PAÜ Hastanesinde Botulinum Toksin ( Botoks ) Tedavileri Devam Ediyor

SAĞLIK (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.06.2022 - 14:40, Güncelleme: 13.06.2022 - 14:40
 

PAÜ Hastanesinde Botulinum Toksin ( Botoks ) Tedavileri Devam Ediyor

PAÜ Hastanesi Dermatoloji AD. Öğretim Üyesi Dr. Hülya Cenk Botulinum Toksin tedavileri ve bilinen bilinmeyen yönleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaş alırken daha iyi görünmek mümkün müdür? Doğal bir süreç olan yaşlanmayla birlikte, yüzdeki yağ yastıkçıkları, ligamentler (bağlar), aşağı doğru yer değiştirmekte, kemikler şekil değişikliğine uğramakta ve mimik yaparken kullanılan kasların ve güneş hasarının etkisiyle deride kırışıklıklar görülmektedir. Bu değişikliklerin hepsine yönelik farklı işlemlerle yaş alma sürecinde daha genç bir görünüme sahip olmak mümkündür. Botulinum toksin ile kırışıklık tedavisi Botulinum toksin yaklaşık 40 yıldır kırışıklık tedavisinde kullanılmaktadır. Botulinum toksinle, istemli olarak hareket ettirilebilen çizgili kaslarda gevşek tip paralizi (kısmi felç) oluşturulur. Yüzdeki kırışıklıklar, mimik esnasında oluşan (dinamik) ve mimik yapılmadığı halde yüze bakıldığında direkt olarak görülen kırışıklıklar (statik) olarak iki farklı şekildedir. Botulinum toksin ile dinamik çizgiler tam ya da tama yakın giderilebilirken, statik çizgiler (yıllar içinde oturmuş olan çizgiler) için botulinum toksin uygulamaları diğer kozmetik işlemlerle kombine edildiğinde tam ya da tama yakın iyileşme elde edilebilmektedir. Etkisi kalıcı mıdır? Botulinum toksin ile kırışıklık tedavisi sonrası belirli bir süre sonra kas fonksiyonları geriye döner. Belirli aralıklarla uygulanan botulinum toksin tedavisiyle, zamanla (yaş aldıkça) oturması beklenen dinamik kırışıklıkların, statik kırışıklıklara dönüşmesi (yaşlılık ifadesi olan derin çizgilerin yerleşik hale gelmesi) geciktirilebilmektedir. Böylece daha ileri yaşlarda daha az kozmetik işlemle, çok daha iyi sonuçlar beklenmektedir. İşlem sonrası etkinlik ne zaman başlar ve ne zaman biter Etkinlik en erken 24-72 saat sonra minimal düzeyde başlar, 14 gün içinde tam etkinlik sağlanır. Genellikle, ilk yapıldığında etki 3 aydan sonra azalarak kaybolur fakat tekrarlayan uygulamalarla, etkinlik 6-8 aya, kimilerinde 9 aya kadar devam etmektedir. Botulinum toksin ile kişi isterse yüz inceltilebilir fakat yüzde şişlik ya da dolgunluk etkisi oluşmaz, bir dolgu uygulaması değildir. Botulinum toksin uygulamaları, sinema aktörleri, tiyatro oyuncuları, dudaklarını kullanan müzisyenler, ellerini kullanan sanatkarlar gibi meslek gruplarında dahi istenen kas grupları etkilenmeden, mimik ve hareketler korunacak şekilde uygulanabilir. Dr. Öğretim Üyesi Hülya Cenk günümüzde botulinum toksin uygulamalarının belirli bir yaştan sonra lüks değil, bir ihtiyaç haline geldiğini ve doğru ellerde uygulandığında oldukça güvenli ve tatmin edici sonuçlara sahip bir uygulama olduğunu belirtti, yaş alınmasına rağmen, genç görünmenin mümkün olduğunu da ekledi.
PAÜ Hastanesi Dermatoloji AD. Öğretim Üyesi Dr. Hülya Cenk Botulinum Toksin tedavileri ve bilinen bilinmeyen yönleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaş alırken daha iyi görünmek mümkün müdür?

Doğal bir süreç olan yaşlanmayla birlikte, yüzdeki yağ yastıkçıkları, ligamentler (bağlar), aşağı doğru yer değiştirmekte, kemikler şekil değişikliğine uğramakta ve mimik yaparken kullanılan kasların ve güneş hasarının etkisiyle deride kırışıklıklar görülmektedir. Bu değişikliklerin hepsine yönelik farklı işlemlerle yaş alma sürecinde daha genç bir görünüme sahip olmak mümkündür.

Botulinum toksin ile kırışıklık tedavisi

Botulinum toksin yaklaşık 40 yıldır kırışıklık tedavisinde kullanılmaktadır. Botulinum toksinle, istemli olarak hareket ettirilebilen çizgili kaslarda gevşek tip paralizi (kısmi felç) oluşturulur. Yüzdeki kırışıklıklar, mimik esnasında oluşan (dinamik) ve mimik yapılmadığı halde yüze bakıldığında direkt olarak görülen kırışıklıklar (statik) olarak iki farklı şekildedir. Botulinum toksin ile dinamik çizgiler tam ya da tama yakın giderilebilirken, statik çizgiler (yıllar içinde oturmuş olan çizgiler) için botulinum toksin uygulamaları diğer kozmetik işlemlerle kombine edildiğinde tam ya da tama yakın iyileşme elde edilebilmektedir.

Etkisi kalıcı mıdır?

Botulinum toksin ile kırışıklık tedavisi sonrası belirli bir süre sonra kas fonksiyonları geriye döner.

Belirli aralıklarla uygulanan botulinum toksin tedavisiyle, zamanla (yaş aldıkça) oturması beklenen dinamik kırışıklıkların, statik kırışıklıklara dönüşmesi (yaşlılık ifadesi olan derin çizgilerin yerleşik hale gelmesi) geciktirilebilmektedir. Böylece daha ileri yaşlarda daha az kozmetik işlemle, çok daha iyi sonuçlar beklenmektedir.

İşlem sonrası etkinlik ne zaman başlar ve ne zaman biter

Etkinlik en erken 24-72 saat sonra minimal düzeyde başlar, 14 gün içinde tam etkinlik sağlanır. Genellikle, ilk yapıldığında etki 3 aydan sonra azalarak kaybolur fakat tekrarlayan uygulamalarla, etkinlik 6-8 aya, kimilerinde 9 aya kadar devam etmektedir.

Botulinum toksin ile kişi isterse yüz inceltilebilir fakat yüzde şişlik ya da dolgunluk etkisi oluşmaz, bir dolgu uygulaması değildir.

Botulinum toksin uygulamaları, sinema aktörleri, tiyatro oyuncuları, dudaklarını kullanan müzisyenler, ellerini kullanan sanatkarlar gibi meslek gruplarında dahi istenen kas grupları etkilenmeden, mimik ve hareketler korunacak şekilde uygulanabilir.

Dr. Öğretim Üyesi Hülya Cenk günümüzde botulinum toksin uygulamalarının belirli bir yaştan sonra lüks değil, bir ihtiyaç haline geldiğini ve doğru ellerde uygulandığında oldukça güvenli ve tatmin edici sonuçlara sahip bir uygulama olduğunu belirtti, yaş alınmasına rağmen, genç görünmenin mümkün olduğunu da ekledi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.