Öselmiş; “Okullara Personel Desteği Gerekiyor”

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 09.08.2022 - 12:56, Güncelleme: 09.08.2022 - 12:56
 

Öselmiş; “Okullara Personel Desteği Gerekiyor”

Eğitim öğretimin başlamasına çok az bir zaman kala okullardaki hazırlık çalışmaları da hız kazandı.

Okullarda yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş; “Denizli’de yüzbinlerce öğrencinin ders başı yapacak olduğu düşünüldüğünde çalışmanın büyüklüğü de gözler önüne seriliyor” dedi. Okulların bu hazırlık çalışmalarının zor şartlarda yapıldığını ya da kısa süreli çözümlerle ilerleyebildiğini belirten Öselmiş, “Okullarımız ciddi manada yardımcı hizmetler personeline ihtiyaç duyuyor, birçok okullumuzda ya hiç yok ya da sayıca çok az personel var. İş-Kur aracılığıyla yeni eğitim öğretim döneminde personel desteği de artık yapılmayacak olduğu göz önüne alınırsa okullarımızın temizlik ve hijyen yönüyle zor durumda kalacağı şimdiden öngörülebilmektedir.” dedi.  İl, ilçe müdürlükleri ve okul idareleri bu yükü az sayıda personel ile karşılamaya çalışsa da, bu durumun mevcut yardımcı hizmetler personeli üzerinde çok fazla yük oluşturduğuna değinen Öselmiş,  bunun da yeni mağduriyetlere neden olduğunu belirtti. Okulların açılma arefesinde il, ilçe ve okul yöneticilerini zorda bırakan, mevcut yardımcı hizmetler personelleri üzerinde çok fazla yük oluşturan bu eksiklik için çağrıda bulunan Öselmiş; “Milli Eğitim Bakanlığı ivedi olarak okullara yeterli ve kalıcı personel istihdamı konusunda çözüm üretmelidir.” dedi.
Eğitim öğretimin başlamasına çok az bir zaman kala okullardaki hazırlık çalışmaları da hız kazandı.

Okullarda yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş; “Denizli’de yüzbinlerce öğrencinin ders başı yapacak olduğu düşünüldüğünde çalışmanın büyüklüğü de gözler önüne seriliyor” dedi.

Okulların bu hazırlık çalışmalarının zor şartlarda yapıldığını ya da kısa süreli çözümlerle ilerleyebildiğini belirten Öselmiş, “Okullarımız ciddi manada yardımcı hizmetler personeline ihtiyaç duyuyor, birçok okullumuzda ya hiç yok ya da sayıca çok az personel var. İş-Kur aracılığıyla yeni eğitim öğretim döneminde personel desteği de artık yapılmayacak olduğu göz önüne alınırsa okullarımızın temizlik ve hijyen yönüyle zor durumda kalacağı şimdiden öngörülebilmektedir.” dedi.  İl, ilçe müdürlükleri ve okul idareleri bu yükü az sayıda personel ile karşılamaya çalışsa da, bu durumun mevcut yardımcı hizmetler personeli üzerinde çok fazla yük oluşturduğuna değinen Öselmiş,  bunun da yeni mağduriyetlere neden olduğunu belirtti.

Okulların açılma arefesinde il, ilçe ve okul yöneticilerini zorda bırakan, mevcut yardımcı hizmetler personelleri üzerinde çok fazla yük oluşturan bu eksiklik için çağrıda bulunan Öselmiş; “Milli Eğitim Bakanlığı ivedi olarak okullara yeterli ve kalıcı personel istihdamı konusunda çözüm üretmelidir.” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.