Mühendislik Fakültesi’ni kazanan gencin hayali TOGG’da çalışmak

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.08.2022 - 10:53, Güncelleme: 19.08.2022 - 09:25
 

Mühendislik Fakültesi’ni kazanan gencin hayali TOGG’da çalışmak

Kariyer hedefinin TOGG’da mühendis olarak çalışmak olduğunu belirten ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) başarı ile geçerek PAÜ Mühendislik Fakültesi’ni kazanan Aziz Osman Dev, çocukluk hayalinin ilk adımını attı.

Çameli İlçesi Gökçeyaka Mahallesi Muhtarı Rafet Dev’in oğlu Dinar İlçesi Fen Lisesi’nden mezun olan Aziz Osman Dev, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldığı başarıyla yerleştirme sonuçlarında PAÜ Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliğini okumaya hak kazandı. MERAKI ÇOCUKLUK YILLARINDA BAŞLADI Çocukluk yıllarında babasının aldığı oyuncakları sökerek tekrar tamir eden Aziz Osman Dev, merakını ilerleyen yıllara yaydı. Mühendislik alanını sevdiğini, bu yüzden hayalinde olan Makine Mühendisliği’ni tercih ettiğini söyleyen Dev, hedeflediği bölümü PAÜ Mühendislik Fakültesi’ni kazanarak ilk adımını attı. YOLCU OTOBÜSÜNÜ TAMİR ETTİ 4 yıl önce bindiği Denizli-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün arızalandığını ve otobüse müdahale ederek tamir ettiğini belirten Aziz Osman Dev; “Küçüklüğümde babamın aldığı oyuncakları söküp içini karıştırıp tekrar tamir etme merakı ile başladım. Hep bozuk saatleri, söküp takardım. Bir el yordamıyla hızla dönen dişlileri merak ederdim. Bir otobüs yolculuğum vardı. Mola yerinde otobüs ufak bir arıza yaptı. Motor kısmını açıp inceledim arızayı buldum. Bende motorların sesi, kulaklarımı bir kelebek gibi gıdıklıyordu” dedi. HAYALİ YERLİ OTO TOGG Kariyer hedefinin TOGG’da mühendis olarak çalışmak olduğunu belirten Dev, bir aracı ve bir düzeneği gözümü kırpmadan tekrar yap deseler, tekrar yaparım. Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra otomotiv sektöründe kendimi geliştirmek istiyorum” ifadelerin yer verdi. Baba Muhtar Rafet Dev ise, büyük destekçisi olduğunu söylediği oğlunun, motor merakının ise dedesinden miras olduğunu belirtti.
Kariyer hedefinin TOGG’da mühendis olarak çalışmak olduğunu belirten ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) başarı ile geçerek PAÜ Mühendislik Fakültesi’ni kazanan Aziz Osman Dev, çocukluk hayalinin ilk adımını attı.

Çameli İlçesi Gökçeyaka Mahallesi Muhtarı Rafet Dev’in oğlu Dinar İlçesi Fen Lisesi’nden mezun olan Aziz Osman Dev, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldığı başarıyla yerleştirme sonuçlarında PAÜ Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliğini okumaya hak kazandı.

MERAKI ÇOCUKLUK YILLARINDA BAŞLADI

Çocukluk yıllarında babasının aldığı oyuncakları sökerek tekrar tamir eden Aziz Osman Dev, merakını ilerleyen yıllara yaydı. Mühendislik alanını sevdiğini, bu yüzden hayalinde olan Makine Mühendisliği’ni tercih ettiğini söyleyen Dev, hedeflediği bölümü PAÜ Mühendislik Fakültesi’ni kazanarak ilk adımını attı.

YOLCU OTOBÜSÜNÜ TAMİR ETTİ

4 yıl önce bindiği Denizli-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün arızalandığını ve otobüse müdahale ederek tamir ettiğini belirten Aziz Osman Dev; “Küçüklüğümde babamın aldığı oyuncakları söküp içini karıştırıp tekrar tamir etme merakı ile başladım. Hep bozuk saatleri, söküp takardım. Bir el yordamıyla hızla dönen dişlileri merak ederdim. Bir otobüs yolculuğum vardı. Mola yerinde otobüs ufak bir arıza yaptı. Motor kısmını açıp inceledim arızayı buldum. Bende motorların sesi, kulaklarımı bir kelebek gibi gıdıklıyordu” dedi.

HAYALİ YERLİ OTO TOGG

Kariyer hedefinin TOGG’da mühendis olarak çalışmak olduğunu belirten Dev, bir aracı ve bir düzeneği gözümü kırpmadan tekrar yap deseler, tekrar yaparım. Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra otomotiv sektöründe kendimi geliştirmek istiyorum” ifadelerin yer verdi.

Baba Muhtar Rafet Dev ise, büyük destekçisi olduğunu söylediği oğlunun, motor merakının ise dedesinden miras olduğunu belirtti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.