Merkezefendi Belediyesi’nin mimar ve mühendislerine Mimarlar Odası’ndan destek

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 05.08.2022 - 14:41, Güncelleme: 05.08.2022 - 14:41
 

Merkezefendi Belediyesi’nin mimar ve mühendislerine Mimarlar Odası’ndan destek

CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nde işçi statüsünde çalışan mimar ve mühendisler, kendilerine adeta üvey evlat muamelesi yapıldığını, birçok belediyenin gereğini yapmasına rağmen, Merkezefendi Belediyesi’nin, bünyesindeki mimar ve mühendisleri çok zor şartlar altında çalıştırmaya devam ettiğini öne sürerek gösterdikleri tepkiye TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi destek verdi.

Dertlerini, bugüne kadar değişik kanallarla defalarca dile getirmelerine rağmen, kimsenin seslerine kulak asmadığını ileri süren Merkezefendi Belediyesi’nin mağdur mimar ve mühendislerine, basında yer alan haber üzerine, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu destek açıklamasında bulundu. TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yayınlayan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel “Denizli Merkezefendi Belediyesinin taşeron şirketi olan Mertaş  kadrosunda  çalışan “Mimar” ve “Mühendis” meslektaşlarımızın ve çalışanların  maaşları ve özlük hakları ile ilgili Şifre Haber sitesinde  yayınlanan 04.08.2022 tarihli haber sonrası meslektaşlarımızın haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” dedi. Kabel; “Merkezefendi Belediyesinde çalışan mimar ve mühendis kadrosunda çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve maaşları ile ilgili Odamıza her ne kadar Belediye çalışanları tarafından bir bildirim olmasa da, odamızın temel görevlerinden biriside meslektaş hakkını korumaktır. Mimar ve mühendis meslektaşlarımızın duyumlar ve yaptığımız araştırmalar sonucunda taşeron firma Mertaş’a bağlı olarak çalıştıkları öğrenilmiştir.  Mimar ve mühendis çalışanların maaşlarının hak ettikleri bedel olmadığı; aynı zamanda TMMOB’nin mimar, mühendis ve şehir plancıları için belirlediği brüt asgari bedelin 11.200,00 TL olduğu konusunda Odamız tarafından hazırlanan bir uyarı yazısı Merkezefendi Belediyesine gönderilmiştir. Uyarı metnimizi ekte bulabilirsiniz. Her yerde ve her zaman TMMOB’a bağlı Oda üyelerinin birlik, bütünlük ve dayanışma içinde olduğumuzun altını çizerek söylediğimiz gibi; 1.Mimar ve mühendis meslektaşlarımız taşeron şirketlerde çalıştırılmaktan vazgeçilerek acilen Belediye kadrosuna alınmalıdır. 2.Meslektaşlarımızın maaşları acilen TMMOB tarafından belirlenen brüt asgari bedel düzeyine çıkarılmalıdır” ifadelerine yer verdi.  
CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nde işçi statüsünde çalışan mimar ve mühendisler, kendilerine adeta üvey evlat muamelesi yapıldığını, birçok belediyenin gereğini yapmasına rağmen, Merkezefendi Belediyesi’nin, bünyesindeki mimar ve mühendisleri çok zor şartlar altında çalıştırmaya devam ettiğini öne sürerek gösterdikleri tepkiye TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi destek verdi.

Dertlerini, bugüne kadar değişik kanallarla defalarca dile getirmelerine rağmen, kimsenin seslerine kulak asmadığını ileri süren Merkezefendi Belediyesi’nin mağdur mimar ve mühendislerine, basında yer alan haber üzerine, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu destek açıklamasında bulundu.

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yayınlayan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel “Denizli Merkezefendi Belediyesinin taşeron şirketi olan Mertaş  kadrosunda  çalışan “Mimar” ve “Mühendis” meslektaşlarımızın ve çalışanların  maaşları ve özlük hakları ile ilgili Şifre Haber sitesinde  yayınlanan 04.08.2022 tarihli haber sonrası meslektaşlarımızın haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

Kabel; “Merkezefendi Belediyesinde çalışan mimar ve mühendis kadrosunda çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve maaşları ile ilgili Odamıza her ne kadar Belediye çalışanları tarafından bir bildirim olmasa da, odamızın temel görevlerinden biriside meslektaş hakkını korumaktır.

Mimar ve mühendis meslektaşlarımızın duyumlar ve yaptığımız araştırmalar sonucunda taşeron firma Mertaş’a bağlı olarak çalıştıkları öğrenilmiştir.  Mimar ve mühendis çalışanların maaşlarının hak ettikleri bedel olmadığı; aynı zamanda TMMOB’nin mimar, mühendis ve şehir plancıları için belirlediği brüt asgari bedelin 11.200,00 TL olduğu konusunda Odamız tarafından hazırlanan bir uyarı yazısı Merkezefendi Belediyesine gönderilmiştir. Uyarı metnimizi ekte bulabilirsiniz.

Her yerde ve her zaman TMMOB’a bağlı Oda üyelerinin birlik, bütünlük ve dayanışma içinde olduğumuzun altını çizerek söylediğimiz gibi;

1.Mimar ve mühendis meslektaşlarımız taşeron şirketlerde çalıştırılmaktan vazgeçilerek acilen Belediye kadrosuna alınmalıdır.

2.Meslektaşlarımızın maaşları acilen TMMOB tarafından belirlenen brüt asgari bedel düzeyine çıkarılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.