PAÜ ve Buhara Üniversitesi’nden İşbirliği Protokolü

BİLİM 29.06.2018 - 16:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ ve Buhara Üniversitesi’nden İşbirliği Protokolü

Türkiye ve Özbekistan ülkeleri arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmeye yönelik Pamukkale Üniversitesi ve Buhara Devlet Tıp Enstitüsü, Buhara Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.   Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen imza törenine; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrilloİnoyatovbaşta olmak üzere Buhara Vali Yardımcısı Djamol Nasırov, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Arzu Yaren, Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Hastaneleri Baş Hekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve yetkililer katıldı.   İmza töreni öncesi konuklarını makamında ağırlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yapacak oldukları işbirliği ve kendilerini konuk etmekten duyduğu memnuiyeti dile getirirken Pamukkale Üniversitesi’nin artık yirmi altıncı yılını geride bırakan genç bir çınar olduğunu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi’nin her alanda olduğu gibi tıp alanında da ciddi yatırımlarının olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Bağ; ülkesine ve iline hizmet veren büyük bir hastaneye sahip olduklarını, Karahayıt bölgesinde de yapımı devam eden bir fizik tedavi hastanelerinin olduğunu dile getirdi. Pamukkale bölgesinin turizm açısından oldukça önemli bir bölge olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; bölgeden çıkan termal suların, turizm açısından olan önemine katkı sağladığını belirtti.    Ziyarette konuşma yapan Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov, Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk ve Özbekistan üniversiteleri arasındaki işbirliklerini arttırarak devam ettirmek istediklerini söyledi.   Pamukkale Üniversitesi ve Buhara Üniversitesi Rektörleri arasında günün anısına karşılıklı hediye takdiminin ardından işbirliği protokolü yine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov arasında imzalandı.  

Türkiye ve Özbekistan ülkeleri arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmeye yönelik Pamukkale Üniversitesi ve Buhara Devlet Tıp Enstitüsü, Buhara Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen imza törenine; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrilloİnoyatovbaşta olmak üzere Buhara Vali Yardımcısı Djamol Nasırov, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Arzu Yaren, Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Hastaneleri Baş Hekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ve yetkililer katıldı.

 

İmza töreni öncesi konuklarını makamında ağırlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yapacak oldukları işbirliği ve kendilerini konuk etmekten duyduğu memnuiyeti dile getirirken Pamukkale Üniversitesi’nin artık yirmi altıncı yılını geride bırakan genç bir çınar olduğunu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi’nin her alanda olduğu gibi tıp alanında da ciddi yatırımlarının olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Bağ; ülkesine ve iline hizmet veren büyük bir hastaneye sahip olduklarını, Karahayıt bölgesinde de yapımı devam eden bir fizik tedavi hastanelerinin olduğunu dile getirdi. Pamukkale bölgesinin turizm açısından oldukça önemli bir bölge olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; bölgeden çıkan termal suların, turizm açısından olan önemine katkı sağladığını belirtti. 

 

Ziyarette konuşma yapan Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov, Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk ve Özbekistan üniversiteleri arasındaki işbirliklerini arttırarak devam ettirmek istediklerini söyledi.

 

Pamukkale Üniversitesi ve Buhara Üniversitesi Rektörleri arasında günün anısına karşılıklı hediye takdiminin ardından işbirliği protokolü yine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Buhara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov arasında imzalandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.