Sarayköy’de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.11.2021 - 14:33, Güncelleme: 25.11.2021 - 14:33
 

Sarayköy’de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Sarayköy ilçesi Gazi Ortaokulu'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuarda 64 öğrenci tarafından hazırlanan 20 proje sergilendi.

Gazi Ortaokulu'nda hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılış programı okulun bahçesinde düzenlendi. Açılış programına Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Akhan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Fuarın 2019 yılında hazır olduğunu ancak pandemi nedeniyle yapamadıklarını aktaran Müdür Akhan, “4006 TÜBİTAK projesi 2019 yılında hazır olmuştu.  Ancak pandemi dolayısıyla gerçekleştiremedik. Bugüne kaldı. Tuğba Güner Aker hocamızın rehberliğinde 20 proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi. 12 öğretmenimiz ve 64 öğrencimiz görev aldı. Projenin hazırlanmasında emeği geçen okul müdürümüze, Tuğba hocamıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” dedi. Fuarın öğrencilere çok güzel katkı sağladığına değinen Okul Müdürü Naime Açıklar, “ Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler” diye konuştu. Proje yürütücüsü Fen Bilgisi Öğretmeni Tuğba Güner Aker ise, “Yaptığımız çalışmalarımızdaki temel amaç öğrencilerin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilerde var olan proje hazırlamadaki zorluk, sıkıcılık ve buna benzer ön yargıları kırmaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sunulan “Bir resim yap çocuğum”  ve “Bilim insanları” gösterisi büyük beğeni aldı. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan ve içerisinde dikkat çeken deneylerin yer aldığı gösteriler ise renkli görüntüler oluşturdu. Açılış programının ardından ilçe protokolü okul içerisinde 4 sınıfta sergilenen, 64 öğrenci ve 12 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 20 projenin açılış kurdelesi kesti. 9 Fen Bilimleri, 3 Türkçe, 2 Sosyal Bilimler, 2 Matematik, 1 İngilizce, 2 değerler eğitimi, 1 görsel sanatlar projelerinin yer aldığı fuar gezildi.
Sarayköy ilçesi Gazi Ortaokulu'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuarda 64 öğrenci tarafından hazırlanan 20 proje sergilendi.

Gazi Ortaokulu'nda hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılış programı okulun bahçesinde düzenlendi. Açılış programına Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Akhan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Fuarın 2019 yılında hazır olduğunu ancak pandemi nedeniyle yapamadıklarını aktaran Müdür Akhan, “4006 TÜBİTAK projesi 2019 yılında hazır olmuştu.  Ancak pandemi dolayısıyla gerçekleştiremedik. Bugüne kaldı. Tuğba Güner Aker hocamızın rehberliğinde 20 proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi. 12 öğretmenimiz ve 64 öğrencimiz görev aldı. Projenin hazırlanmasında emeği geçen okul müdürümüze, Tuğba hocamıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Fuarın öğrencilere çok güzel katkı sağladığına değinen Okul Müdürü Naime Açıklar, “ Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler” diye konuştu.

Proje yürütücüsü Fen Bilgisi Öğretmeni Tuğba Güner Aker ise, “Yaptığımız çalışmalarımızdaki temel amaç öğrencilerin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilerde var olan proje hazırlamadaki zorluk, sıkıcılık ve buna benzer ön yargıları kırmaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sunulan “Bir resim yap çocuğum”  ve “Bilim insanları” gösterisi büyük beğeni aldı. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan ve içerisinde dikkat çeken deneylerin yer aldığı gösteriler ise renkli görüntüler oluşturdu.

Açılış programının ardından ilçe protokolü okul içerisinde 4 sınıfta sergilenen, 64 öğrenci ve 12 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 20 projenin açılış kurdelesi kesti.

9 Fen Bilimleri, 3 Türkçe, 2 Sosyal Bilimler, 2 Matematik, 1 İngilizce, 2 değerler eğitimi, 1 görsel sanatlar projelerinin yer aldığı fuar gezildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.