Milletvekili Nilgün Ök, Kanun Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 22.05.2021 - 11:23, Güncelleme: 22.05.2021 - 11:23
 

Milletvekili Nilgün Ök, Kanun Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı, Denizli Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen "Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni değerlendirdi.

Zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki değer kaybı tazminatı, destekten yoksun kalma tazminatı ve sürekli sakatlık tazminatı hesaplamalarında düzenleme yapıldığını belirten Milletvekili Nilgün Ök, kanunla birlikte artık 18 yaşını tamamlamamış vatandaşların da Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olabileceğini söyledi. Mikro ve küçük ölçekli işletmelerin likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek ve ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşürebileceklerini kaydeden Ök,  “Sağlanan kredi faiz veya kar payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu madde kapsamına giren iş yerleri ilave olarak işe aldığı en fazla beş sigortalı için bu destekten yararlanacak.” İfadelerini kullandı. 01 Ocak 2021 tarihi ile 31 Aralık 2021 tarihi arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerinin herhangi bir başvuru şartı aranmaksızın 30 Kasım 2022 tarihine kadar ertelendiğini söyleyen Ök, “Bu alacaklar için erteleme tarihi sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmayacak.”dedi. Milletvekili Ök, “İbraz süresinin son günü 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasına isabet eden veya ibraz süresi bu tarihler arasında başlayan çeklerin ibraz süresi, 31 Mayıs 2021'e kadar duracak. Bu çeklerin belirtilen tarihler arasında ibraz edilmesi ve çek karşılığının tamamen bulunması halinde ödeme yapılacak. Çek karşılığının bulunmaması veya kısmen bulunması halinde ise "karşılıksızdır" işlemi yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında ibraz edilmeyen veya ibraz edildiği halde "karşılıksızdır" işlemi yapılmayan çekler, 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren, kalan ibraz süreleri içinde ibraz edilebilecek.” şeklinde kaydetti.
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı, Denizli Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen "Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni değerlendirdi.

Zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki değer kaybı tazminatı, destekten yoksun kalma tazminatı ve sürekli sakatlık tazminatı hesaplamalarında düzenleme yapıldığını belirten Milletvekili Nilgün Ök, kanunla birlikte artık 18 yaşını tamamlamamış vatandaşların da Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olabileceğini söyledi.

Mikro ve küçük ölçekli işletmelerin likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek ve ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşürebileceklerini kaydeden Ök,  “Sağlanan kredi faiz veya kar payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu madde kapsamına giren iş yerleri ilave olarak işe aldığı en fazla beş sigortalı için bu destekten yararlanacak.” İfadelerini kullandı.

01 Ocak 2021 tarihi ile 31 Aralık 2021 tarihi arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerinin herhangi bir başvuru şartı aranmaksızın 30 Kasım 2022 tarihine kadar ertelendiğini söyleyen Ök, “Bu alacaklar için erteleme tarihi sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmayacak.”dedi.

Milletvekili Ök, “İbraz süresinin son günü 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasına isabet eden veya ibraz süresi bu tarihler arasında başlayan çeklerin ibraz süresi, 31 Mayıs 2021'e kadar duracak. Bu çeklerin belirtilen tarihler arasında ibraz edilmesi ve çek karşılığının tamamen bulunması halinde ödeme yapılacak. Çek karşılığının bulunmaması veya kısmen bulunması halinde ise "karşılıksızdır" işlemi yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında ibraz edilmeyen veya ibraz edildiği halde "karşılıksızdır" işlemi yapılmayan çekler, 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren, kalan ibraz süreleri içinde ibraz edilebilecek.” şeklinde kaydetti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.