Pamukkale'nin tescilli kekiği taş ocağı tehdidi altında

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.05.2021 - 08:37, Güncelleme: 18.05.2021 - 08:37
 

Pamukkale'nin tescilli kekiği taş ocağı tehdidi altında

Pamukkale'nin Güzelpınar mahallesinde açılan taş ocağında incelemelerde bulunan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Pamukkale'nin tescilli kekiği taş ocağına kurban verilmemeli" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu CHP Geçlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu ile birlikte Pamukkale Güzelpınar Mahallesinde köylülerden habersiz açılan taş ocağında incelemelerde bulundular. Aydın Denizli Otoyolu için mahallelerinde kendilerinden habersiz taş ocağı açılmaya çalışıldığını belirten Güzelpınar Mahalle Muhtarı Ergün Gürsoy, "7 Mayıs'ta bize bilgilendirmede bulundular. ÇED Gerekli değildir kararının itiraz süresi dolmadan, daha karar kesinleşmeden iş makinalarını getirip ağaçları kesmeye başladılar. Bu taş ocağından kalkacak toz, burada yetiştirilen coğrafi işaret belgeli tescili kekiğimizin soru olur" dedi. Güzelpınar'da açılacak taş ocağının sadece Güzelpınar'ı değil, o bölgede yer alan bütün tarım alanlarını olumsuz etkileyeceğini ve geçimini kekik ile sağlayan üreticilerin üretim yapamaz duruma geleceğini ifade eden CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Bölgede adeta doğa katliamı yaşanıyor. İtiraz süresi dolmadan, iş makinaları bölgeye sokulmuş, ağaçlar kesilmeye başlanmış. Burada açılacak taş ocağı özellikle kekik üreticilerinin ürün alamaması demek. Otoyol için gerekli dolgu malzemesini başka yerlerden de bulunabilir ama Türkiye'de üretilen kekiğin yüzde 90'ı bu bölgede üretiliyor. İtiraz süreci içerisinde kanun, kural tanımadan yapılan bu katliama dur demek için mücadele eden hemşehrilerimizin yanındayız. Her zaman haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Pamukkale'nin Güzelpınar mahallesinde açılan taş ocağında incelemelerde bulunan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Pamukkale'nin tescilli kekiği taş ocağına kurban verilmemeli" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu CHP Geçlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu ile birlikte Pamukkale Güzelpınar Mahallesinde köylülerden habersiz açılan taş ocağında incelemelerde bulundular.

Aydın Denizli Otoyolu için mahallelerinde kendilerinden habersiz taş ocağı açılmaya çalışıldığını belirten Güzelpınar Mahalle Muhtarı Ergün Gürsoy, "7 Mayıs'ta bize bilgilendirmede bulundular. ÇED Gerekli değildir kararının itiraz süresi dolmadan, daha karar kesinleşmeden iş makinalarını getirip ağaçları kesmeye başladılar. Bu taş ocağından kalkacak toz, burada yetiştirilen coğrafi işaret belgeli tescili kekiğimizin soru olur" dedi.

Güzelpınar'da açılacak taş ocağının sadece Güzelpınar'ı değil, o bölgede yer alan bütün tarım alanlarını olumsuz etkileyeceğini ve geçimini kekik ile sağlayan üreticilerin üretim yapamaz duruma geleceğini ifade eden CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Bölgede adeta doğa katliamı yaşanıyor. İtiraz süresi dolmadan, iş makinaları bölgeye sokulmuş, ağaçlar kesilmeye başlanmış. Burada açılacak taş ocağı özellikle kekik üreticilerinin ürün alamaması demek. Otoyol için gerekli dolgu malzemesini başka yerlerden de bulunabilir ama Türkiye'de üretilen kekiğin yüzde 90'ı bu bölgede üretiliyor. İtiraz süreci içerisinde kanun, kural tanımadan yapılan bu katliama dur demek için mücadele eden hemşehrilerimizin yanındayız. Her zaman haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.