Şahin Tin; “Biz Etle Tırnak Gibiyiz”

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.11.2021 - 14:26, Güncelleme: 11.11.2021 - 14:26
 

Şahin Tin; “Biz Etle Tırnak Gibiyiz”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin Azerbaycan’a asker gönderme süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini söyledi. Şahin Tin; “Ülkemiz dünyanın her yerinde barış ve istikrara katkı sağlamak için büyük gayret sarf ediyor. Kaldı ki, Türkiye olarak biz, Azerbaycan ile etle tırnak gibiyiz. İki devlet tek milletiz. Kardeşlerimizin yanında olmak tarihi bir vazifedir” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Türk askerinin Azerbaycan’daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin açıklamalarda bulundu. “BARIŞ, HUZUR VE GÜVENLİĞE KATKI SUNACAĞIZ” Meclis’te kabul edilen tezkerenin bölgede barış, huzur ve güvenliğe büyük katkı sunacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Gazi Meclisimizde yapılan görüşmeler sonucunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle Türk askerinin Azerbaycan’a gönderilme süresini 1 yıl daha uzattık. Yıllarca işgal atında kalan Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın verdiği büyük mücadele sonucu özgürleştirilmesinin ardından bölgede kalıcı huzur ve güveni tesis etmek gerekiyor. Bu nedenle ateşkesin denetlenmesi için Türkiye, Rusya ile birlikte önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. 30 Ocak 2021 tarihinde kurulan ortak gözlem merkezinde askerlerimiz, kardeşleri için görevlerini kahramanca ifa ediyorlar. Karabağ’da elde edilen zaferi korumak ve Azerbaycan’ın her bir noktasında kardeşlerimizin yanında olmak medeniyetimizin bize yüklediği tarihi bir sorumluluktur. Kardeşlerimizi hiç bir zaman yalnız bırakmadık, can Azerbaycan’ın her zaman yanında olduk. İlelebet de olacağız” dedi. “KARABAĞ’DA AZERBAYCAN BAYRAĞI ÖZGÜRCE DALGALANIYOR” Azerbaycan’da güven ve istikrarın korunması için Türkiye’nin güçlü desteğinin her daim süreceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kardeş Azerbaycan topraklarında yaklaşık 30 yıldır haksız ve hukuksuz yere süren zulüm ve işgal, Azerbaycan’ın kahramanca mücadelesi sonucu nihayete erdi. Türkiye, Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması için üzerine düşeni yapmanın gayretinde oldu. 1 Milyona yakın kardeşimizin topraklarını terk etmek zorunda kaldığı Dağlık Karabağ’da bugün yeniden Azerbaycan bayrağı dalgalanmaktadır. Sivillere saldıran, zorbalık yapan, masumları kendi vatanlarında katleden işgalci zihniyet tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. Karabağ’da Ermenilerin işgaliyle yaşanan tarifsiz acılar artık yerini özgürlüğe ve sevince bıraktı” dedi. “ERMENİ İŞGALİNE VE ZULME ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ” Azerbaycan’ın diplomasi dilinden anlamayanlara hak ettikleri dilden cevap verdiğini ve Karabağ’daki Azerbaycan topraklarını özgürleştirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kendi toprak bütünlüğünü korumak, her ülke gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin de en tabii hakkıdır. Nihayetinde Azerbaycan birlikleri 44 gün süren mücadelenin ardından Karabağ’ı özgürleştirmiş, Ermeni işgaline ve zulmüne son vermiştir. Bu kutlu mücadelede şehit olan kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize Allah’tan sağlık niyaz ediyoruz. Bölgenin yeniden imar edilmesi ve kalkınmasını sağlamak için Türkiye üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir. Bu süreçte ve bundan sonra da Ermenistan’ı daha sağduyulu olmaya, duyarlı davranmaya, işgalci çürük zihniyetten sıyrılıp kurtulmaya, tavrını ve yaklaşımını iyi niyet ekseninde belirlemeye davet ediyoruz” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin Azerbaycan’a asker gönderme süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini söyledi. Şahin Tin; “Ülkemiz dünyanın her yerinde barış ve istikrara katkı sağlamak için büyük gayret sarf ediyor. Kaldı ki, Türkiye olarak biz, Azerbaycan ile etle tırnak gibiyiz. İki devlet tek milletiz. Kardeşlerimizin yanında olmak tarihi bir vazifedir” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Türk askerinin Azerbaycan’daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BARIŞ, HUZUR VE GÜVENLİĞE KATKI SUNACAĞIZ”

Meclis’te kabul edilen tezkerenin bölgede barış, huzur ve güvenliğe büyük katkı sunacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Gazi Meclisimizde yapılan görüşmeler sonucunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle Türk askerinin Azerbaycan’a gönderilme süresini 1 yıl daha uzattık. Yıllarca işgal atında kalan Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın verdiği büyük mücadele sonucu özgürleştirilmesinin ardından bölgede kalıcı huzur ve güveni tesis etmek gerekiyor. Bu nedenle ateşkesin denetlenmesi için Türkiye, Rusya ile birlikte önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. 30 Ocak 2021 tarihinde kurulan ortak gözlem merkezinde askerlerimiz, kardeşleri için görevlerini kahramanca ifa ediyorlar. Karabağ’da elde edilen zaferi korumak ve Azerbaycan’ın her bir noktasında kardeşlerimizin yanında olmak medeniyetimizin bize yüklediği tarihi bir sorumluluktur. Kardeşlerimizi hiç bir zaman yalnız bırakmadık, can Azerbaycan’ın her zaman yanında olduk. İlelebet de olacağız” dedi.

“KARABAĞ’DA AZERBAYCAN BAYRAĞI ÖZGÜRCE DALGALANIYOR”

Azerbaycan’da güven ve istikrarın korunması için Türkiye’nin güçlü desteğinin her daim süreceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kardeş Azerbaycan topraklarında yaklaşık 30 yıldır haksız ve hukuksuz yere süren zulüm ve işgal, Azerbaycan’ın kahramanca mücadelesi sonucu nihayete erdi. Türkiye, Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması için üzerine düşeni yapmanın gayretinde oldu. 1 Milyona yakın kardeşimizin topraklarını terk etmek zorunda kaldığı Dağlık Karabağ’da bugün yeniden Azerbaycan bayrağı dalgalanmaktadır. Sivillere saldıran, zorbalık yapan, masumları kendi vatanlarında katleden işgalci zihniyet tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. Karabağ’da Ermenilerin işgaliyle yaşanan tarifsiz acılar artık yerini özgürlüğe ve sevince bıraktı” dedi.

“ERMENİ İŞGALİNE VE ZULME ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Azerbaycan’ın diplomasi dilinden anlamayanlara hak ettikleri dilden cevap verdiğini ve Karabağ’daki Azerbaycan topraklarını özgürleştirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kendi toprak bütünlüğünü korumak, her ülke gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin de en tabii hakkıdır. Nihayetinde Azerbaycan birlikleri 44 gün süren mücadelenin ardından Karabağ’ı özgürleştirmiş, Ermeni işgaline ve zulmüne son vermiştir. Bu kutlu mücadelede şehit olan kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize Allah’tan sağlık niyaz ediyoruz. Bölgenin yeniden imar edilmesi ve kalkınmasını sağlamak için Türkiye üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir. Bu süreçte ve bundan sonra da Ermenistan’ı daha sağduyulu olmaya, duyarlı davranmaya, işgalci çürük zihniyetten sıyrılıp kurtulmaya, tavrını ve yaklaşımını iyi niyet ekseninde belirlemeye davet ediyoruz” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.