Merkezefendi Beşiktaşlı Mehmet’i Yaşama Yürütecek

YAŞAM 18.08.2016 - 14:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Merkezefendi Beşiktaşlı Mehmet’i Yaşama Yürütecek

denizli haber / denizli 20 haber / Merkezefendi Beşiktaşlı Mehmet’i Yaşama Yürütecek

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ‘Spinal Muskuleratrofi’ (sinir-kas hastalığı) nedeniyle yatağa bağımlı bir şekilde yaşamını sürdüren 8 yaşındaki Hasan Mehmet Kayhan’a tam donanımlı pediatrik tekerlekli sandalye hediye etti.   Henüz 8 yaşında Hasan Mehmet Kayhan. Sinir-kas hastalığı olarak bilinen ‘Spinal Muskuleratrofi’ hastası. Annesi Gülhan Kayhan ile birlikte Sevindik Mahallesi’nde oturuyor. Babası Halil Kayhan geçen sene kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hasan Mehmet’in hastalığını henüz 6 aylıkken babası Halil ile annesi Gülhan Kayhan farkına vardı. Mehmet tedaviler, ilaçlar ve kontroller derken 8 yaşına kadar geldi. Hasan Mehmet, futbolu da o kadar çok seviyor ki hayata umut ve sevgi dolu gözlerle bakıyor yatağının başucunda tuttuğu siyah beyaz Beşiktaş formasıyla… Solunum yetmezliği de olan Hasan Mehmet, yaşamını şimdiler de odasında asılı Türk bayrağının altında yatağa bağlı olarak sürdürüyor. Zor durumda olan aileye Merkezefendi Belediyesi’nin yardım eli uzandı.   TAM DONANIMLI PEDİATRİK SANDALYE   Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Kayhan ailesinin evine ziyarette bulundu. Başkan Subaşıoğlu’nun bu ziyareti küçük Hasan Mehmet’i ve annesi Gülhan Kayhan’ı çok mutlu etti. Subaşıoğlu, ‘Spinal Muskuleratrofi’ (sinir-kas hastalığı) nedeniyle yatağa bağımlı ve cihazlarla yaşamını sürdüren Hasan Mehmet’e pediatrik tekerlekli sandalye hediye etti. Pediatrik sandalye de her şey Hasan Mehmet’in istediği gibi tasarlandı.  Sandalyesinde alüminyum gövde, yatabilen yüksek sırt kısım, sökülebilir kolçaklar, yükseklik ayarlı ayak kısımları, dolgu ön tekerler, şişme arka tekerler ve emniyet kemeri bulunuyor.  Bu sandalye ile artık Hasan Mehmet, evinin içerisinde rahatça dolaşabileceği gibi istediği zaman dışarıya da çıkabilecek. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Hasan Mehmet kardeşimiz yatağa bağımlı olarak yaşıyor. Bizde kardeşimizi şimdi yaşama yürüteceğiz. Kendisine tam da ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi hediye ettik. İnşallah kardeşimiz en kısa zamanda sağlıklı bir yaşama kavuşur” dedi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Merkezefendi Beşiktaşlı Mehmet’i Yaşama Yürütecek

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ‘Spinal Muskuleratrofi’ (sinir-kas hastalığı) nedeniyle yatağa bağımlı bir şekilde yaşamını sürdüren 8 yaşındaki Hasan Mehmet Kayhan’a tam donanımlı pediatrik tekerlekli sandalye hediye etti.

 

Henüz 8 yaşında Hasan Mehmet Kayhan. Sinir-kas hastalığı olarak bilinen ‘Spinal Muskuleratrofi’ hastası. Annesi Gülhan Kayhan ile birlikte Sevindik Mahallesi’nde oturuyor. Babası Halil Kayhan geçen sene kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hasan Mehmet’in hastalığını henüz 6 aylıkken babası Halil ile annesi Gülhan Kayhan farkına vardı. Mehmet tedaviler, ilaçlar ve kontroller derken 8 yaşına kadar geldi. Hasan Mehmet, futbolu da o kadar çok seviyor ki hayata umut ve sevgi dolu gözlerle bakıyor yatağının başucunda tuttuğu siyah beyaz Beşiktaş formasıyla… Solunum yetmezliği de olan Hasan Mehmet, yaşamını şimdiler de odasında asılı Türk bayrağının altında yatağa bağlı olarak sürdürüyor. Zor durumda olan aileye Merkezefendi Belediyesi’nin yardım eli uzandı.

 

TAM DONANIMLI PEDİATRİK SANDALYE

 

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Kayhan ailesinin evine ziyarette bulundu. Başkan Subaşıoğlu’nun bu ziyareti küçük Hasan Mehmet’i ve annesi Gülhan Kayhan’ı çok mutlu etti. Subaşıoğlu, ‘Spinal Muskuleratrofi’ (sinir-kas hastalığı) nedeniyle yatağa bağımlı ve cihazlarla yaşamını sürdüren Hasan Mehmet’e pediatrik tekerlekli sandalye hediye etti. Pediatrik sandalye de her şey Hasan Mehmet’in istediği gibi tasarlandı.  Sandalyesinde alüminyum gövde, yatabilen yüksek sırt kısım, sökülebilir kolçaklar, yükseklik ayarlı ayak kısımları, dolgu ön tekerler, şişme arka tekerler ve emniyet kemeri bulunuyor.  Bu sandalye ile artık Hasan Mehmet, evinin içerisinde rahatça dolaşabileceği gibi istediği zaman dışarıya da çıkabilecek. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Hasan Mehmet kardeşimiz yatağa bağımlı olarak yaşıyor. Bizde kardeşimizi şimdi yaşama yürüteceğiz. Kendisine tam da ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi hediye ettik. İnşallah kardeşimiz en kısa zamanda sağlıklı bir yaşama kavuşur” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.