleştirdi.   Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yapılan açıklamada; “Bilecik-Afyon-Konya-Muğla- Kutaisi(Gürcistan), Constanta(Romanya) şehirlerinden farklı okullardaki 100 kadar öğrenci ile yürütülen projenin amacı, öğrencilerin web2.0 araçlarına dair yetkinliklerinin artırılması, 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek için ekiple çalışmayı öğrenmesi, sorumluluk alma duygusunun geliştirilmesi, güvenli internet kullanımı ile ilgili farkındalık kazandırılması ve en önemlisi Psikolojik Sağlamlık ile ilgili bilgi ve destek becerilerin artırılmasıdır.     Proje sürecince öğrencilerimizle 3 klinik psikoloğu (Arzu Akman/Denizli Menence Nur Mutlu/Konya, Elif Su YİĞİT/İzmir)farklı günlerde buluşturarak “Psikolojik Sağlamlık nedir? Psikolojik Sağlamlığı etkileyen şeyler nelerdir? Bireysel olarak Psikolojik sağlamlığı Arttırıcı Tavsiyeler, Psikolojik Sağlamlıkta Özşefkat-Özyeterlilik-Özdenetim-Özsaygı kavramlarının önemi”ni konuştuk.   Proje faaliyetlerinde ortak ve etkileşimli ürün çalışmalarına çok önem verilmiştir. Bunlardan en önemlileri öğrencilerin liderliğinde gerçekleştirilen “Güvenli İnternet Paneli”, “Ortak Hikaye Yazma Etkinliği”, “Psikomedya 2021 Takvimi”, “Psikolojik Sağlamlık Sözlüğü”, “Karma Takımlarla Tematik Çalışmalar”dır. Bunun dışında sosyal medya üzerinden psikolojik sağlamlıkla ilgili farkındalık kazandırmak ve bu şekilde insanlara faydalı olmak adına birçok bilgilendirici afiş, online oyun, röportaj, video vb. içerik üretilmiştir.”  

Denizli’de Mart 2020 itibariyle tanıştığımız pandemi sürecinde “Psikolojik Sağlamlık” kavramının ne kadar önemli olduğu öne çıktı. Bu noktada Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Psikolojik Danışmanı Fatma Zehra Kocatürk koordinatörlüğünde 9. Sınıf öğrencileri PsikoMedya projesi kapsamında 4 aylık süre boyunca “Psikolojik Sağlamlık”la alakalı birçok etkinlik gerçekleştirdi.

 

Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yapılan açıklamada; “Bilecik-Afyon-Konya-Muğla- Kutaisi(Gürcistan), Constanta(Romanya) şehirlerinden farklı okullardaki 100 kadar öğrenci ile yürütülen projenin amacı, öğrencilerin web2.0 araçlarına dair yetkinliklerinin artırılması, 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek için ekiple çalışmayı öğrenmesi, sorumluluk alma duygusunun geliştirilmesi, güvenli internet kullanımı ile ilgili farkındalık kazandırılması ve en önemlisi Psikolojik Sağlamlık ile ilgili bilgi ve destek becerilerin artırılmasıdır.

 

 

Proje sürecince öğrencilerimizle 3 klinik psikoloğu (Arzu Akman/Denizli Menence Nur Mutlu/Konya, Elif Su YİĞİT/İzmir)farklı günlerde buluşturarak “Psikolojik Sağlamlık nedir? Psikolojik Sağlamlığı etkileyen şeyler nelerdir? Bireysel olarak Psikolojik sağlamlığı Arttırıcı Tavsiyeler, Psikolojik Sağlamlıkta Özşefkat-Özyeterlilik-Özdenetim-Özsaygı kavramlarının önemi”ni konuştuk.

 

Proje faaliyetlerinde ortak ve etkileşimli ürün çalışmalarına çok önem verilmiştir. Bunlardan en önemlileri öğrencilerin liderliğinde gerçekleştirilen “Güvenli İnternet Paneli”, “Ortak Hikaye Yazma Etkinliği”, “Psikomedya 2021 Takvimi”, “Psikolojik Sağlamlık Sözlüğü”, “Karma Takımlarla Tematik Çalışmalar”dır. Bunun dışında sosyal medya üzerinden psikolojik sağlamlıkla ilgili farkındalık kazandırmak ve bu şekilde insanlara faydalı olmak adına birçok bilgilendirici afiş, online oyun, röportaj, video vb. içerik üretilmiştir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.