PAÜ, ICHE2022 Konferansından İki Ödül ile Döndü

BİLİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.05.2022 - 15:58, Güncelleme: 30.05.2022 - 15:58
 

PAÜ, ICHE2022 Konferansından İki Ödül ile Döndü

ICHE 2022 konferansı kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucu PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz danışmanlığında tamamlanan iki çalışma ödül aldı. PAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı doktora öğrencisi Pınar Gökçe Durgut doktora tezi kapsamında sunmuş olduğu çalışma ile birincilik ödülü, Sakarya Üniversitesi doktora öğrencisi Derya Sadak ise PAÜ’de tamamladığı yüksek lisans tezi kapsamında sunmuş olduğu çalışma ile ikincilik ödülü almaya hak kazandı.

The International Association for Hydro-Environment Engineering and Research (IAHR) ve Environmental & Water Resources Institute (EWRI) tarafından bu yıl 14’ncüsü düzenlenen International Conference on Hydroscience & Engineering (ICHE 2022), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde 26 – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlendi. Konferansa yurt içi ve yurt dışından su ve çevre mühendisliği alanında araştırma yapan pek çok araştırmacı katıldı. Konferansa PAÜ’yü temsilen İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz ile doktora öğrencileri Pınar Gökçe Durgut, Tuğba Altıparmak Ay ve Derya Sadak’tan (Sakarya Üniversitesi) oluşan araştırma ekibi katıldı. Konferans organizatörleri tarafından sunum yapan yüksek lisans ve doktora öğrencileri arasında bir araştırma yarışması düzenlenmiş olup sunum yapan her bir öğrenci yapılan sunumun kalitesi, çalışmanın genel kalitesi ve özgünlüğü, konferans temalarına uygunluğu, sunumun iletişimi ve anlaşılabilirliği gibi kriterler doğrultusunda 3 öğretim üyesinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, PAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı doktora öğrencisi Pınar Gökçe Durgut, doktora tezi kapsamında Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz danışmanlığında yapmış olduğu “HBV-DE: A New Differential Evolution-based Calibration Approach for the HBV Hydrological Model” başlıklı sunumu ile birincilik ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca, Sakarya Üniversitesi doktora öğrencisi Derya Sadak, PAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz danışmanlığında tamamlamış olduğu yüksek lisans tezi kapsamında yapmış olduğu “A Simulation-Optimization Approach for solving the Wastewater Load Allocation Problems in River Basin Systems” başlıklı sunumu ile ikincilik ödülü almaya hak kazandı. Her iki öğrencinin ödülü konferansın kapanış oturumunda düzenlenen ödül töreninde kendilerine takdim edildi.
ICHE 2022 konferansı kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucu PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz danışmanlığında tamamlanan iki çalışma ödül aldı. PAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı doktora öğrencisi Pınar Gökçe Durgut doktora tezi kapsamında sunmuş olduğu çalışma ile birincilik ödülü, Sakarya Üniversitesi doktora öğrencisi Derya Sadak ise PAÜ’de tamamladığı yüksek lisans tezi kapsamında sunmuş olduğu çalışma ile ikincilik ödülü almaya hak kazandı.

The International Association for Hydro-Environment Engineering and Research (IAHR) ve Environmental & Water Resources Institute (EWRI) tarafından bu yıl 14’ncüsü düzenlenen International Conference on Hydroscience & Engineering (ICHE 2022), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde 26 – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlendi.

Konferansa yurt içi ve yurt dışından su ve çevre mühendisliği alanında araştırma yapan pek çok araştırmacı katıldı. Konferansa PAÜ’yü temsilen İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz ile doktora öğrencileri Pınar Gökçe Durgut, Tuğba Altıparmak Ay ve Derya Sadak’tan (Sakarya Üniversitesi) oluşan araştırma ekibi katıldı.

Konferans organizatörleri tarafından sunum yapan yüksek lisans ve doktora öğrencileri arasında bir araştırma yarışması düzenlenmiş olup sunum yapan her bir öğrenci yapılan sunumun kalitesi, çalışmanın genel kalitesi ve özgünlüğü, konferans temalarına uygunluğu, sunumun iletişimi ve anlaşılabilirliği gibi kriterler doğrultusunda 3 öğretim üyesinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, PAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı doktora öğrencisi Pınar Gökçe Durgut, doktora tezi kapsamında Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz danışmanlığında yapmış olduğu “HBV-DE: A New Differential Evolution-based Calibration Approach for the HBV Hydrological Model” başlıklı sunumu ile birincilik ödülü almaya hak kazandı.

Ayrıca, Sakarya Üniversitesi doktora öğrencisi Derya Sadak, PAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında Prof. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz danışmanlığında tamamlamış olduğu yüksek lisans tezi kapsamında yapmış olduğu “A Simulation-Optimization Approach for solving the Wastewater Load Allocation Problems in River Basin Systems” başlıklı sunumu ile ikincilik ödülü almaya hak kazandı.

Her iki öğrencinin ödülü konferansın kapanış oturumunda düzenlenen ödül töreninde kendilerine takdim edildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.