Milletimiz Ayasofya açılsın diyor: Tüm Türkiye Danıştay'ın kararını bekliyor

GÜNDEM 10.06.2020 - 07:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Milletimiz Ayasofya açılsın diyor: Tüm Türkiye Danıştay'ın kararını bekliyor

Türkiye, Ayasofya için Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği karara kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MKYK’da da Ayasofya’nın statüsü gündeme geldi ve “Halk da ibadete açılmasından yana” denildi. Danıştay’ın kararından sonra gerekli adımların atılacağı belirtiliyor.   Ayasofya’nın ibadete açılması konusu AK Parti’nin uzun bir aradan sonra yüz yüze yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda da gündeme geldi.   1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya ile ilgili gelişmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre toplantıda, Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği karara işaret edilirken, kamuoyunda oluşan olumlu kanaate dikkat çekildi ve “Halk da ibadete açılmasından yana” denildi.   GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de Ayasofya ile ilgili söylediği açıklamalar MKYK’da gündeme geldi. Bahçeli’nin açıklamalarına destek verilirken, Danıştay’ın kararı sonrasında gerekli adımların atılacağı belirtiliyor. AK Parti hukukçularına göre Danıştay’ın camiyi müzeye çeviren Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından sürecin nasıl işleyeceği konusu şöyle özetleniyor:   KANUNA GEREK YOK “Bir ibadethane Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmiş ise idarede paralellik ilkesi çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile olabileceği gibi başka yasal yöntemlerle de olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin takdirindedir. Cumhurbaşkanımızın vereceği karara göre de işlem yapılır. İlla kanun çıkarılması gerekmiyor. Hatta şu anda icra makamına bile gerek yok.” (Yenişafak)  

Türkiye, Ayasofya için Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği karara kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MKYK’da da Ayasofya’nın statüsü gündeme geldi ve “Halk da ibadete açılmasından yana” denildi. Danıştay’ın kararından sonra gerekli adımların atılacağı belirtiliyor.

 

Ayasofya’nın ibadete açılması konusu AK Parti’nin uzun bir aradan sonra yüz yüze yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda da gündeme geldi.

 

1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya ile ilgili gelişmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre toplantıda, Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği karara işaret edilirken, kamuoyunda oluşan olumlu kanaate dikkat çekildi ve “Halk da ibadete açılmasından yana” denildi.

 

GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de Ayasofya ile ilgili söylediği açıklamalar MKYK’da gündeme geldi. Bahçeli’nin açıklamalarına destek verilirken, Danıştay’ın kararı sonrasında gerekli adımların atılacağı belirtiliyor. AK Parti hukukçularına göre Danıştay’ın camiyi müzeye çeviren Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından sürecin nasıl işleyeceği konusu şöyle özetleniyor:

 

KANUNA GEREK YOK

“Bir ibadethane Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmiş ise idarede paralellik ilkesi çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile olabileceği gibi başka yasal yöntemlerle de olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin takdirindedir. Cumhurbaşkanımızın vereceği karara göre de işlem yapılır. İlla kanun çıkarılması gerekmiyor. Hatta şu anda icra makamına bile gerek yok.” (Yenişafak)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.