Sarayköy’de afet eğitim yılı çalışmaları devam ediyor

DENİZLİ 17.02.2021 - 12:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Sarayköy’de afet eğitim yılı çalışmaları devam ediyor

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğal afet ve acil durumlara karşı toplanılacak alanlara belediye ekipleri tarafından “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı” yazılı tabelalar yerleştirildi. En büyük dileğinin afet yaşanmaması olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yaşanabilecek bir afet durumunda vatandaşların panik yapmadan toplanılacak alanları bugünden bilmelerinin olası bir karmaşanın önüne geçeceğini ifade etti.    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda ve AFAD Başkanlığı’nca 2021 yılı “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendi. Bu kapsamda tüm illerde “Afet Eğitim Seferberliği” başlatılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması planlanıyor. Tahliye ve Yerleştirme Planlama Çalışma Grubu ana çözüm ortağı olan Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda ve destek çözüm ortağı belediyelerce belirlenen Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarına vatandaşların güvenle ulaşarak geçici barınma merkezleri faaliyete geçene kadar da tehlikeli bölgelerden uzakta tutabilmek için çalışmalar yürütülüyor.    Bu kapsamda destek çözüm ortağı olarak Sarayköy Belediyesi ekipleri ilçenin 32 mahallesinde mülkiyet, büyüklük, ulaşım, erişebilirlik, çevresel ilişkiler, konum, altyapı ve kullanabilirlik kriterleri ön planda tutularak belirlenen 13 adrese doğal afet ve acil durum alanlarını gösteren yön levhalarını yerleştirdi.   Vatandaşların olası yaşanacak afet anında toplanılacak yerleri ezbere bilmeleri adına Tahliye ve Yerleştirme Planlama Çalışma Grubu paydaşı olarak “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı” yazılı tabelaları ilçenin belli noktalarına yerleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ En büyük dileğimiz afetlerin yaşanmaması. Ancak yaşanabilecek bir afet durumunda vatandaşlarımızın panik yaşamadan toplanılacak yerleri bugünden bilmeleri olası bir karmaşanın önüne geçecektir. Vatandaşlarımız e-devlet üzerinden de afet toplanma alanlarını sorgulayabilirler.  Bizler toplanılacak alanlara asılan yönlendirme levhalarının yanı sıra yapacağımız afişlerle de ilçemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımıza toplanma alanlarının bilgisini tam anlamıyla ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğal afet ve acil durumlara karşı toplanılacak alanlara belediye ekipleri tarafından “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı” yazılı tabelalar yerleştirildi. En büyük dileğinin afet yaşanmaması olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yaşanabilecek bir afet durumunda vatandaşların panik yapmadan toplanılacak alanları bugünden bilmelerinin olası bir karmaşanın önüne geçeceğini ifade etti. 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda ve AFAD Başkanlığı’nca 2021 yılı “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendi. Bu kapsamda tüm illerde “Afet Eğitim Seferberliği” başlatılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması planlanıyor. Tahliye ve Yerleştirme Planlama Çalışma Grubu ana çözüm ortağı olan Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda ve destek çözüm ortağı belediyelerce belirlenen Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarına vatandaşların güvenle ulaşarak geçici barınma merkezleri faaliyete geçene kadar da tehlikeli bölgelerden uzakta tutabilmek için çalışmalar yürütülüyor. 

 

Bu kapsamda destek çözüm ortağı olarak Sarayköy Belediyesi ekipleri ilçenin 32 mahallesinde mülkiyet, büyüklük, ulaşım, erişebilirlik, çevresel ilişkiler, konum, altyapı ve kullanabilirlik kriterleri ön planda tutularak belirlenen 13 adrese doğal afet ve acil durum alanlarını gösteren yön levhalarını yerleştirdi.

 

Vatandaşların olası yaşanacak afet anında toplanılacak yerleri ezbere bilmeleri adına Tahliye ve Yerleştirme Planlama Çalışma Grubu paydaşı olarak “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı” yazılı tabelaları ilçenin belli noktalarına yerleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ En büyük dileğimiz afetlerin yaşanmaması. Ancak yaşanabilecek bir afet durumunda vatandaşlarımızın panik yaşamadan toplanılacak yerleri bugünden bilmeleri olası bir karmaşanın önüne geçecektir. Vatandaşlarımız e-devlet üzerinden de afet toplanma alanlarını sorgulayabilirler.  Bizler toplanılacak alanlara asılan yönlendirme levhalarının yanı sıra yapacağımız afişlerle de ilçemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımıza toplanma alanlarının bilgisini tam anlamıyla ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.